V akom natívnom rozlíšení LCD je najväčšie písmo? Mal som monitor 1280x1024 (19"), na ktorý som bol zvyknutý. Môj nový má 1920v1200 (24"), avšak písmo je menšie.
Nakoľko už mám svoj vek a vyhovuje mi väčšie písmo, nemá niekto prehľad, v akom natívnom rozlíšení LCD je najväčšie písmo?
Skúšal som zväčšiť písmo v nastaveniach na 125 %, ale niektoré webstránky ho majú stále rovnako malé, a neche sa mi v každej novej karte prehliadača (Chrome) zakaždým to ručne zväčšovať.
V akom natívnom rozlíšení LCD je najväčšie písmo?
Moderátor: maXXmilian
- lubo777
- Nováček

-
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: V akom natívnom rozlíšení LCD je najväčšie písmo?
No tak z logiky věci je to samozřejmě co nejvyšší poměr úhlopříčka:rozlišení - to určitě víš.
Já mám třeba na svém 22" 1680x1050 a vyhovuje mi to víc, než 1920x1080 na většině dvaadvacítkách.
Obecně ale bude problém sehnat LCD s nízkým rozlišením, protože většina lidí chce co nejvyšší...
Příklad - tvé velikosti písma na 19" CRT při rozlišení 1280x1024 se asi nejvíce blíží 19" LCD s rozlišením 1440x900.
Já mám třeba na svém 22" 1680x1050 a vyhovuje mi to víc, než 1920x1080 na většině dvaadvacítkách.
Obecně ale bude problém sehnat LCD s nízkým rozlišením, protože většina lidí chce co nejvyšší...
Příklad - tvé velikosti písma na 19" CRT při rozlišení 1280x1024 se asi nejvíce blíží 19" LCD s rozlišením 1440x900.
- myom
- Středně pokročilý

pismo je tim vetsi, cim je mensi rozliseni na vetsi uhlopricku...
si sniz rozliseni, vetsina monitoru s tim nema problem a text neni nijak extra rozmazany... rozhodne bych to zkusil.
si sniz rozliseni, vetsina monitoru s tim nema problem a text neni nijak extra rozmazany... rozhodne bych to zkusil.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- oneill_sx1
- Začátečník

27' 1920 x 1080
- kocourleo
- Začátečník

Nebo si přidej DPI v nastavení grafické karty. Já sám mám 105%.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nebo si nastav vetsi pismo