po krušných chvílích mládí, kdy jsem šetřil na levných perifériích (myšky od A4techu, 2.1 repráčky od logitechu, klávesnice kolem 200kc atd... vzdy rozhodovala cena, ale také je pravda třeba v době když sem měl logitechu MX518 myšku tu žádná pořádná konkurence nebyla) jsem se konečně dokopal k tomu, že na stará hráčská kolena(22let
kritéria pro výběr: občas si zahraji nějaké nové hry, určitě se připravuji na Guildwars 2 a Battlefield 3, že denně to tak hodinku zapařím, jinak si denně dávám jednu výhru v League of Legends(na body a odreagování a z důvodu časového pressu ani víc nestihnu), jinak především samozřejmě co největší pohodlí při prohlížení webu, určitě využiji i pro Photoshop, doteď mě stačila A4tech xl-750bf, ale už mám druhou po sobě, protože se nějak často ničí kolečko a hrozně mě štve jak se špiní ta rýhovaná guma pro palec. Nějaké herní sluchátka s mikrofonem nejlépe 5.1 určitě využiji.
myš
určitě chci razeru o tom žádná, ale nemůžu se rozhodnout zda-li Deathadder nebo Lachesis. Na Lachesis lidi nadávají především kvůli ergonomii. U Deathadderu sem nenašel nějakou výraznější výtku. Táké sem v Čr nikde nenašel obchod, kde by prodávali tu novou vylepšenou verzi Lachesis s 5600 dpi senzorem. Takže zatím vyhrává Deathadder, pokud nemá někdo nějaké jiné zkušenosti.
podložka pod myš
tady sem nějak extrémně nešťoural a vybral jsem si RAZER Vespula. Pokud je něco lepšího nechám si poradit. vyhovuje mě, že je super jak pro hrání, tak pro práci(podložka pod ruku).
headset
tu musím sáhnout asi po něčem jiném než razer, protože barracuda 5.1 se už oficiálně nevyrábí a ten Megalodon 7.1, už je asi moc a hlavně nevím jak je na tom ta moje integrovaná zvukovka sice osmikanálová, ale nevím jak moc by to vytěžovalo procesor. Takže mě uchvátil ROCCAT Kave 5.1.
klávesnice
nemám absolutně žádnou zkušenost, doteď jsem si vystačil s křápama do 200kč. Určitě podsvícenou, abych si nemusel svítit v pokoji, protože kromě základních pařících wasd qwer ctrl alt shift a dalších se při psaní uklikávám(neumím všemi deseti, jen 2x2 + palec na spacu). zaujala mě RAZER LYCOSA Gaming Keyboard. Pokud je něco lepšího sem s tím.
jinak asi budu potřebovat i lepší stůl, mám asi 10 let starej s takovou tou výsuvnou kravinou pro myš a klávesnici s tím že sem urval jednu stranu a houpe se to tak o 2-5mm na levé straně když píšu a deska je moc vysoko. Takže pokud existuje i razer stůl a židle sem stím
předem díky všem za rady