upgrade phenom 9500
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- SNowie
- Začátečník

upgrade phenom 9500
dobrý den,
koupil jsem si novou saphire HD6850 a můj stařičký phenom 9500 (tuším snad i jedna z lehce chybových prvních revizí) jí asi výkonem nejspíš nestačí.
Vyplatí se upgrade na Phenom II X4 955? Bude výkonostní rozdíl znatelný a bude té GK stačit?
Momentální využití PC jsou převážně hry.
díky za radu!
koupil jsem si novou saphire HD6850 a můj stařičký phenom 9500 (tuším snad i jedna z lehce chybových prvních revizí) jí asi výkonem nejspíš nestačí.
Vyplatí se upgrade na Phenom II X4 955? Bude výkonostní rozdíl znatelný a bude té GK stačit?
Momentální využití PC jsou převážně hry.
díky za radu!
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: upgrade phenom 9500
Výkon bude v některých hrách minimálně o polovinu vyšší na základních taktech, nová architektura a o 1GHz vyšší frekvence dělají svoje.
A nebuď líný a používej gůgl
A nebuď líný a používej gůgl
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
O nove architekture nemuze byt rec.Rozdil je jen v o 4Mb vetsi L3cache.
Hlavni rozdil bude ve frekvenci.2200mhz dneska nestaci na nic a 3200Mhz u 955 zvedne vykon o dost.Idealni ale bude i tak tu 955 pretaktovat cca na 3.4ghz
Hlavni rozdil bude ve frekvenci.2200mhz dneska nestaci na nic a 3200Mhz u 955 zvedne vykon o dost.Idealni ale bude i tak tu 955 pretaktovat cca na 3.4ghz
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby nechávali stejnej základ, tak by se to nejmenovalo PhenomII. To je jako že AthlonX2 a AthlonII jsou nebe a dudy 
3,4 Ghz je pro děti, tyhle CPU jdou s dobrým chlazením kolem 3,8-4GHz
Edit: netvrď tady, že jedinej rozdíl je ve frekvenci a výrobním procesu, těch vylepšení je tam poměrně dost, stačí hledat
3,4 Ghz je pro děti, tyhle CPU jdou s dobrým chlazením kolem 3,8-4GHz
Edit: netvrď tady, že jedinej rozdíl je ve frekvenci a výrobním procesu, těch vylepšení je tam poměrně dost, stačí hledat
Naposledy upravil(a) Jeltík dne pát 12. lis 2010, 20:08, celkem upraveno 1 x.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jmenuje se to phenom2, protoze je to vyrabene na 45nm procesu.Narozdil od phenomu1, kterej je vyrabenej 65nm.
Athlon2 vs athlonx2-tam je to uplne neco jineho.Athlonx2 je K8 coz je cpu z roku 2003?.Athlon2 vychazi z phenomu.Lepe receno je to phenom1 bez L3 cache a vyrabenej na 45nm procesu.
Athlon2 vs athlonx2-tam je to uplne neco jineho.Athlonx2 je K8 coz je cpu z roku 2003?.Athlon2 vychazi z phenomu.Lepe receno je to phenom1 bez L3 cache a vyrabenej na 45nm procesu.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to presne jak sem napsal.Vetsi L3cache o 4MB.Vylepseni tam sou co se tyce spotreby, ale ve vykonu je to ta L3cache....Jeltík píše: Edit: netvrď tady, že jedinej rozdíl je ve frekvenci a výrobním procesu, těch vylepšení je tam poměrně dost, stačí hledat
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jsou tam rozdíly.....
Tuším že se o tom i tady někde rozepisoval flanker.
Ano, Phenom 9500 určitě nestíhá krmit HD 6850. S Phenomem II X4 955 by sis polepšil IMHO celkem o hodně.
Ano, Phenom 9500 určitě nestíhá krmit HD 6850. S Phenomem II X4 955 by sis polepšil IMHO celkem o hodně.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- SNowie
- Začátečník

trochu jsem gůglil, ale právě že těm velkým rozdílům co jsem v pár odkazech našel jsem moc nevěřil
// nějak jsem totiž žil v přesvědčení, že dnes už se každý procesor jen fláká a všechnu práci nechá na grafické ...
tak je rozhodnuto, díky za pomoc!:-)
// nějak jsem totiž žil v přesvědčení, že dnes už se každý procesor jen fláká a všechnu práci nechá na grafické ...
tak je rozhodnuto, díky za pomoc!:-)
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
A nezapomeň na nějaký lepší chladič, těch 700 Kč se vyplatí.
- SNowie
- Začátečník

ok ... když samotná grafická rozbila rozpočet na celej upgrade, sedm stovek navíc už nic neznamená, whatever:-)
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- SNowie
- Začátečník

no uvidím, mám dost malou skříň, ten radeon se tam sotva vešel a kabely od disků lezou nad procesor ... ale díky za tip:-)
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak šup pro Antec300 nebo CM Dominator 
- SNowie
- Začátečník

hele dík, ale takhle by to dál nešlo, už musím pomalu šetřit na daně 
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Bude ježíšek 
- SNowie
- Začátečník

díky všem moc za radu, ten nárůst výkonu je fenomenální:-) Fallout new vegas v ultra nastavení bez zaváhání HAHA!
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
A dělal jsi ještě nějaké jiné testy grafiky? Kvůli tomu CPU
A hezky si to užij
A hezky si to užij
- SNowie
- Začátečník

obávám se, že už teď je to dost OT ... ale takový FarCry2 benchmark jede na novém procesoru a stejné grafice o více než 100% rychleji ... ve FNV mi občas na starém procesoru padlo fps při prakticky jakémkoliv nastavení i na 14-15, brzdil to tedy neskutečně