Realtek ALC892 vs. Sound Blaster Audigy 4
Moderátor: CageJ
- 9martin
- Nováček

-
Realtek ALC892 vs. Sound Blaster Audigy 4
Koupil jsem si novou základní desku se zvukovou kartou Realtek ALC892, ale ze starého PC mě zbyla Sound Blaster Audigy 4. Kterou by jste mě radili použít, jak do kvality zvuku tak i vytížení procesoru.
Reproduktory mám Genius SW-HF 5.1 5000.
Reproduktory mám Genius SW-HF 5.1 5000.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Realtek ALC892 vs. Sound Blaster Audigy 4
a neni lepší to vyzkoušet?
- Yradak
- Začátečník

-
Je to totálne jedno a nie že Ťa niekto presvedčí, že zo SoundBlasterom budeš mať "kryštalickejšie" výšky alebo "víc basu".
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
- Wishmaster
- Začátečník

-
Zase tak jedno bych to neviděl. Určitě bych z této varianty zvolil Audigy 4 a rozhodně né kvůli krystalizérům a podobným nesmyslům, které vypínám jako první, přestože Creativ používám jen na hry kvůli 5.1 zvuku a jen přes optický výstup s externími dekodéry a převodníky.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

A prave preto by ti na 100% rovnako posluzil aj Realtek a nemusis si zasierat system srackovymi ovladacmi od Creative.Wishmaster píše:...Creativ používám jen na hry kvůli 5.1 zvuku a jen přes optický výstup s externími dekodéry a převodníky.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Wishmaster
- Začátečník

-
V mém případě Creative kvůli výkonému čipu pro 3D zpracování zvuku, EAX, latenci DDL, podpoře her atd. Samozřejmě jsou lepší značky a modely, ale X-Fi mám jen pro digitální zpracování, tak jsem to, co bylo za dobrou cenu a splňovalo požadavky výkonu. O kvalitu se starají jiné přístroje.
Co se týká analogové kvality zvuku, bude Audigy 4 na tom lépe jak Realtek.
Co se týká analogové kvality zvuku, bude Audigy 4 na tom lépe jak Realtek.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jo a nejlépe to poznáš na bedýnkách k pc za dva litry, ale nedřv je musíš řádně rozehrát to dá rozum

a když to stále nebude ono, tak si pohraj s ekvalizérem a dopuručuj onu skvělou kombinaci na diskuzních forech
a když to stále nebude ono, tak si pohraj s ekvalizérem a dopuručuj onu skvělou kombinaci na diskuzních forech
- Wishmaster
- Začátečník

-
Ajťák
Tak momentálně to provozuji na referenčním domácím kinu za trochu jinou cenu
Slyšitelné rozdíly ale byly i na běžných stereo PC bedýnkách, co se mně válely ve sklepě, při přímém srovnání Gravis, Audigy 2, AWE64, Audigy, Live a staršího Realtek. Třeba Audigy 1 a Live vyhořely úplně. A to jsem zkoušel víc kusů, protože jsem se sám divil jak špatně hrají. Realtek na tom byl podobně.
Tak momentálně to provozuji na referenčním domácím kinu za trochu jinou cenu
Slyšitelné rozdíly ale byly i na běžných stereo PC bedýnkách, co se mně válely ve sklepě, při přímém srovnání Gravis, Audigy 2, AWE64, Audigy, Live a staršího Realtek. Třeba Audigy 1 a Live vyhořely úplně. A to jsem zkoušel víc kusů, protože jsem se sám divil jak špatně hrají. Realtek na tom byl podobně.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Nejnovější Realteky by měly specifikacemi Audigy 4 porazit, už toho i víc umí. Na vícekanálové levné bedny k počítači jsou to pravé. Audigy 4 si možná ještě nějaký zoufalec koupí, jinak je to ale technologicky zastaralá karta s levnými součástkami.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Fox_25
- Začátečník

-
Tohle bude možná ten problém. Mám doma vícero audio zařízení přes repro, zesilovače, cd playery a byl by jsi překvapen že většina toho co je papírově horší a ještě hůř vypadá hraje lépe. Samozřejmě to neplatí vždy.NobodyLovesMe píše:by měly
Měl jsem možnost porovnat Audigy 1,2,4 SB Live!, XFi, ALC892 a jedny z prvních realtek čipů které se i dnes prodávají. Realtek s přehledem prohrál, o kousek na tom byla lépe Live!, pak XFi a nejlépe hrály audigy kde u jednotlivých verzí byl rozdíl ve zvuku minimální. Ovšem všechny tyhle zvukovky porazil CD přehrávač Technics SL-PG470A který mě v bazaru stál 100kč. Donutil mě taky k tomu že veškeré nahrávky co mám ve flac už jsou na CD protože rozdíl zvuku je opravdu velký.
Naposledy upravil(a) Fox_25 dne sob 20. lis 2010, 18:50, celkem upraveno 1 x.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Měřil jsi ty karty? Nějak si nedovedu představit, jak by mohla karta s horším odstupem a větším zkreslením hrát lépe, než ta, která má parametry lepší. Audigy vs. X-FI. Audigy karty měly velké problémy s intermodulačním zkreslením.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Fox_25
- Začátečník

-
Neměřil jsem ani jednu. Jednalo se o poslechový test kterého se účastnily další dva lidi. Ono pokud je rozdíl na slyšitelné úrovni nevidím důvod k měření. Audigy můžou mít problém s intermodulačním zkreslením ale zase u nich nechybí v nahrávce prostor a neukusují tolik detailů jako XFi. S tímhle mám na XFi největší problém, protože např. v jedné skladbě jde slyšet na cd přehrávači že se houslista "utnul", na Audigy to jde rozpoznat taky, ale XFi to úspěšně maskuje a jednoduše tam ten zvuk jakoby nebyl. Stejně tak klavír kdy se XFi občas podaří maskovat dozvuk strun.
Zkoušelo se na zesilovači Tesla AZS 222 a repro Pioneer CS-E531.
Zkoušelo se na zesilovači Tesla AZS 222 a repro Pioneer CS-E531.