má někdo tento e reader?docela přemejšlim že si ho pořídím k vánocům.
Tak tedy,má první otázka je na kolik vás vyšel i s poštou atd...Potom by mě zajímalojestli je pravda že si s českými znaky rozumí dokonale.A nakonec jen jak se sní čte po tmě?pochopil jsme to tak že potřebuju lampičku?
možná ještě vaše názory a jak jste sní spokojeni
amazon kindle
Moderátor: L4mka
- Stricekfido
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- ChrastyII
- Začátečník

Re: amazon kindle
Já ho mám asi dva týdny, i s dopravou mě vyšel na necelé tři tisíce (asi 2900 nebo tak nějak). S českými znaky nemá sebemenší problém, na českých blozích máš spoustu názorů na Kindle, nikdo koupě snad nelitoval
Třeba tady, uvidíš tam i ukázky čeština na něm http://blog.martinsimko.cz/2010/09/14/a ... ni-doteky/
A ano, na čtení po tmě vážně potřebuješ lampičku, displej vypadá jako papír a stejně jako papír není podsvětlený
Je to skvělá věc, zdá se mi, že teď čtu mnohem víc, třeba i cestou do školy, normální kniha by se mi z batohu vytahovat nechtěla, ale Kindle jen strčíš do nějaké malé kapsy v batohu a je pořád po ruce
A ano, na čtení po tmě vážně potřebuješ lampičku, displej vypadá jako papír a stejně jako papír není podsvětlený
Je to skvělá věc, zdá se mi, že teď čtu mnohem víc, třeba i cestou do školy, normální kniha by se mi z batohu vytahovat nechtěla, ale Kindle jen strčíš do nějaké malé kapsy v batohu a je pořád po ruce
- Stricekfido
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja četl knižky na htc s730 a teď jsme zase začal číst na ipodu touch ale zdá se mi to dost malý a nešikovný,ten kindle vychází cenově super....
uvidím možná do něj fakt půjdu vypadá to suprově
uvidím možná do něj fakt půjdu vypadá to suprově
- ChrastyII
- Začátečník

Hlavně se nedá vůbec srovnávat čtení z prcka se svítícím displejem jako je mobil a čtení z displeje, který byl vytvořen přímo na čtení knih, požitek z toho je uplně někde jinde 
- Maranov
- Mírně pokročilý

Tak jsem si pořídil Kindle (6", pouze Wi-Fi verzi).
Člověk ani neví, jak nepohodlné čtení z LCD je, dokud nevyzkouší e-ink.
Display je velmi kontrastní a přirozený, nedá se to srovnávat.
Funkcionalita je překvapivě dobrá, ovládání je trošku kostrbaté, jelikož máte k dispozici jen klávesnici a 4-way šipky (speciální znaky se dají vkládat přes "sym" tlačítko). Celkově to prostě není na nějaké velké psaní, brouzdání po internetu (i když to funguje překvapivě dobře) nebo mp3 - Kindle je prostě na knihy.
Převedené knížky do MOBI formátu jsou super, dá se měnit šířka textu, jeden ze tří fontů, velikost...
Klasické PDFka se dají prohlížet celkem pohodlně, 6" není sice dost velké pro A4, ale výřez na šířku je celkem použitelný. Dá se zvýšit kontrast malých písmen, takže se to dá v pohodě použít.
Nevýhody jsou slabší vyhledávání, složitější skoky v dokumentech a celková nepodpora Evropy vydavateli knih... ale no co, já si to můžu stáhnout.
Rupert Murdoch evidentně zajistil, že většina novin na tom taky stojí za prd, ale opět - vše je na netu.
Člověk ani neví, jak nepohodlné čtení z LCD je, dokud nevyzkouší e-ink.
Funkcionalita je překvapivě dobrá, ovládání je trošku kostrbaté, jelikož máte k dispozici jen klávesnici a 4-way šipky (speciální znaky se dají vkládat přes "sym" tlačítko). Celkově to prostě není na nějaké velké psaní, brouzdání po internetu (i když to funguje překvapivě dobře) nebo mp3 - Kindle je prostě na knihy.
Převedené knížky do MOBI formátu jsou super, dá se měnit šířka textu, jeden ze tří fontů, velikost...
Klasické PDFka se dají prohlížet celkem pohodlně, 6" není sice dost velké pro A4, ale výřez na šířku je celkem použitelný. Dá se zvýšit kontrast malých písmen, takže se to dá v pohodě použít.
Nevýhody jsou slabší vyhledávání, složitější skoky v dokumentech a celková nepodpora Evropy vydavateli knih... ale no co, já si to můžu stáhnout.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."