Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
gejmer
Začátečník
Začátečník

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od gejmer »

Když už typoš opustil myšlenku za každou cenu dát 360mm radiátor do skříně,tak co zkusit tento radiátor Watercool MO- RA3 360 Core LC
Jen se předpokládá,že člověk má alespoň základní šikovnost a nemá obě ruce levé :wink:
Podle mne nejlepší věc co se dá za ty peníze sehnat.
kucatuning
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucatuning »

Zručnost není problém a v mém posledním příspěvku jsem se na Mo-Ra3 ptal ..... Bud radiátor vyřeším že ho přidělám na vršek skříně asi nějak >takhle< nebo >takhle< a nebo přidělat ze zadu >takhle<
NB: Acer 1810TZ CPU: SU4100 1,3Ghz Ram: 2x2Gb HyperX HDD: SSD 60Gb OS:Windows 7 HP 64bit
Monitor: 2x Samsung 2443BW
Intruder.CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Intruder.CZ »

Zdravim,
Vodnímu chlazení už se "teoreticky" věnuji nějákou dobu ale kvůli finacím a možnostem jsem se k němu zatím neodhodlal. Teď se však situace změnila a po rozhodnutí koupit novy stroj jsem se pevně rozhodl vybavit ho i nějákou tou kapalinou. Návrh a seznam věcí je v podstatě hotov jedná se spíše o zkontrolování a případné nápady na zlepšení.

Stroj by byl tento:
CPU - AMD Phenom II X4 955 BE
M/B - ASUS Crosshair IV Formula
RAM - Kingston HyperX Genesis 4GB 1600MHz (z nepochopitelných důvodu nejsou v nabídce modely bez chladiče)
GPU - Gigabyte Radeon HD 6870
HDD - WD Caviar Black 1TB (novy sata III)
Zdroj - Seasonic M12II 620W
Jediné co není pevně rozhodnuto je Case a to bud Lian Li PC-B25FWB (favorit) nebo
Fractal Design Define R3 (kvuli prostoru by se lépe hodila FD Define XL ta se mi však již tolik nelíbí + nemá průhlednou bočnicy>nutná další úprava), už sem se něják smířil s tím že radiátor bude externě

Tak teď k samotnému vodníkovy.
Všechny bloky jsem si vybral or EK wb kvalita/vykon/cena
CPU - EK-Supreme HF nikl plexi
M/B - EK-FB ASUS Crosshair 4 nikl plexi
GPU - EK-FC6870 nikl plexi
RAM - Koolance RAM- 33 RAM WB
Pumpa - Laing DDC 12V DDC- 1RT Plus
Top+expa - XSPC Laing DDC Expanzka + TOP
Radiator - Swiftech MCR320 Triple 120mm
Fitinky - EK WB EK- PSC Fitting 12mm - 1/ 4"
hadice nejspíš tygon.
Kupovat bych chtěl spíše u nás, momentálně je však problem s dostupností FC pro grafiku. Kupovat se bude až v Únoru nebo Březnu tak se snad situace zlepší.

Takže co vy na to?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

chladit RAM je zbytecnost. kdyz uz chces chladit ram tak alespon necim, co je opravdu funkcni, tzn MIPS Ram Freezer. ale samozrejme cena je cca dvojnasobna...a stale to nic nemeni na faktu, ze bych se na to vykaslal :) kdybys mel alespon nejaky 2400MHZ ramky a podobne a chctel to drtit co to da, tak bych to pochopil...ale na co chladit normalni 1600ky moc nechapu...

pumpu T plus a ne RT plus. stejne vrsek sundas. a usetris.

radiator vem xspc rx360, kdyz usetris za chlazeni ram :) rozdil v cene neni zas tak brutalni.

bloky na 6870 jsou dostupny ok, ale ekwb nam jaksi doted nedodalo obrazky, takze do nabidky je pridat zatim nemuzeme...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

viz mawa, jinak OK.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja bych vymenil Ten Supreme za neco mene restriktivniho. Navic trysky se rady ucpavaj.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

woyta: cau, hele, ja mel suprema pres 3/4 roku a po demontazi ani smitko, vsechno krasny (akorat med trosku ztmavla).a too sem mel v okruhu pouze destilku a fridex :)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mam ho v okruhu uz skoro 2 roky a pokazde jsem ho pri cisteni nasel ucpanej.
Zadnej hlinik, destilka a AC fluid.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to je divne, ale mozne je vsechno :)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ja s tim v zasade taky nemam problem. jestli to woyto nebude tim tvym radiatorem :roll:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Swiftech je deravej jak reseto (snad to vyresi epoxid) a v alphacoolu zustal po chlorovodiku nejaky byli prasek ktery mi ted zbarvil vodu v okruhu do bela.

myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nojono, hodina HCl je hodina HCl :-D
Intruder.CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Intruder.CZ »

S tou RAM to beru tak, že jestli chci chladit vše vodou pak RAM budou to poslední co mi bude topit do skříně. S vodou bych je taktéž zkusil o něco zvednout. A rozdíl v ceně by byly asi 300 protože ty Koolance potřebuju dva (pokud u MIPS jsou nějáký pláty) .

Ohledne EK FC na grafarnu dneska rano sem se koukal a už tam obrázky byly.
Koukal jsem tady na tenhle test a s větrákama do 1000 otáček (to bych rád) je rozdíl pod půl stupně, ale zase má menší restriktivitu. Uvidím jak se rozhodnu s těma RAM.

Ohledně pumpy máš pravdu ale se závitem je levnější než bez něj...divný ale je to tak.

Ohledně CPU bloku, díval jsem se i na Gorelordův Stixion B-400 ale on odmítá ukázat cenu, to se pak těžko porovnává (ty hvězdičky jsou fakt iritující).

EDIT: otázečka.. jde u těch MIPS nastavit vzdálenost mezi slotama, protože Asus je má hodně blízko.

EDIT2: ted na to koukám že tam jsou malí drážky ^^
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

RAM budou to poslední co mi bude topit do skříně
Topit? vždyť ty paměti mají spotřebu cca 4W a je úplně zbytečné je jakkoli chladit natož vodníkem. To už bych radši koupil box na disk(y) ten má o něco větší spotřebu, ale ne kvůli chlazení, ale možnosti ho dokonale odhlučnit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
pospa
Nováček
Nováček

Příspěvek od pospa »

Zdar lidi, rad bych pozadal o radu, jak na vodnika. Rozhodl jsem se konecne, ze bych to zkusil, ale moc zkusenosti s tim nemam. Jde mi primarne o snizeni hluku.. Problem asi bude, ze nejvetsi bordel mi dela zdroj a ten tezko pujde chladit vodou. Napadla me moznost, ze bych ho vyndal z bedny a dal jej za zed, kde mam spajz ;) a skrz zed protahl ATX kabely, molexy atp. To by myslim slo. Zbytek by mohl bejt vodnik. Zde je ma sestava:

Zdroj: Enermax Liberty 450W, odpojitelne kabely
Procesor: Intel Core i5-760 socket 1156 (momentalne na 3.5GHz)
Grafarna: Gainward GTX 460 1GB DDR5 Golden Sample
Case: Thermaltake Armor 6000 (ale starsi verze)
HDD: 6x nejaky HDD, ale tam s vodnikem nepocitam (zatim)
Deska: Gigabyte P55-UD3
RAM: 4x2GB - opet neplanuji chlazeni vodnikem :)

Nevim, zda chladit chipset nebo ne..
Co se tyce ceny, tak tady nevim kolik jsem ochoten za to dat, ale radsi neco priplatim nez abych mel nejakyho smejda. Nakup ze zahranici je sice moznej, ale velmi rad bych se mu vyhnul. Komp nikam neprenasim, takze radiator muze bejt v klidu venku. Na bedne mam dva 120mm vetraky a regulator, ktery mam v planu zachovat kvuli HDD (ted maji okolo 30°C). Nejsem schopen ted odhadnout jaky delaji bordel samostatne, protoze vsechno prehlusi ten zdroj, ale podle me jsou celkem tichy, otacky muzou mit 2400 (to uz je slyset), ale ja je mam tak cca na 800. Diky za rady..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

No ten zdroj uz je asi bez zaruky, takze bych ho rozebral a dal do nej noctuu na ULNA. A co se tyka vodnika - slusny vodnik na tvoji sestavu pocitej cca 8 tis. Dily se tu resily milionkrat takze zkus napsat vlastni navrh a my ti to zkritizujeme ;-)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
pospa
Nováček
Nováček

Příspěvek od pospa »

No je jeste v zaruce, ale asi by mi to nevadilo ho rozjebat v pripade, ze by to stichlo. Na ty dily mrknu - pravda, precet jsem si pouze jeden prispevek (ten prvni, jak se ptat) a hodil jsem dotaz na konec. Jsem v praci, nemam moc cas se prohrabavat forem, takze az pak kdyztak doma (pokud bude dite v klidu :)) 8tisic by se asi dalo..
pospa
Nováček
Nováček

Příspěvek od pospa »

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zbytecne rychly a hlucnejsi nez napriklad toto http://www.alphacool.cz/produkt/Noctua_ ... 120mm.html to davame do zdroju normalne a jeste jsem nevidel takovy, kteremu by to nestacilo :)
pospa
Nováček
Nováček

Příspěvek od pospa »

Tak dobry, mel jsem chvili volno.. vymyslel jsem to tedy takto:

Grafika:
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 1=01060700

Proc:
http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... 0106070603

Radiator:
http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... 1=01060104

Pumpa:
http://www.alphacool.cz/produkt/Eheim_A ... rg1=010604

Kapalina: (kolik ji asi tak budu potrebovat?)
http://www.alphacool.cz/produkt/Fluid_X ... rg1=010605

S tim, ze nevim:
1) jaky hadice jsou nejlepsi - rad bych pruhledny
2) jestli mam chladit ten cipset
3) jak se ty hadice prichycujou k tem blokum, pumpam a tak? to prislusenstvi je vsechno u toho?

Diky..
Odpovědět

Zpět na „Voda“