Jaký je váš rozpočet?
Max 30.000.
Jakou velikost notebooku preferujete?
Max 13".
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Modelování 3D grafiky (Cinema 4D, ...), střih videa (Adobe Premiere), konverze a zpracování HD videa (4Media HD Video Convertor, ...), programování a práce s velkým množstvím otevřených programů.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Sebou i na stole .
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
3 a víc hodin.
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Bez OS. Mám vlastní - Windows 7 Professional.
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
Mám doma FullHD LCD monitor (EIZO), takže rozlišení NTB nehraje roli. Hlavně, aby měl HDMI konektor.
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel (i7). Minimálně 2 jádra.
Jak velká má být operační paměť?
Určitě DDR3. Minimálně 4GB.
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
GeForce nVidia. Optimus by byl super.
Jak velký má být pevný disk?
Alespoň 250GB.
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Bez mechaniky. Mám doma externí USB mechaniku.
Máte nějaké speciální požadavky?
USB 3.0. HDMI. Váha max 2,5 kg. Čtečka (SD) paměťových karet.
V současné době mám ASUS N10J. Je skvělý až na procesor - Intel Atom. Váhám jestli si pořídit nový NTB nebo nový Desktop.
Z Notebooků mě nejvíc zaujal ASUS U30JC (ale nemá HDMI ani USB 3.0)
http://www.svethardware.cz/art_doc-3A8D ... 5CE38.html
Váhám i nad MacBookem koupeným v http://dixonstaxfree.co.uk/ . Ale raději bych něco "normálního - neuzavřeného" (DELL, ASUS, ...) . Njespíš ne: ACER, MSI, Futjitsu-Siemens.
U Desktopu nemám tušení, kde začít. PC mám doma už hezkou řádku let (víc jak 6-7 beze změny, jen upgrade GPU a RAM). Zajímalo by mě, kolik by třeba stál Desktop (bez monitoru a periferií) se stejnými požadavky jako mám na NTB.
Možná by bylo lepší pořídit si raději Desktop, jenže často cestuju (do školy, do práce, domů). Nevím, jak bych synchronizoval data. Možná bych mohl používat externí HDD nebo si o tom někde víc přečíst. Určitě existuje mnoho řešení.
Mám tedy otázku: Existuje NTB, splňující mé požadavky?
Díky moc za pomoc s hledáním. Nákup nespěchá - nejspíš si NTB/Desktop pořídím až v březnu. Na Vánoce u mě vyhrála digitální zrcadlovka.
NTB nebo Desktop (s HDMI, USB 3.0, Intel i7) do 30.000
Moderátor: Don
- c4-Jc3
- Nováček
-
NTB nebo Desktop (s HDMI, USB 3.0, Intel i7) do 30.000
Stolní PC => CPU: AMD Athlon XP-A 1833 MHz, Paměť: 2048 MB (DDR SDRAM), Grafická karta: NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB), Monitor: 22" FullHD, BENQ T2210HD, HDD: 40 + 80 GB, OS: Windows XP SP3|Notebook ASUS N10J => CPU: Intel Atom N270 1.6 GHz, Paměť: 2048 MB (DDR2), Grafická karta: NVIDIA GeForce 9300M GS (256 MB) / Intel GMA 950 , Monitor: 23" FullHD, Eizo EV2333WH-BK, HDD: 250 GB SATA, OS: Windows 7 Professional, Výdrž na 6 článkovou baterii: 3:30 / 4:30 (v zatížení)
- smoula
- Mírně pokročilý
Re: NTB nebo Desktop (s HDMI, USB 3.0, Intel i7) do 30.000
Alienware M11, bohužel se ale tahle hračka musí objedna ze zahraničí, poněvadž u náš k tomu dáva CZC nechutnou pálku.
Případně nějakou třináctku od Dellu.
U desktopu si odečti tak 70%.
Případně nějakou třináctku od Dellu.
U desktopu si odečti tak 70%.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: NTB nebo Desktop (s HDMI, USB 3.0, Intel i7) do 30.000
já bych koupil desktop a EEE nosil stále s sebou ale pokud chceš výkonej subNB tak Thinkpad X201 (verze i nebo s)
nebo konkurenta HP EliteBook 2540p. Stojí oba okolo 30litů podle výbavy
také doporučím hodně mobilní T410si protože na tom alespoň něco uvidíš ale zase na úkor procesoru.alternativou je HP EliteBook 8440p zase za 3O litrů dle výbavy, nad nějakou jinou značkou ani neuvažuj vzhledem k tvým potřebám
nebo konkurenta HP EliteBook 2540p. Stojí oba okolo 30litů podle výbavy
také doporučím hodně mobilní T410si protože na tom alespoň něco uvidíš ale zase na úkor procesoru.alternativou je HP EliteBook 8440p zase za 3O litrů dle výbavy, nad nějakou jinou značkou ani neuvažuj vzhledem k tvým potřebám
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery