Jaké os? W7- XP Performance -XP professional 64b - Linux:

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
ehw
Začátečník
Začátečník

Jaké os? W7- XP Performance -XP professional 64b - Linux:

Příspěvek od ehw »

Mám NB ASUS X52F 4gb,500gb i5-460m 8-)
Mám licenci W7 a s NB jsem dostal DVD s driverama pouze pro Wydle.

-XP Performance chci kvůli dlouhé výdrži na baterce.
-W7 se mi moc nelíbí.Možná bych mě lákaly tehdy,kdyby měli lepší výdrž na baterce a byli rychlejší.V některých ozvech na forumu člověk měl víc bodů v bench na XP než W7.
-Xp professional 64b mě nejvíc láká.Déle to vydrží na baterce a rychlejší start
-Linux od toho jsem očekával dlouhou výdrž na baterce,64b a rychlí start.

Jěště mě napadlo hodit oškubaný linux/xp na pro práci na baterce a na ostatní tam dát xp-64b (pro rychlejší rendering místo w7)

Tak co vás napadá?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké os? W7- XP Performance -XP professional 64b - Linux:

Příspěvek od Smith »

XP Performance? wtf :? ... no radši se ani nebudu ptát, co to má být zač... no, neřeš blbosti a dej tam W7 :wink:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

w7 sou na modernim hw rychlejsi nez xp, nastavit se daji ze vypadaji skoro stejne jako hnusne xp a vydrz baterky bude snad jeste vyssi :)
just me
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Dal jsem na Vaši radu.Už se to instaluje :) Všem děkuji,byl jsem na rozpacích co dělat :lol:
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Asi udělám test operačních systémů.Rozdělím hdd na 50GB oddíly a naistaluji windows operační systému a po čisté instalaci udělám bench na superpi32m a asi nějaký benchmark.Hodlám testovat to:
XP home
Xp profesional
Xp prefesional 64b
Xp home performance
W7 home premium
W7 ultimate
Tím zístím jaký operační systém žere míň výkonu.Čím míň žere výkonu,tím déle to vydrží na baterce.Co si o tom šíleném plánu myslíte?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ehw píše:...
Xp home performance...

Zcela jiste neni zadna edice windows s timto nazvem.

Jinak co se tyce tveho planu, proc ne pokud se nudis? :-D
Klidne vyzkouset muzes, ale prijde mi to zbytecne.

Pokud nevis co s casem, tak hura do toho!

Osobne bych na novy HW nic jineho nez W7 nedaval.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já bych se na to zvysoka vybodl, nahodil Windows 7 Home Premium a vůbec bych to neřešil. nebo hraješ od rána do večera benchmarky a záleží ti na každém promile rozdílu? normálnímu člověku ne.
ignorelist: kremrole a dezoláti
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

nemusím být 100% přítomný a koukat se jak se to instaluje.Myslím že to nebudou promile,viděl bych rozdíl W7 vs xp performance že rozdíl výdrži bude 20minut. :) Zítra uvidíme snad =)
Ohledně xp performance,je to verze zbavena blbostí o velikosti 200mb..Vím že se jedná o nelegalní verzi (mám legal) ale prostě ta perfr. verze mi prodloužila život na baterce na 1/4 plus mínus autobus.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, viz kolegové, na modernější HW jedině Windows 7. No a co říct k Windows XP Performance... snad jen to, že důrazně nedoporučuji používat takto vytjůňené systémy, protože až budeš řešit nějaký problém se systémem, hledej zdroj problémů tady.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jan.svoboda píše:až budeš řešit nějaký problém se systémem, hledej zdroj problémů tady.
právě že v tom žůžotuningu, TADY ne :mrgreen:
//jan.svoboda - No já to tak myslel, že to má hledat v tom tjůningu, tady právě samozřejmě ne :-D Jen jsem to blbě napsal :D
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“