Rada ohledně zvukové karty

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
a-WTmoX
Nováček
Nováček

Rada ohledně zvukové karty

Příspěvek od a-WTmoX »

Ahoj mám následující problém
Mám níže uvedenou sestavu. Chci si koupit sluchátka Roccat Kave ( http://www.alza.cz/roccat-kave-5-1-surr ... 137346.htm )
Problém je v tom, že mám integrovanou zvukovou kartu, a nevím, jestli nebude sluchátka omezovat a jestli vůbec bude kompatibilní.
Jestli by se mi k tomu někdo vyjádřil / poradil.
Za všechny odpovědi předem děkuji.
Sestava:
OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit 6.1.7600 (Win7 RTM)
MB: Gigabyte GA-770T-USB3 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
GPU: NVIDIA GeForce GTX 460 (768 MB)
CPU: QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz (14 x 200)
CPU Cooler: Cooler Master Hyper TX3
RAM: 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Sound Card: Realtek ALC888/1200 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller
Monitor: Dell 1907FP (Digital) [19" LCD] (641806C126MA)
HDD: SAMSUNG HD103UJ ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Optical Drive: HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Keyboard: Microsoft SideWinder X4
Mouse: Roccat Kone V2
Mousepad: Roccat Taito
Repro: Genius SP-HF 500A black-brown
Computer Power: Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
Illumination: Sharkoon Cold Cathode 2v1 blue
Case: Cooler Master Elite 330 W Black-Silver
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Rada ohledně zvukové karty

Příspěvek od Fox_25 »

Zvukovka by to měla zvládnout.
a-WTmoX
Nováček
Nováček

Příspěvek od a-WTmoX »

Děkuji.
Jsi si jistý ?
http://www.czechcomputer.cz/user_review ... 74501.html
"pokud máte zvukovou kartu kvalitnější než integrovanou, nejedná se za 2000,- o špatnou volbu"
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Myslí tím zřejmě kvalitu zvuku a to jak moc budou sluchátka hlasité, to už samozřejmě moc lidí vědět nemůže. Nicméně určitě se dá koupit za pár kaček SB audigy která by tyhle sluchátka utáhnout mohla. Ale máš více možností, kup je přes internet a pokud to nebude fungovat podle tvých představ tak je vrať a nebo si kup sluchátka se zesilovačem, ale to asi bude za více než 2000. A když jsem se díval na diskuzi na CzechComputeru tak tam jeden člověk psal že na realtek ACL889(ty máš 888) fungují dobře.

A jistý si nejsem ničím a nikdy, téměř vždy do hry vstoupí něco nového co ze 100% udělá 50%.
a-WTmoX
Nováček
Nováček

Příspěvek od a-WTmoX »

No já tu mám něco bokem raději něco max. do 500 koupim
Jen mně zajímá jak to do pc dostanu ? Nikdy jsem to nezkoušel. Je to těžké ?
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

za 500? mno nové asi o moc lepšie ako tá integrovaná nekúpiš to skorej na inzerát
http://www.alza.cz/asus-xonar-dg-d188948.htm
určite neber XFI AUDIO :blee:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Pokud si dobře pamatuji z doby, kdy jsem tyhle sluchadla recenzoval, tak mají přídavné napájení z USB, čili s hlasitostí z integrované zvukovky nebyl problém. A to je jediná zásadní věc, proč pořizovat lepší zvukovku ke sluchátkám (když jsou málo citlivá.)

Být tebou žádnou zvukovku nekupuju, integrovaná stačí, tyhle novější Realteky nejsou špatné. Špatné byly tak 5 let nazpět, teď jsou dostačující, tolik nešumí a každopádně si nějakou zvukovkou za 1500 nepolepšíš. Když už, tak vzít něco jako Xonar Essence, ale lacinější nemá moc smysl, kašli na to.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já si koupil Audio-Technica AD500, a teda s integrovanou zvukovkou (realtek HD, deska gigabyte 2 roky stará) hrály hrozně, plochej zvuk o ničem..

koupil jsem za 700 asus xonar DG a naprosto perfektní, nesrovnatelně lepší zvuk. Tahle zvukovka má integrovanej headphone amp, je na headphones přímo dělaná.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

No vida, tuhle Xonar DG neznám, ta se mi líbí. Je dobře, že i za tak nízkou cenu existuje zvukovka se silnějším sluchátkovým zesilovačem.

Mám ale pocit, že silněji zesílený bude jen 1 stereo výstup speciálně pro stereo sluchátka (tak to u některých Xonarů pokud vím bývá). Roccat Kave jsou ale 5.1 a nejsem si jistý, jestli i kdyby měla ta Xonar DG zesíleno víc výstupů, to k něčemu bylo vzhledem k jakémusi ampu v USB mixpultu Kave. To by se muselo zkusit.
a-WTmoX
Nováček
Nováček

Příspěvek od a-WTmoX »

Jindy píše:Pokud si dobře pamatuji z doby, kdy jsem tyhle sluchadla recenzoval, tak mají přídavné napájení z USB, čili s hlasitostí z integrované zvukovky nebyl problém. A to je jediná zásadní věc, proč pořizovat lepší zvukovku ke sluchátkám (když jsou málo citlivá.)

Být tebou žádnou zvukovku nekupuju, integrovaná stačí, tyhle novější Realteky nejsou špatné. Špatné byly tak 5 let nazpět, teď jsou dostačující, tolik nešumí a každopádně si nějakou zvukovkou za 1500 nepolepšíš. Když už, tak vzít něco jako Xonar Essence, ale lacinější nemá moc smysl, kašli na to.
Děkuji mnohokrát všem za odpovědi
Můžu se zeptat kde tvou recenzi najdu
a-WTmoX
Nováček
Nováček

Příspěvek od a-WTmoX »

Jindy píše:Pokud si dobře pamatuji z doby, kdy jsem tyhle sluchadla recenzoval, tak mají přídavné napájení z USB, čili s hlasitostí z integrované zvukovky nebyl problém. A to je jediná zásadní věc, proč pořizovat lepší zvukovku ke sluchátkám (když jsou málo citlivá.)

Aha tak nic už jsem ji našel
http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... ce?start=1
Můžu se zeptat jen tak mimo recenzi jestli by jsi si vzpomněl ještě na něco ?
Myslíš že má smysl je kupovat ?
Díky
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Tak jestli chceš mermomocí sluchátka s 5.1 zvukem, tak jo, Kave jsou poctivý produkt. Ale sám bych si koupil normální kvalitní stereo sluchátka (AKG, Beyedynamic, Sennheiser, atp.) a pokud bych toužil po 3D efektu, udělal bych si ho softwarově. Třeba CMSS 3D (virtuální surround) umí snad každý integrovaný Realtek.

Víš co, kdyby sis poslechnul víc surround sluchátek, tak zjistíš, že to prostě není ono, žádný zázrak. Jsou jen lepší, horší a špatná surround sluchátka, přičemž Kave jsou rozhodně ty lepší. Ale ani tak to pořádným 5.1 reprákům nesahá ani po tkaničky u bot. Je to jen taková celkem nesmyslná věc.

Investice do kvalitních stereo sluchátek se ti vyplatí, investice do herního 5.1 headsetu určitě ne.
a-WTmoX
Nováček
Nováček

Příspěvek od a-WTmoX »

OK díky moc :)
Jen věta "Investice do kvalitních stereo sluchátek se ti vyplatí, investice do herního 5.1 headsetu určitě ne." mně nepotěšila.
Chtěl jsem nějaké aby se vyplatily :|
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

To se ti žádná 5.1 sluchátka nevyplatí, herní 5.1 headsety jsou prostě jen taková hračka, která tě jednou (a nejspíš brzy) omrzí. Tak to prostě je. Kvalitní stereo sluchátka nemají čím omrzet, některé modely se například vyrábějí už přes 30 let beze změny - čím to asi bude.

Ale já ti do toho nebudu kecat, je to tvoje věc. Ostatně ani nějak nemám potřebu odrazovat firmám potenciální zákazníky, když je jejich produkt celkem kvalitní, ač nesmyslný. Mysli sám.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“