Problém s WiFi připojením na NTB

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jouda5
Nováček
Nováček

Problém s WiFi připojením na NTB

Příspěvek od Jouda5 »

Zdravím,
Včera si sestra pořídila nový notebook, konkrétně tento MSI CR600-471CZ. Všechno fungovalo bez problému dokud jsem notebook nechtěl připojit k internetu přez wifi router. Prostě a jendoduše notebook náš domácí router vůbec nenašel. Bez problému zobrazil sítě sousedů, které ovšem nemůžu vyzkoušek kvůli zaheslování. Normálně bych si řekl že je něco špatně na routeru, jenže to by v tu chvíli přez ten router nemohlo být připojeno dalších 5 zařízení. Zkontroloval jsem i filtr mac adres, jestli jsem ho náhodou někdy nezapínal, ale je vypnutej. Všechny ostatní zařízení ( jak stolni PC s wifi, tak notebooky a mobily ) bez problému síť zobrazí a připojí se k ní. V nastavení routeru je vše podle mě správně ... síť by měla být viditelná heslo je šifrované ve WEP. Zkusil jsem ten notebook připojit k internetu přez kabel a to funguje bez problému. Ještě dodám že notebook je fungl nový, včera dovezený z Alzy, takže o to víc mi to příde zvláštní.
Předem děkuji za vaše nápady a rady.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s WiFi připojením na NTB

Příspěvek od LiveBomb »

Co to zkusit bez sifrovani, s jinym sifrovanim? Nektere levne routery (mam dojem ze TP-Link) obcas maji problem s WEP algoritmem. Sou spravne nastavene rezimy b/g/n a frekvencni pasma (2,4 a 5,2 Ghz)?
Co zkusit zaktualizovat ovladace k wifi sitovce z webu vyrobce karty?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Jouda5
Nováček
Nováček

Re: Problém s WiFi připojením na NTB

Příspěvek od Jouda5 »

Tak pravdu jsi měl s frekvencnima pasmama. Router byl nastaven co se tyče tohohle na nějaky "Auto scan" takže co sem pochopil tak si to vybíral sám. No na notebooku sem si našel právě nastavení těch pásem a bylo to omezeno na kanály 1-11. Stačilo to přenastavit na 1-13 a hned mi to můj router našlo a všechno už funguje tak jak má.
Díky moc ;)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“