Asus M2N-VM /HDMI /DVI (AM2+, nF630a-7050PV)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Biatch
Nováček
Nováček

Asus M2N-VM /HDMI /DVI (AM2+, nF630a-7050PV)

Příspěvek od Biatch »

Ahoj, má tu někdo zkušenosti s touto deskou? Rozhoduji se mezi touhle a M2A-VM s 690G od AMD/ATI ale je na ni dost negativních ohlasů. Co vy na to?
RiCK
Začátečník
Začátečník

Zmena BOOTovacieho loga na M2N-VM ?

Příspěvek od RiCK »

Ked sa BOOTuje deska, tak je tam nejaky ASUS obrazok desky. Viem, ze niektore desky podporuju taku utilitku, ze sa da zmenit bootovacie logo desky. Mna by zaujimalo, ci by sa na mojej ASUS M2N-VM HDMI nedalo zmenit to bootovacie logo, lebo na CD som nasiel nejaku zlozu "LOGO" s obrazkami. Ak sa to logo da zmanit, prosim vas o pomoc, ako nato :)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Zmena BOOTovacieho loga na M2N-VM ?

Příspěvek od zombux »

x_xxRICKxx_x píše:Ked sa BOOTuje deska, tak je tam nejaky ASUS obrazok desky. Viem, ze niektore desky podporuju taku utilitku, ze sa da zmenit bootovacie logo desky. Mna by zaujimalo, ci by sa na mojej ASUS M2N-VM HDMI nedalo zmenit to bootovacie logo, lebo na CD som nasiel nejaku zlozu "LOGO" s obrazkami. Ak sa to logo da zmanit, prosim vas o pomoc, ako nato :)
jmenuje se to tuším Asus MyLogo, je to v balíčku utilit pro flashování biosu (Asus Update? možná)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
RiCK
Začátečník
Začátečník

Re: Asus M2N-VM /HDMI /DVI (AM2, GF7050PV+nF630a)

Příspěvek od RiCK »

v Manualu som to hladal a je to ASUS MyLogo 2. Ale nikde som nenasiel ziadny program (alebo tomu podobne) cim by sa ten uvodny obrazok dal zmenit. A ak som ta pochopil dobre, tak kvoli tomu obrazku nebudem flashnut BIOS :wink:
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

x_xxRICKxx_x píše:v Manualu som to hladal a je to ASUS MyLogo 2. Ale nikde som nenasiel ziadny program (alebo tomu podobne) cim by sa ten uvodny obrazok dal zmenit. A ak som ta pochopil dobre, tak kvoli tomu obrazku nebudem flashnut BIOS :wink:
asi jo, ten obrázek je flashnutej v biosu takže bez flashe to změnit nejde
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ruffer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruffer »

Mam tu samou desku. Funguje sqele akorat mam mensi problem asi mezi zidli a klavesnici, protoze zapnu hru (call of duty 2, NFS:Undercover...) a po nacteni treba mise mi hodi modrou obrazovku a nasleduje restart. Pokud v nastaveni dam DirectX 7 je to v pohode (jen COD2). Nevite jestli sem treba nenainstaloval spatne drivery nebo neco?
fonsii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fonsii »

x_xxRICKxx_x píše:v Manualu som to hladal a je to ASUS MyLogo 2. Ale nikde som nenasiel ziadny program (alebo tomu podobne) cim by sa ten uvodny obrazok dal zmenit. A ak som ta pochopil dobre, tak kvoli tomu obrazku nebudem flashnut BIOS :wink:
Dá se to změnit v nastavení biosu aby se neukázal obrázek ale ty informace já sem si to tak dal a ukáže se mě tam american megatrends a pod tím různy nápisy
looney
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od looney »

fonsii píše:
Dá se to změnit v nastavení biosu aby se neukázal obrázek ale ty informace já sem si to tak dal a ukáže se mě tam american megatrends a pod tím různy nápisy
post message ? :F

Pamatuju ze sem to resil kdysi na stary desce (s939) ale to uz je hodne davno nejak mi to neslo tak sem se na to vykaslal :F
podpis byl odstranen protoze prekrocil unosnou hranici demence.
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ASUS M2N-VM nForce 630a - HyperTransport?

Příspěvek od Wass »

Zdravim všechny,

mám problém, rozhodl sem se trochu přetaktovát, zatim jen procesor s boxem, prej se ten můj dá v pohodě dát o 0,3GHz bez novýho chladiče, přečetl sem si několik článků a pustil se do toho, avšak zbrzdila mě jedna věc a to ta, že už mám HyperTransport v defaultu na 1000MHz, takže kdybych zvýšil frekvenci byť i o 1MHz, zvýšila by se frekvence HT nad limit, takže sem chtěl najít v biosu násobič HyperTransportu a snížit ho z 5x na 3x, jak je doporučováno v článku na pct.cz, jenže v biosu sem to nikde nenašel, prohledal sem ho celej asi 3x, všechno proentroval, ale o HT nikde ani slovo, ani v manuálu k desce o tom nikde nic není, proto sem se chtěl zeptat, jestli nevíte, kde ten násobič HyperTransportu najít. Moje sestava je:

MB: ASUS M2N-VM HDMI - nForce 630a
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3GHz
GPU: ATI Sapphire HD3650 512MB DDR2
RAM: Kingston 2x1024MB DDR2 800MHz
HDD: Samsung T166S 320GB
Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W

Díky za každou radu!
Moje webovky > www.wass.ic.cz ;)
Wilik
Administrátor
Administrátor

Re: ASUS M2N-VM nForce 630a - HyperTransport?

Příspěvek od Wilik »

Tato deska je ciste kancelarska a pokud jsi tu polozku v BIOSu nenasel, tak je klidne mozne, ze tam opravdu vubec neni.

Pak by bylo moznosti sehnat nejaky upraveny BIOS (nebo proste jinou verzi), pokud takovy vubec pro tuhle desku existuje a nebo zkusit nejaky (obvykle vyrobcem dodavany) OC soft, zda nahodou neumi snizit HTT. Jinak proste budes muset zkusit taktovat i presto, ze se bude zvysovat HTT a je mozne, ze to bude vyraznym omezenim v dosazeni vyssi frekvence CPU.

Nasledne tyto prispevky sloucim do tematu k desce, ktere tu uz je - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=87&t=116471
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wass »

Aha, děkuji za odpověd, zatim sem žádnej novej bios ani program nenašel, takže to s přetaktovánim moc dobře nevypadá :(

Jinak se mi objevil úplně odlišný problém se zvukem:
Stávalo se mi, že po startu PC mi nenajel zvuk, prostě nefungoval, takže sem někdy PC resetoval a zvuk jel tak, jak měl, ale rozhodl jsem se s tím něco dělat. Odinstaloval jsem "nVidia High Definition Audio Driver", objevil se nově nalezený hardware "PCI Device" a když sem mu chtěl nainstalovat ovladače, bylo tam jen "Teplotní čidlo Compaq", potvrdil jsem ti i přes to, že mi to nemusí správně fungovat, protože sem už nevěděl co dál. Nově nalezený hardware zmizel, ale zvuk nikde, odinstaloval jsem tedy "Realtek High Definition Audio Driver" s tím, že ho znova nainstaluju, ale když sem ho znova nainstaloval, tak zvuk stejně nešel. InstAll od Asus mi stále řikal, že tam ten ovladač od Realteku a HDMI od nVidie nemám, ale když jsem je nainstaloval (HDMI nainstalovat nešlo - "instalation failed"), tak mi zase tvrdil, že tam ty ovladače nejsou i když sem je tam už asi 10x nainstaloval. Prostě Windows mi ty ovladače od zvuku nepobírá, ani ve správci zařízení se mezi zvukovejma řadičema ta integrovaná zvukovka neobjevila, avšak nějak sem jí tam dostal, takže tam teď je, ale má u sebe vykřičník. Zkusil jsem jí teda nainstaloval znova ovladače, načetla si je a už to vypadalo, že je problém vyřešenej, ale i přes ty nové ovladače se objevila hláška "Zařízení nelze spustit (kód 10)". Už jsem bezradný, celou neděli se s tim něco pokoušim dělat, ale nic se mi nepodařilo.

Budu velmi vděčný za každou radu, už uvažuji o reinstallu systému :(

EDIT: Tak sem reinstaloval systém, nic jinýho nezbejvalo, teď mam zas problém s blikajícím monitorem...
Moje webovky > www.wass.ic.cz ;)
Darell
Začátečník
Začátečník

Asus M2N VM HDMI

Příspěvek od Darell »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, vlastním výše uvedenou desku. Tzn. mi tam pojede buď dvoujádro 2.8 GHz (a horší) tříjádro 2.1 GHz nebo čtyřjádro 2.1 GHz ?
A taky, nikde nemůžu ani jeden z těch podporovaných čtyř-jader najít ... už se neprodávají nebo co? :roll:

Kdyžtak Asus web
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Asus M2N VM HDMI

Příspěvek od Lokomotiva »

Deska nepodporuje procesory AM3, které jsou v současnosti v prodeji.
Pokud budeš kupovat nějaký starší procesor, buď opatrný, když vidím ty 3 nezapouzdřené cívky napájecích obvodů procesoru, nevěřím, že nějaké žravé 4-jádro deska přežije.
Darell
Začátečník
Začátečník

Re: Asus M2N VM HDMI

Příspěvek od Darell »

Dobře, dík, asi časem koupím lepší desku ;-)
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“