Acer Aspire 4820TG HDMi nefunguje zvuk
Moderátor: Don
- Yojimbo
- Nováček
Acer Aspire 4820TG HDMi nefunguje zvuk
Zdravim, nedávno jsem si pořídil notebook Acer Aspire 4820TG a dnes jsem ho chtěl otestovat s televizí přes HDMi. Notebook se v pohodě připojil. Jediný problém byl, že nefunguje zvuk, který by měl. Kabel HDMi je v pořádku, už jsem s ním připojoval mnoho zařízení a vždy zvuk fungoval. V notebooku jsem chtěl nastavit možnost "Přehrávání" na druhé zařízení a to Realtek Digital Output, protože Speakers jsou jen repráčky notebooku, ale ani po nastavení jako výchozí se z televize neozval žádný zvuk. Někde jsem četl, že by mělo být přístupné jakýsi ATI HDMi zařízení a že někomu se nainstalovalo až po tom, co aktualizoval BIOS, ale já nevím, jestli je BIOS potřeba aktualizovat, protože jsem notebook kupoval asi před týdnem. Navíc s aktualizací BIOSu nemám vůbec žádné zkušenosti.
- Maranov
- Mírně pokročilý
Re: Acer Aspire 4820TG HDMi nefunguje zvuk
Aktualizace BIOSu většinou spočívá ve stáhnutí utility ze stránek výrobce, zavření všech programů a kliknutí na tlačítko. Jen bacha, aby ti ho něco nepřerušilo, např. naplánovaný restart nebo uspání NB po nějakém čase nečinnosti. Taky ho nevypínej, i kdyby vypadal, že je dost dlouho "zaseknutý", většinou to jen déle pracuje.
Hodí se taky updatovat všechny ovladače, hlavně grafiky.
Hodí se taky updatovat všechny ovladače, hlavně grafiky.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- Yojimbo
- Nováček
Tak BIOS jsem aktualizoval v pořádku na poslední verzi a stejně se zmíněný ATI HDMi Audio nenainstaloval, takže problém bude někde jinde. Hmm, a vážně netušim kde. Ke grafice (ATI Radeon Mobile HD5650) jsem nainstaloval poslední drivery a stejně to nepomohlo.
- KOFis
- Mírně pokročilý
jsi si jisty ze mas v tom prehravaci ktery pouzivas nastaveny vystup zvuku pres hdmi? zkousels treba jiny prehravac? ja na hdmi vystup pouzivam VLC player http://www.videolan.org/
musis v nem nastavit ze chces vystup audia pres hdmi, ale pak funguje bez problemu. pripadne vyzkousej jako vystup z vlc nastavit ruzne vystupy, jestli nektery z nich nepojede.
musis v nem nastavit ze chces vystup audia pres hdmi, ale pak funguje bez problemu. pripadne vyzkousej jako vystup z vlc nastavit ruzne vystupy, jestli nektery z nich nepojede.
- Yojimbo
- Nováček
Tzn. že nefunguje všechen zvuk z počítače? Takže třeba chybové hlášky a všechno ostatní taky neuslyším. Protože přesně s tímhle mám problém. Mě nefunguje zvuk nejen z přehrávače ale vůbec jakýkoli zvuk.
EDIT: Jinak v KMPlayeru mám nastavený zvuk na Default Device a zaškrtnuto Switch to WaveOut for SPDIF output automatically
EDIT: Jinak v KMPlayeru mám nastavený zvuk na Default Device a zaškrtnuto Switch to WaveOut for SPDIF output automatically
- KOFis
- Mírně pokročilý
ne, systemove hlasky by jsi slysel, pokud by to byla chyba v nastaveni prehravace. takze je asi problem jinde.
- Yojimbo
- Nováček
Hmm, nikdo neměl podobný problém? Já bych to řešil s oficiální podporou kdyby to šlo, ale jejich systém hlášení problémů je tak idiotský a neprůchozí, že je nemožné problém nahlásit. Například když jsem zadal datum koupě notebooku přes jejich javascriptový kalendář, tak mi to nahlásilo, že jsem dal datum ve špatném formátu. To se vám chce skoro brečet, když vidíte jak stupidně může někdo udělat oficiální stránky.
- Yojimbo
- Nováček
Tak včera se mi nějakým záhadným způsobem objevil mezi zařízeními pro přehrávání i ATI HDMi Aduio, nejdříve jako odpojené zařízení, po čase jako dostupné zařízení, které v pohodě fungovalo. Tak sem si říkal, že už to snad bude v pohodě a dneska zase nikde nic.
- Maranov
- Mírně pokročilý
Máš přepnuté na Radeon grafiku? Tyhle modely měly přeínací grafiky, přes intel to možná nefunguje.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- Yojimbo
- Nováček
Jo jo, přepnuto mám. On to počítač přepne automaticky, když je v napájení a má nastaven režim na nejvyšší výkon ale i tak jsem to zkontroloval a přepnuto je.
- Yojimbo
- Nováček
Ok, takže nakonec jsem to trochu krkolomně vyřešil sám. Problém je v přepínatelných grafikách, jelikož HDMi funguje pouze s tou výkonnější. Pokud tedy budete mít tento problém a neuvidíte po připojení kabelu HDMi v zařízeních pro přehrávání zvuku výstup pro HDMi, přepněte grafickou kartu na tu méně výkonnou. Obraz z televize se vypne a vy uvidíte obraz opět pouze na notebooku. Následně opět přepněte grafickou kartu na výkonnou a zkontrolujte zařízení pro přehrávání zvuku. Měl by se tam již objevit HDMi output, který nastavíte jako výchozí. Bohužel je nutné toto udělat vždy, když vám zvuk nepude.