Zvukovka + Repracky do 10k

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: Zvukovka + Repracky do 10k

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Maxtor píše: Nesmysl.. nic vic k tomu rict nelze.. ostatne post nademnou jeden normalni kabel ukazuje..
I ten nejlevnejsi Proel je proste kvalitni snura.. tyhle nazory nakupujicich HAMA shity nekde v DataArtu si nech pro sebe..
viz. http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -72363.php
Nehlede na to, ze i vyssi rady Xonaru maj Cinche, pripadne rovnou 6,3 Jacky..

Miimochodem ted koukam, ze DX/XD vymenitelny operaky nema.. z tech levnejsich jen DSko..
Ale jo, ten ProCo už vypadá slušně, až na to, že to není symetrika, jak tam píšou. S Proelem nemám zkušenost. U hotové kabeláže často vůbec nevíš, jaké parametry má metráž, z které je dělaný. Já HAMA shity v Datartu rozhodně nenakupuju, potrpím si na kvalitu. Proto mám taky kabely děláne z high-end metráže SommerCable.
Vyšší řady sice mají cinche, ale předpokládám že v takto nabitém rozpočtu nedá za zvukovku
3.5k.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No podle me je nejaka takovahle bezna profi snura naprosto v pohode i pro 3,5 jack.. bubec bych to neresil.. proel dela snury, ktery se pouzivaj prakticky vsude na podiich, tyhle levny jsou proste jen slusnym materialu a zadnych nesmyslech navic.. konektory na snurach clovek najde vetsinou neutriky, co se ale strka do techhle zatavenejch tezko rict.. v kazdym pripade, pokud to neni kabel nekam do terenu, silne pochybuju, ze existuje zpusob jak ho znicit.. a to se samozrejme netyka jen tohohle proelu.. muze to bejt cokoli.. staci koukat trochu vic po tom, jak to vypada a drzet se firem co proste delaj snury..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Hmm, Maya, nevim no. Ja opet radsi doporucuji treba E-MU 1212m, ta ma prevodniky spickovy a zvuk je proste vyborny.

Jinak taky muzu doporucit ty Yamahy, ackoliv sam bych si vzal jedine ty 8". 5" pouze se subem. At uz si na tom posloucha co chce, tak u klasiky jako u vseho jinyho je i spodek dulezitej, aneb basa tvrdi muziku. 5" mivaji o neco lepsi stereo a trochu dynamictejsi produkci zvuku, ale tot vse.
Kazdopadne nikdy nepochopim lidi, kteri tvrdi, ze na ten ci onen hudebni styl jsou lepsi ci horsi ty ci ony bedny. Na kvalitni bedne hraje kvalitne vsechno, tim to hasne. To jen nekvalitni bedny maji tak zasadni mezery a nedostatky, ze na nich hraje poslouchatelne jen neco. A mozna odtud tenhle predsudek pochazi, nevim.

No nic, jeste k tematu - nezpozoroval jsem, ze by se tu nejak resilo ovladani hlasitosti - jestli mu bude stacit SW, tak ok, jinak regulator nutny, cili dalsi litr dva navic, nebo externi zvukovku, ktera regulaci ma. Treba E-MU 0202 USB je k tomuhle ucelu skvely a levny reseni.

A kabely...jebte na to, nejaka zakladni symetrika staci, nikdo nepozna rozdil.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jindy píše:Kazdopadne nikdy nepochopim lidi, kteri tvrdi, ze na ten ci onen hudebni styl jsou lepsi ci horsi ty ci ony bedny. Na kvalitni bedne hraje kvalitne vsechno, tim to hasne. To jen nekvalitni bedny maji tak zasadni mezery a nedostatky, ze na nich hraje poslouchatelne jen neco. A mozna odtud tenhle predsudek pochazi, nevim.
No a dyt o tom se tady bavime.. aktivni monitory do 10k jsou uplne ten nejvetsi low end, tzn. neresime situaci, ze na nich bude hrat dobre vsechno, resime ciste to, ze misto zahuhlanych 8" levnych shitek by asi bylo vhodnejsi vzit si stredovejsi 5" shitku.. :)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Jasne, 8" do 10k bych urcite nebral, nad 10k ano, treba ty HS80M. 6,5" se mi zda jako zlata stredni cesta, kterou mam treba ja - 5" je malo, 8" jsou zase uz moc velky bedny, takze si vyber.

Stejne tam bude mit urcite blbou akustiku a na basech boule, na vyskach odrazy, cili bych to moc nehrotil.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Proč by neměl stačit na regulaci sw mixer? Nějak jsem si nevšiml, že by zvuk byl kvalitnější když dám mixer na 100% a snížím citlivost na monitorech. A i sw mixer může přejímat regulaci na hardwarové straně (pokud ta zvukovka analogovou regulaci má).
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Spíš se jednalo o praktickou stránku. Moje zvukovka má taky SW regulaci a přesto mnohem radši natáhnu 40cm ruku a otočím potenciometrem na preampu :)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Nobody: Rekl jsem snad, ze je SW mixer nekvalitnejsi, nez HW? Co to vykladas. Pasivni HW regulator hlasitosti ma jednu zasadni vyhodu - pohodlnost. Kroutis fyzickym koleckem, nesermujes mysi v systemu, that's all.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Dneska každá trochu slušnější klávesnice regulaci má (+, - a mute) a některé mají dokonce i kolečko, takže nevidím důvod kupovat další regulátor. Krom toho si třeba myší zreguluješ i na dálku, což u tohoto pasivního regulátoru nejde.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. ja bych tu mistni diskusi trochu shrnul a zpomalil.. :)

Nevymyslejte kraviny.. bavime se tady o zvukovce za 2-3k + aktivni low end monitory za 7-8k nekam do kanclu.. ne o zadnem poslechovem maximu buh vi kam.. proste se to zapoji.. bedny se nejak rozumne zesili a zbytek se bude resit SW cestou.. zadne jine reseni v tomhle pripade snad ani nepripada v uvahu..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Jaky kraviny, jakej luxus? Treba ta zvukovka E-MU 0202 USB je za cca 2000 Kc, ma regulaci hlasitosti, krome toho vystup na sluchatka, preamp a tak dale.

Jinak, regulace klavesnici, ktera ovlada Windows mixer je take moznost, az na to, ze s profi zvukovkama to casto nebo vubec nespolupracuje. U E-MU mi to napriklad nejde, ale to je mi celkem jedno, mam mixak. Jestli to dovoli drivery pro tu Mayu nebo jinou ESI, nebo treba M-Audio, to nevim.

Jina moznost, urcena primo do takovejchhle kancelari a luxusnejsich prostoru, jsou kvalitni monitory primo s regulaci hlasitosti - coz jsou ADAM A5.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

A nebo vite co bude asi nejlepsi? At si koupi Focal XS 2.1. To je kvalitni, zvukovku k tomu netreba, da se pripojit i iPod, ma to i dalkove ovladani...co vic chtit.

Za 450 EUR...ja bych do nich sel mozna i sam.

Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jindy píše:Jaky kraviny, jakej luxus? Treba ta zvukovka E-MU 0202 USB je za cca 2000 Kc, ma regulaci hlasitosti, krome toho vystup na sluchatka, preamp a tak dale.
E-MU 0202 je pěkná věc, docela to i funguje, ale ovladače nejsou zrovna zázrak, při běžném použití ve Windows (přehrávání zvuku ve foobaru, do toho občas pauza a přehrátí videa na youtube) má tendenci po čase vypadnout a je potřeba restartovat všechny programy které používají zvuk aby se to znovu chytlo... inu Creative :roll: to nic nemění na tom, že za ty prachy to je dobrá volba, ale příště bych bral už radši od jiné firmy...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak to si klidně může koupit i tyhle bose http://www.alza.cz/bose-companion-tm-5-d185170.htm
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Bedny:
http://www.cenovytrhak.cz/detail/krk-rokit-6g2-fg/
Cena v akci je 4k za kus. Je potřeba se zaregistrovat a následně přihlásit.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

zoombux: Já si tedy naopak drivery od E-MU nemůžu vynachválit, běží to jako hodinky - dokonce i ve hrách. Tady vidím spíš problém v USB, který může být jak na straně E-MU softwaru, tak i hardwaru jak ve zvukovce, tak na desce / řadiči. PCI a PCI-E verze jsou úplně bezproblémové.
Vůbec, tyhle polo-profi zvukovky přes USB dělají problémy nejen u E-MU, lepší je FireWire + TI řadič, jenže ty už se zase tolik nedělají.

Zaznamenal jsem nějaké podobné problémy majitelů dražší E-MU 0404 USB, ale nějak to vyřešili, možná šlo o konflikty, už nevím. I u PCI verzí je ale důležité vyčlenit zvukovce volné IRQ, což není vždy úplně jednoduché. Mně to dělalo problémy, pokud se zvukovka prala s něčím jiným o IRQ a od doby, co má ten "přednostní" hlavní PCI slot, tak má IRQ jen pro sebe a není jediný problém. U USB netuším, jestli mohou být podobné problémy, ale sám vím, že USB zařízení jsou mezi sebou navzájem také hodně háklivá. Například můj USB modem pro mobilní internet se nesnese na jedné větvi s USB stickem pro digi. tv a to jsou jen namátkové příklady.

Je ale fakt, že pokud nějaký program shodí a zasekne E-MU PatchMix a celé drivery, tak je třeba restartovat - a někdy nejen programy, ale celý comp. Jenže to se stává jen v určitých případech a nikdy mi to neudělaly E-MU drivery samy od sebe, bez důvodu.

Další věc je, že mě osobně třeba dělá problémy novější verze driveru pro 1212m - čili používám tu starší, z přiloženého CD a ta maká krásně. Důvod neznám, ale už to mám prostě zmáknuté a vše podchycené, tudíž není jediný problém, na svou E-MU se mohu fakt spolehnout.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Jindy píše: Jinak, regulace klavesnici, ktera ovlada Windows mixer je take moznost, az na to, ze s profi zvukovkama to casto nebo vubec nespolupracuje. U E-MU mi to napriklad nejde, ale to je mi celkem jedno, mam mixak. Jestli to dovoli drivery pro tu Mayu nebo jinou ESI, nebo treba M-Audio, to nevim.
Chceš říct, že na E-MU ti nefunguje windows mixer? Ten musí fungovat vždy, pokud tedy nepoužíváš ASIO. Právě z tohoto důvodu je lepší používat WASAPI.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

souhlas, to USB prostě někde hnije a není to nejrozumnější řešení, ale firewire zvukovky jsou zas trošku výš finančně. pravda, používám tu poslední verzi driveru z webu, netuším jestli starší verze funguje líp, ale nějak nemám chuť se v tom vůbec vrtat, jsem rád že to funguje (Win7 x64). regulace na klávesnici ve Win7 mi naopak funguje naprosto dokonale, mám nějaké levné KME Turbo Spero, samozřejmě to jede nativně bez jakýchkoli ovladačů. na rozdíl od přechozích XP x64, kde to ale bylo dáno spíš celkovou rozbitostí systému.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jindy píše:Jaky kraviny, jakej luxus? Treba ta zvukovka E-MU 0202 USB je za cca 2000 Kc, ma regulaci hlasitosti, krome toho vystup na sluchatka, preamp a tak dale.
A stejne jako 0404 ma nekvalitni shit cinsky potenciometry, ktery zacnou do roka praskat a vynechavat.. :)
O driverech nemluve.. je to proste peknej oldschool.. podivne smerovani vstupu/vystupu me taky moc nenadchlo.. teda u 0404..
Jindy píše:Jina moznost, urcena primo do takovejchhle kancelari a luxusnejsich prostoru, jsou kvalitni monitory primo s regulaci hlasitosti - coz jsou ADAM A5.
No.. kvalitni nevim, ale v kazdym pripade je to dalsi takovyhhle low end, navic za 15k..
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“