Automatická změna Mac adresy po startu Ntb

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
scaryalien
Nováček
Nováček

Automatická změna Mac adresy po startu Ntb

Příspěvek od scaryalien »

Zdravím, minulý týden jsem instaloval na nový ntb (ASUS K50IE-SX170) OS Win7 professional, 32 bit. verze, po každém spuštění nebo restartu ntb se ale změní Mac adresa, kterou potřebuji kvuli registraci a fungování netu na koleji na VS.
Jde ji nějak nastavit natvrdo? Nebo něco změnit aby se to pořád automaticky neměnilo?

Síťový adaptér: Realtek PCIe GBE Family Controller

hledal jsem na netu ale nic moc jsem nenašel, díky předem za jakékoliv rady...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatická změna Mac adresy po startu Ntb

Příspěvek od LiveBomb »

MAC adresa se ve standardni situaci nemeni a ani sama menit nemuze. Existuje moznost ji prepsat kdyby se nahodou objevili dve zarizeni se stejnou MAC (stat by se to nikdy nemelo, ale pro jistotu tu ta moznost je).
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Myshisko
Nováček
Nováček

Re: Automatická změna Mac adresy po startu Ntb

Příspěvek od Myshisko »

Zdravim mam presne ten isty problem co scaryalien, tiez som na VS kolejich a po reinstalacii OS (WIN7) mam problem sa pripojit do siete kvoly neustale sa meniacej MAC adrese, mam ASUS M51Va OS WIN7 Ultimate 32bit. sietovy adapter ten isty : Realtek PCIe GBE Family Controller.. taktiez si stym neviem dat rady. Prosim ta ak si problem vyriesil, napisal by si mi ho pripadne na e-mail : rbekmichal@gmail.com ? bol by som moc vdacny, pretoze som z tejto situacie uz zufaly. DAKUJEM
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“