Takt A-data?
- Cartman84
- Nováček

-
Takt A-data?
Zdravím,mám A-data extreme ddr2.Jsou po 4x 1 Gb na desce Gigabyte M52L-S3P.Myslíte,že by šlo to nějak poladit?Možná to sem nepatří(tak mě nekamenujte) ale procák je AMD Athlon 64 X2 5400+ běží 2,8 Ghz,grafika ATI Radeon Hd 5400 1024 MBytes s tím by šlo taky něco udělat?Třeba taktnout procák?Předem moc děkuji za zájem 
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Takt A-data?
Předpokládám, že máš A-DATA 800MHz... přetaktováním RAM nezískáš žádný výkon - použitelný, viditelný - navíc
Nejvíce si pomůžeš OC CPU, ten tvůj dá v pohodě 400-600MHz více, záleží, čím také chladíš.
A samozřejmě přetaktovat grafiku - použij MSI AfterBurner. Jen stačí posouvat táhla a testovat ve hrách.
Pokud nevíš jak taktovat CPU, projdi sekci AMD, jsou tam návody krok po kroku
Nejvíce si pomůžeš OC CPU, ten tvůj dá v pohodě 400-600MHz více, záleží, čím také chladíš.
A samozřejmě přetaktovat grafiku - použij MSI AfterBurner. Jen stačí posouvat táhla a testovat ve hrách.
Pokud nevíš jak taktovat CPU, projdi sekci AMD, jsou tam návody krok po kroku
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- Cartman84
- Nováček

-
Aha....
Já myslel ,že když nějak poupravím časovaní tech rámek třeba...Jsem to tu někde viděl,že to bude trošku lepší.Návod na ten procák si pročtu určitě dik za typa.Akorát nerozumím trochu te grafice
Díky za nervy
se mnou
- Cartman84
- Nováček

-
Ta grafika by bodla,nějak si nemůžu zahraát GTA 4 docela se mi to seká.Musím hoooodně všechno snížit 
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Stáhl si MSI AfterBurner? Když ho spustíš, tak uvidíš záložky CORE Clock , MEMORY CLOCK a pod nima táhla, tak to pádlo chytni a suň ho doprava. Nejprve třeba o 30MHz a zkuš hru, pak opět o 30MHz... dokud nebudou artefakty ve hrách. Pak uber o 5MHz a zkuš hru..atd... dokud hry nebudou ok.Cartman84 píše:Ta grafika by bodla,nějak si nemůžu zahraát GTA 4 docela se mi to seká.Musím hoooodně všechno snížit
Každopádně na GTA by ti pomohl hodně OC CPU, ale upřímně... hlavně nová grafika a 4 jádrový CPU. 4 jádro jako jedno na GTA využiješ. A HD5400 nepatří mezi zrovna výkoné. Ale OC těchto dvou komponent ti o nějaké FPS pomůže.
Taktováním RAM si pomůžeš tak o 0% až 2%, u tebe bys rozdíl na FPS ani nepoznal
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite