Ještě mě tak napadá - už jsou nějaké projektory, které za dostupný peníz umějí zprostředkovat 3D obraz?
Hlavní bude asi jako u monitorů refresh rate, tedy min. 120 Hz, což vůbec nevím, jakou projektory mívají. Jen jsem četl něco o tom, že speciální projektory pro 3D už míří na trh a asi budou pekelně drahé.
Slusne projektory s 120Hz jsou, ale cena je kolem 150-200tis s DPH , vse pod tim je nepouzitelne a defakto riskujes svuj zrak . Spis si pockej na Polarizaccni projektory ktere jsou v palnu v pristich letech je to technologie k lidskemu zraku daleko setrnejsi. Dneska je stale trend co nejlepso podani 2D obrazu a Epson je toho jasnym dukazem (ti proste razi cestu 2D dokud nebude 3D na takove urovni aby to nenicilo lidsky zrak tak to proste delat nebudou)
Jo, tak presne tyhle ceny jsem cekal No ja jako nechci koukat na 3D non-stop, vetsinou bych koukal na 2D a jen vyjimecne 3D. Vis co, nejaky pekny levny projektor, ktery by mel slusny 2D a moznost 3D v pripade "nouze" by nebyl k zahozeni. Proste "mit moznost 3D" bych chtel mit idealne na cemkoliv vetsim, na cem bych hodlal sledovat filmy.
Ale jak jsem videl, tak to 3D je asi hodne zavisle na kvalite projektoru, protoze v kazdym kine jsem z toho mel jinej dojem - nekdy dost spatnej.
Napriklad jen jednou jsem byl skutecne spokojen s 3D projekci Avatara - byl jsem na nem 5x a z toho nejlip vypadala specialni novinarska demo projekce ve Slovanskem dome. Mozna to bylo tou specialni 15min verzi, treba ne ani projektorem, ale 3D dojem byl dokonaly a prijemny. Me pozdejsi navstevy iMax i digitalnich 3D projekci nebyly v porovnani tak dobry zazitek a vic jsem se bavil doma u 2D verze. Ackoliv par scen bylo i tak dokonalych skoro vzdycky, coz je ovsem tim filmem, ktery pouziva promenlivou hloubku 3D scen a nekdy jsou vyraznejsi, nekdy malo.
No nevím sledoval jsem filmy na Imax(polarizovaný), Dolby 3D(posun v barevném spectru, cinema city), Xpand(aktivní, cinestar), RealID 3D(polarizovaný, palace cinema) a nejhorší mně přišlo právě Dolby 3D v kombinaci s LCD projektorem kvůli viditelné mřížce Všemi proklíkaný Xpand je pohodový, pracuje na 144hz(72hz pro každé oko) a na rozdíl od Dolby 3D mě z něj nepálily oči. Aktivního 3D bych se nebál, to spíš DLP projektorů které jej umí(rainbow effect a v současné době pouze analogový 3D vstup(d-sub)).
Athlon II X4 2,6@3,25Ghz + Zalman VF2000 LED, 4GB 800Mhz, Asus M4A785-M, ATI HD 3850 512MB, 320GB Seagate HDD, SoundBlaster X-fi Titanium, Artic Cooling Fusion 550R, Samsung blu-ray SH-B083L, Aerocool Racer/black, Samsung 2232BW, Logitech S220, Roccat Kave 5.1, Logitech RX1000, KME 2201
predtim sem jel na ati 4870 ted mam gtx 460.
jinak jediny co me napadlo pouzil sem kabel dvi -hdmi(mel sem doma)). a tahle grafika ma primo svoje hdmi.tak jestli to neni nejak omezeny ale to se mi nezda
se divim ze si nesel do stejne vykony HD6850 s 50W mensi spotrebou a nativnim HDMI 1.4a (GTX460 ma jenom 1.3a).
ale zpet k tematu.
Skusil bych kratsi kabel ten samy co to udela, mozna ma GTX460 nake mene vykony prevodniky a na delsim kabelu to dela neplechu. Popripadne kartu vratit (coz ve 14 denni lhute bez udani duvodu muzes a skusit jinou popripadne treba tu HD6850)
takze panove gtx opravdu nekupovat pokud na nem chcete provozovat projektor .
tam kde to atina utahla mam problemy se signalem.
novy ovladace se s projektorem nebavej takze jedine stary.
hdmi maj udelany tak ze nejde zastrcit. a redukce dvi hdmi je nefunkcni
no tak sem chtel zkusit zas po letech nvidii....
kdyz ja to delam hrozne nerad navic je predpoklad ze se to dochyta. a jinak sem spokojenej s kartou.
jen me nejde do hlavy proc to nejde pres redukci hdmi-dvi???
ty jo chlapi ja se z toho pos.. ted sem to pustil puvodni kabel nova grafika zatim teda stary ovladace a jede to bez jakyhokoliv ruseni ..??? nejak to prestavam pobirat
takze potvrzeno jakykoliv novejsi ovladace nemakaj. vzhledem k hlasce na projektoru "neni podporovano" poustej do vystupu zrejme nejakej bordel kterej to nekousne. bohuzel sem nesehnal redukci na mini hdmi co je na karte abych to moh vyzkouset hdmi-hdmi. (presneji takovou ktera by sla zastrcit do toho debilne umistenyho konektoru) takze tyto informace jsou platne poze pro dvi-hdmi.
nicmene mi je stale zahadou ze obcas to jede bez jakyhokoliv rusivyho elementu a obcas to problikne. u ati mi to neudelalo nikdy..
tak doplnim jeden postreh kdyz zvetsin na celou plochu okno aplikace rapidshare manager tak mi blbne obraz. ALE jen u tyhle aplikace zvetsim total komandra cokoliv a dobry. jinak kdyz jede manager v okne je to taky v poradku .. KUR. WTF
btw kdyby mel nekdo zajem o kod na oficialni stazeni hawk-x tak prenecham ja to tahat nebudu