Postupné odcházení komponent

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
MgrBizzaro
Začátečník
Začátečník

Postupné odcházení komponent

Příspěvek od MgrBizzaro »

Damy a panove, muj zmar uz nezna mezi. Cirka pred 14 dny mi odesla graficka karta, tyden na to HDD. Dnes pri pokusu o zapnuti PC se nic nestalo. Ze zacatku jsem podezrival zdroj, ale kdyz jse vytahl grafiku z napajeni, PC se rozjelo. Ted uz se to nerozbehne vubec, jen pri zapiinani slysim slabe preskakovani ve zdroji. Odesla deska nebo zdroj?

//edit Wilik - presun z desek
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Postupné odcházení komponent

Příspěvek od Michael24 »

Podle mě odchází/odešel zdroj a to je taky důvod postupného odcházení komponent :( jen tak pro zajímavost, co je to konkrétně za zdroj a sestava?
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

To slabe preskakovani ve zdroji(takove prskani jestli jsme meli ty same symptomy), to mi delal Enermax Liberty 500W asi po 5ti letech pouzivani.
Nastesti nic neodeslo ale vymenil jsem ho do tydne, nechtel jsem riskovat. Kazdopadne to asi bude zdrojem, je mozny ze neutahl uz ani tu grafiku.

Jinou zasuvku jsi predpokladam zkousel. Bordel v El siti taky neni vyjimka.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Asi umírá zdroj.Nízké nestabilní napětí ničí ostatní elektroniku...Mě se to stalo s eurocasem,vyměnil jsem mu všechny podezřelé součástky a potom jsem jěště s ním pracoval...
MgrBizzaro
Začátečník
Začátečník

Ano, mam taktez Enermax Liberty 5OOW, 3 roky stary. Elektricka zasuvka to byt muze, sice jsem ji prohlizel, ale i tak. Trochu jsem preorganizoval pokoj, tudiz prodluzka sla do jine zasuvky. Od te doby se mi zacal trosku vlnit monitor na leve strane. Ale zkousel jsem to prepojit do zasuvky jine a vlneni neustavalo. Par mesicu na to zacli odchazet komponenty :( Takze zdroj tedy. No nic, aspon se konecne rozhoupu v upgradu PC :) Sestava AMD 4200 X2, RAM Geil 2x1GB 800mhz, Deska Gigabyte M57-SLI, Zdroj Enermax Liberty 500W, Chladic Ninja Scythe, HDD WD 500GB, graficka karta Radeon HD5770 (nahrazka za GeForce 8800GTS, kterou mi teda nejspis odpravil zdroj)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

MgrBizzaro píše:Ano, mam taktez Enermax Liberty 5OOW, 3 roky stary.....
Tak to je dobra nahoda, nebo mozna podobna smula. Me nastesti nestihl nic oddelat.
Tezko bude clovek cekat od zdroje za trojku, ze se mu takhle bude chovat, proto si kupuje kvalitni zdroj aby se prave tohle nestavalo. O to vice to pak nastve.

Ja pak koupil Seasonic 520W a Enermax sel do haje. Nechal jsem si od nej jen vetrak a mrizku.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
MgrBizzaro
Začátečník
Začátečník

Nic, koupim si ted prepetovou zasuvku, to by mohlo pomoct pred vychylkama napeti.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

hm tak to mam radost ten zdroj mam taky a rekl bych ze pres 3 roky, a ted se trosku desim pac v zatezi(todle dela snad jen ve furmarku jinak ne) nevim co zda grafika nebo zdroj piska
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

MgrBizzaro píše:Nic, koupim si ted prepetovou zasuvku, to by mohlo pomoct pred vychylkama napeti.
Me vychylky napeti reguluje UPS a stejne zdroj sel do haje. Ale prepetovka se urcite hodi, lepsi neco nez nic.
MgrBizzaro
Začátečník
Začátečník

Panove, tak PC se rozjede jen kdyz vypojim grafiku z napajeni. Ze by ji najednou neutahl se mi nezda, predtim slapala dobre. Nemuze byt treba chyba ve slotu na desce? Zda se mi jakoby se trosku svou vlastni vahou prohybala na prave strane.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jestli jsi z Prahy tak ti muzu pujcit na test mou starou x1900xt a uvidis.
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

MgrBizzaro píše:Ano, mam taktez Enermax Liberty 5OOW, 3 roky stary...
Aj ja som mal tento zdroj a po troch rokoch mi odišiel... To je už trochu príliš, aby to bola náhoda. Presedlal som na Seasonic, dúfam, že vydrží viac.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“