Výběr antiviru - stolni PC

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Re: Nejlepsi antivir

Příspěvek od S.h.I.t. »

Toolbar nemá na funkci LinkScanneru vliv, ale je to docela problémová část :-) taková brzda spojená s generátorem problémů... (hlavně že má Facebook tlačíko... :roll: )
Obecně je LinkScanner svým způsobem dobrá věc, ale chtělo by to zrychlit no... a to hodně.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

otazka je, jestli neni lepsi to resit nejakym aktualizovatelnym blacklistem....
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

blacklist ti neudělá realtime scan stránky, skriptů na ní a odkazů vedoucích ven ze stránky. Jen by to chtělo rychlostní optimalizaci.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to ti udela klasicky webscan, podle me je blbost kontrolovat i linky...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Thellwin píše:Já jsem po dlouhé době přešel na PC i NB na Aviru, kdysi jsem jí zkoušel, ale nějak blbly aktualizace, tak jsem to zase vyhodil, Teď už je to ok, ale jak tu psal Shit, o nastavení aktualizací po 2 hodinách, tak mě Avira nedovolí menší interval, než je 1 den.
Plánovač => vlastní úloha => updaty.... Klidně update "syflů" každou hodinu.... :roll:

Kdo oželí scan pošty... Ideální free AV. :)

Škoda, že tuzemský Avast má aktualizace "mrch" tak opožděné... Alwil SW to slibuje do verze 5.1... Třeba se dočkáme... :oops:
Avast_5 najde, nebrzdí, je to komplexní řešení, ale to magické slůvko "KDY"...
Za 24 hodin už bývá pozdě... :x :sad:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, takže AVG 2011 Business Edition je až tak efektivní nástroj, že Outlook 2007 s IMAP účtem při synchronizaci prostě zmrzne, a to ve většině případů. na fórech se tenhle problém řeší, ale jen ze strany uživatelů a ne firmy. geniální. je čas přejít na Eset, který vychází paradoxně levněji než AVG :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Na Eset si mal prejst uz davno :-)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Wuuduu píše:Na Eset si mal prejst uz davno :-)
já to tady nezavedl :) bohužel AVG tady je cca na 30 stanicích s různě rozházenou dobou platnosti licencí, takže nevím jestli vedení přesvědčím na přechod všeho najednou na Eset :sad: cena za NOD32 vychází výrazně levněji než AVG, ale ta jednorázová částka je na první pohled dost vysoká, musím to nějak propočítat. Remote administrator je taky plus.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

zombux píše:no, takže AVG 2011 Business Edition je až tak efektivní nástroj, že Outlook 2007 s IMAP účtem při synchronizaci prostě zmrzne, a to ve většině případů. na fórech se tenhle problém řeší, ale jen ze strany uživatelů a ne firmy. geniální. je čas přejít na Eset, který vychází paradoxně levněji než AVG :mrgreen:
a techsupport teď aktuálně trpí docela velkým zpožděním...

btw Outlook 2k10 mrzne taky
AVG 2011 bych v tuhle chvíli určitě nedoporučil. Možná tak na doma, ale do firmy určitě ne... když vidim, co je s tím problémů, tak to není dobrý.
Saphire
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Saphire »

AVG je antivirus, pracující na principu: sežeru tolik paměti a procesorového času, že viry nemají šanci :mrgreen: (bohužel vlastní zkušenost)

Zatím nejlepší antivir, co jsem zkoušel, je Kaspersky antivirus 2010.
MB: Fujistu-Siemens D1961 CPU: Intel P4HT 521 2.8Ghz GPU: ATI Radeon 9600 Atlantis 128MB RAM: 2x1GB DDR400 ADATA PREMIER HDD: 2x 40GB Samsung SP0411c, 250GB WD Caviar D2500AAJB-00J3A0 OS: Windows XP/Linux Mndriva 2010.2
Airsoft archivements: Bloody BB, Amphibious operations, Calm under fire, Sugar rush, Dance, F**ker Dance!, Speedy Gonzales, 1 of 300
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Wuuduu píše:Na Eset si mal prejst uz davno :-)
Ja od nich utekl. Tak nejak me doma nebavilo porad hlidat nove buildy a rucne je instalovat na 5 pc a po kazdem upgradu prenastavovat firewall protoze to zablokovalo provoz na cely LANce. Zvolil sem Nortona.

Jinak Eset, Kaspersky, Norton je asi nejlepsi volba co se da z placeneho vybrat.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LiveBomb píše:Ja od nich utekl. Tak nejak me doma nebavilo porad hlidat nove buildy a rucne je instalovat na 5 pc a po kazdem upgradu prenastavovat firewall protoze to zablokovalo provoz na cely LANce.
tak to se snad dělá automaticky ne? tím spíš když to je centrálně řízeno. já teda mám ještě necelý rok čas na vymyšlení optimálního řešení, ale věc je taková že potřebuju něco co nezpomaluje Core 2 Duo na úroveň durona, něco co dovede odchytit nákazu a ne mlžit falešnými detekcemi, něco co se dá efektivně centrálně spravovat na serveru (zde Windows 2003), a něco co vyjde finančně zajímavě (Eset mě napadl proto, že pro mě splňuje všechny tyhle podmínky, moje situace je "25-49 uživatelů ve zdravotnictví", kde to vychází finančně velice zajímavě - ale pokud je lepší možnost, nechám se rád poučit)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

zombux píše:
LiveBomb píše:Ja od nich utekl. Tak nejak me doma nebavilo porad hlidat nove buildy a rucne je instalovat na 5 pc a po kazdem upgradu prenastavovat firewall protoze to zablokovalo provoz na cely LANce.
tak to se snad dělá automaticky ne? tím spíš když to je centrálně řízeno
V podniku mozna, doma tezko...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, já měl zato že Eset si aktualizace programových komponent dělá stejně automaticky jako aktualizace virových bází :? samozřejmě nemám na mysli přechod z verze 3 na 4, ale jen v buildy rámci jedné verze
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

zombux píše:no, já měl zato že Eset si aktualizace programových komponent dělá stejně automaticky jako aktualizace virových bází :?
No prave ze nedela. Proto sem sel k Nortonu.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jenže Norton je řádově náročnější než Eset :| vím že v posledních verzích se to rapidně zlepšilo, ale pořád to není ono. nesedí mi ani to že to má strašlivě funkčně překomplikované GUI, což mě potěší na desktopu když chci mít "pocit totální kontroly", ale ve firmě to spíš zbytečně opruzuje
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

zombux píše:jenže Norton je řádově náročnější než Eset :| vím že v posledních verzích se to rapidně zlepšilo, ale pořád to není ono. nesedí mi ani to že to má strašlivě funkčně překomplikované GUI, což mě potěší na desktopu když chci mít "pocit totální kontroly", ale ve firmě to spíš zbytečně opruzuje
No kazdy si najde neco. Ja sel pryc hlavne kvuli tem aktualizacim jinak proti Esetu nic nemam a vyuzival bych ho i dal.
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

to teda nevim co mas za eseta ale me mini. kazdej mesic vyskoci u eseta ze byli aktualizovany programove moduly
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

KotOr píše:to teda nevim co mas za eseta ale me mini. kazdej mesic vyskoci u eseta ze byli aktualizovany programove moduly
V dobe kdy mi eset koncil (cca. pred mesicem) proste neumel aktualizovat na nove buildy. Programovy modul a programovy build jsou v esetu zda se dve odlisne veci....
motorolarulez
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motorolarulez »

Doporucuji precist nasledujici KB :

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=co ... d=SOLN2256

Uzivatel by si tak mel tedy build NODu aktualizovat sam, ale z me osobni zkusenosti k tomu pristupuji jen v pripade, kdy stavajici build ma nahle nejaky problem - viz treba :

ESET Smart Security and ESET NOD32 Antivirus 4.2.67.10

ESET NOD32 Antivirus

* Fixed Outlook 2010 crashes when emptying the Deleted Items folder
* Fixed system stalls during logon
* Fixed rare ESET service and SysInspector crashes
* Fixed slow saving files to shared folders

Pouzivam verzi 4.2.35.3 a zadny z techto problemu jsem nezaznamenal. A stejne tomu tak je i u klientu, kde je jeste verze 4.0.314 (mam jich tu asi 20).

Pokud jsem spravne pochopil primo jejich zamestnance, tak k upgradu celeho programu ESET pristoupi pouze v pripade, kdy ma totalni jistotu, ze build je naprosto stabilni - v globalnim meritku. V budoucnu se mozna nejaky pop-up upozornujici na novy build objevi, ale tohle zalezi primo na nich.

Kazdopadne ve firemni sfere je mozne vyuzit ERA serveru, ktery dokaze fungovat i jako PCU mirror.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“