System Volume Information
Moderátor: Loki5567
- Paco1
- Nováček

-
System Volume Information
Zdravim Zajimalo by mne,jestli se da nejak smazat slozka System Volume Information.Chtel jsem si udelat bitovou kopii systemu.Ten mam na C a ulozit jsem ji chtel na D.Jenze windows tvrdi,ze i decko je systemove,takze tam bitovou kopii neudelam.Zkousel jsem ho i zformatovat,disk byl uplne cisty,ale zustala tam tahle slozka.Tak si myslim,ze mi blokuje tu bitovou kopii.Obnoveni systemu a indexovani mam vypnute
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: System Volume Information
Neodstranis ....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Paco1
- Nováček

-
No to mam radost,ted mam na decku nejakych 100 GB obsazenych a protoze to vypisuje,ze je systemovy,tak by ta bitova kopie mela nejakych 110GB.delam neco blbe a nevim co.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bitova kopie? Tim myslis obraz disku? Jakym nastrojem to delas?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Paco1
- Nováček

-
primo ve win7,ty uz to obsahuji
- zombux
- Odborník PCT

SVI nemá nic společného se systémovým diskem, spíš bych viděl problém v prapodivném umístění bootsektoru na D nebo podobné libůstce, to budou asi Windows XP ne?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Paco1
- Nováček

-
taky mne to uz napadlo,spravce disku vypisuje disk C jako sytemovy a spousteci,jinak si windows rezervovaly 100mb,ale to je stoprocentne z cecka.dival sem se na diskpart,ten vypise cecko jako system,u decka nepise ani system,ani spousteci oddil.zkousel jsem i ruzne decko formatovat a je to porad stejne.system je win7 home premium 32bit.
- angus32.eu
- Nováček

-
Zdravim Zajimalo by mne,jestli se da nejak smazat slozka System Volume Information.Chtel jsem si udelat bitovou kopii systemu.Ten mam na C a ulozit jsem ji chtel na D.Jenze windows tvrdi,ze i decko je systemove,takze tam bitovou kopii neudelam.Zkousel jsem ho i zformatovat,disk byl uplne cisty,ale zustala tam tahle slozka.Tak si myslim,ze mi blokuje tu bitovou kopii.Obnoveni systemu a indexovani mam vypnute
Dovolím si nesouhlasit - není třeba nic formátovat. System Volume Information se vytváří automaticky při vytvoření /naformátování/ oddílu se systémem NTFS, ale i když je to systémový adresář, přece jen je to jen "obyčejný adresář", nikoliv metadata atd. Z toho důvodu by neměl problém s ním provádět běžné operace, včetně smazání. U tohoto adresáře je ale třeba nejdřív provést pár věcí.
1. Odstranit atribut h (hidden - skrytý) - to už jsi asi udělal, protože o něm víš.
2. V oprávnění adresáře přidat uživatele - nejlépe takového, pod jakým se přihlašuješ normálně k počítači, případně Administrátora nebo někoho ze skupiny Administrators.
3. Dále změnit vlastníka adrásáře včetně všech objektů na tohoto nového uživatele.
4. Nastavit v oprávnění adresáře úplnou kontrolu nad adresářem včetně vnořených objektů pro tohoto uživatele
Po těchto úpravách lze adresářem procházet, prohlížet soubory, zjistit velikost adresáře a samozřejmě ho i odstranit. (OS může při povelu mazání párkrát ohlásit výstrahu o pokusu mazání systémových nebo read-only souborů, ale toho si není třeba všímat a potvrdit smazání.
Ještě maličkost - proč vlastně mazat System Volume Information? Stejně se po smazání vytvoří nový...
A oddíl D: může být taky systémový v případě, že z něj startuješ operační systém nebo obsahuje virtuální paměť (soubor pagefile.sys) či soubor s obrazem paměti RAM umožňující funkci Režim spánku (hiberfil.sys). Takže tyhle věci nastavit na jiný disk a mělo by to vyřešit tvůj problém.
Píšu to jen tak z hlavy, můžou tu být drobné nepřesnosti, ale tuhle věc jsem dělal mockrát takže jsem si jistý. Jestli si nebudeš vědět rady nebo nevíš, jak nastavit práva, atributy atd., dej mi vědět nebo se někoho zeptej, jinak můžeš nadělat pěknou paseku
- Paco1
- Nováček

-
Tak vyreseno,ten 100MB oddil rezervovany systemem nebyl v poradku.ve spravci disku nebyl popsany jako system,ale jen jako primarni oddil.Windows si ho udelaly jeste na decku.Zajimave je,ze si ho z toho decka neoddelily,takze nikde nebyl videt.Pomohla nova instalace systemu.Mozna je na to nejaky snazsi postup,ale na to jsem neprisel.Slo mi o ten disk D aby nebyl zahrnuty do bitove kopie a myslel jsem,ze za to muze SVI,ale Jak jsi psal,startoval z nej operacni system.
- Shit
- Odborník PCT

Nutno podotknout, že tento oddíl o velikosti cca 100MB nemá nic společného s System Volume Information.Paco1 píše:Tak vyreseno,ten 100MB oddil rezervovany systemem..
Tento skrytý oddíl slouží mj. hlavně jako záchranná konzole pro OS Win7.