Úprava registru pro pevný disk ?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava registru pro pevný disk ?

Příspěvek od BRUCEF »

Ahoj, tak jak ti slouzi hdd ? Ja mam WD 5000BEVT a pocet load cycle count je na 65 000. Zatim jsem jako pokus vyzkousel program crystaldiskinfo jak tu uvadel zombux. Funguje to, ale casem to bude potreba nastavit natvrdo v wdidle3.
To chroupani me docela stvalo, presne takove uz jsem zazil i kdysi na 2.5' Pata discich.
Nejvice to delal novy Seagate momentus 40 GB, kvuli tomu jsem ho po mesici od koupe prodal. To bylo neuveritelne chroupani.
Az ted po letech me napadlo, ze tam bylo zrejme nastavene take parkovani hlavicek po nekolika vterinach.
Jinak pomuze vypnout APM, disk je nepatrne hlucnejsi ale od parkovani je klid.
Zajimalo by me, jestli lze natvrdo nastavit vypnuti APM v dosu i jinych vyrobcu disku ?
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava registru pro pevný disk ?

Příspěvek od ppromi »

Zdar, snažil jsem se to udělat přes wdidle3, ale bez výsledku ..., HDD o změněné hodnotě ví, ale nechová se tak. Jiným DOS programem to taky neuděláš ..., já jsem si s tím hlámal hlavu celý týden. Ale teď už jsem to vyřešil. Stáhl jsem si hdparm, nastavil tam hodnotu na 254 a dal jsem ho do plánovače úloh, takže automaticky nastaví hodnotu APM na 254 při startu OS, potom se hdparm vypne a HDD si hodnotu pamatuje do vypnutí PC (po dalším zapnutí se zase aktivuje hdparm, který nastaví hodnotu). Mám to tak už delší dobu a HDD funguje suprově ;) Jinak pokud se ti nechce hledat, jak to nastavit s tím hdparmem, ozvy se mi na ICQ, pořešíme to (367057705).
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“