Základní otázky
Jaký je váš rozpočet?
cca 13k (ideálně kolem 10k)
Jakou velikost notebooku preferujete?
11,6-13,3
Preferujete nějaké značky?
Lenovo, Dell (v této cenové relaci asi utopie)
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Word, web, občas grafika, filmy..
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Bude přenášen prakticky pořád
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Prakticky ne, když už něco tak WoW nebo tmnf
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
5h+
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Bez OS je + (nižší cena)
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
Klasický, ale to je asi nemožné sehnat, takže je to jedno
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
Cokoliv co má 750 bodů na výšku a víc. 1024*600 nepřipadá v úvahu.
Kvalita zpracování a design
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Ani ne
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
3 roky +
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Asi Intel, ale nebráním se ani AMD, pokud nebude moc žrát a topit. V žádném případě ne Atom, kalkulačku nechci. Zdržte se flame na toto téma, názory na značky mě nezajímají, hledám konkrétní model
Jak velká má být operační paměť?
2 GB RAM a víc
Jak velký má být pevný disk?
250 GB a víc
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
NE
Ještě bych dodal, že chci grafiku alespoň na úrovni HD4225 (takže gma950 rozhodně ne). Hrát se na něm nebude, ale chci aby v nouzi něco zvládnul. Další podmínkou je akcelerace HD videa.
Trochu jsem hledal a padlo mi do oka tohle Lenovo. Pokud by měl někdo konkrétní zkušenosti s tímto modelem, budu rád.
Abych to shrnul, hlavním kritériem je výdrž baterky, pak rozlišení a až pak výkon.
Předem díky za rady
Výběr 11-13 NTB (dotazník)
Moderátor: Don
- rezon30
- Začátečník
Výběr 11-13 NTB (dotazník)
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
- houmer56
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr 11-13 NTB (dotazník)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82509
To co si vybral ty mám, ale má jen 3cell baterku, což neopdovídá požadavkům (6cell budu mít do 14 dnů). Pokud máš konkrétní dotazy na něj, tak mi napiš SZ. Celkově za ty peníze naprostá spokojenost (až na baterku )
To co si vybral ty mám, ale má jen 3cell baterku, což neopdovídá požadavkům (6cell budu mít do 14 dnů). Pokud máš konkrétní dotazy na něj, tak mi napiš SZ. Celkově za ty peníze naprostá spokojenost (až na baterku )