Zdravim,
laptop dell 1535, vecer vypnuty, rano uz se nerozbehnul. Upresnim, nenabehne obrazovka,
cerna cernota, ale windows nabehnou bez problemu, je slyset jejich zvuk, vsechno se
tvari v poradku, jen display nic. LED ikony co signalizuji problem neco signalizuji, hledal
jsem po netu, ale 100% vysvetleni jsem nenasel, ale podle tabulek k jinym verzim by
to melo znamenat, ze bud display nebo graficka karta, nebo kabel k display jsou v haji.
Grafika je dedikovana ATI, je fakt ze se notak dost prehrival, mel jsem pocit ze je to od
prociku, ale vzhledem k tomu ze grafika je hned vedle tak kdo vi.
Uz neni v zaruce, ale je sotva 2 roky stary, a novy si dovolit nemuzem.
Napadlo me, ci preflashnutim biosu, ci by se nedala rozjet integrovana grafika
(jestli tam je?) nebo jak poznam ci je v haji grafika nebo display? a sla by vymenit?
diky za pomoc
notebook umrel pres noc
Moderátor: Don
- kingbean
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Maranov
- Mírně pokročilý
Re: notebook umrel pres noc
Rozdělat, podívat se, jestli je kabel zapojený OK. Jestli je to display, notebook by měl fungovat na externím displayi, pokud nebude, je to nejspíše problém grafiky. Ta je podle všeho připájená na desku, takže výměna by byla mastná.
Možná by se dala přepájet, někým, kdo to umí.
Možná by se dala přepájet, někým, kdo to umí.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- zombux
- Odborník PCT
zkus se podívat opravdu pozorně na displej, nejlíp pod správným úhlem osvětlení, jestli tam ty windows nejsou vidět a jen neodešlo podsvícení displeje, to se taky stává docela často.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- kingbean
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak teda panove diky moc. to jsem ale blbec, ze me nenapadlo to napojit naexterni monitor, zas takova lama nejsem. takze na externim monitoru to funguje bez problemu, takze je to monitor, koukal jsem na nej ve tme pod vsema uhlama a je tocerny jak bota, takze to asi odeslo uplne,tak ted jedina moznost jeasi sehnat pouzitej notas na webu co? kabely jsem vypojil zapojil k display a nic...
- Maor
- Začátečník
na aukru nebo jinejch shopech se podivej po náhradnim lcd. Zkus to třeba zanyst do nějakýho servisu, jestli ti bezplatně neanalizujou, kde je chyba. muže to byt invertor a co já vim co je mezi krystaly lcd a výstupem grafiky. Rozhodně bych zbrkle žádný použitý nekupoval.
http://aukro.cz/7835_ostatni_0.html
http://aukro.cz/7835_ostatni_0.html
- Maranov
- Mírně pokročilý
Na ebay se dá cosi sehnat snad ještě lépe. Display by neměl být ještě taková díra do rozpočtu, jen jestli není poškození někde u portu na základní desce nebo podobně... servis by byl dobrý nápad: dej ho do servisu, ať ti zjistí, co s tím je. Až se ozvou s analýzou, tak si porovnej ceny a rizika u nich a "po domácku".
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)