Onlive - revoluční herní služba?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Onlive - revoluční herní služba?

Příspěvek od niemand »

A mě to pořád nefunguje, asi to bude internetem nebo co, ale i tak je to divný, zkoušel sem to hodně brzo ráno ve škole, když net běží stabilně na těch 40mbit / 12mbit upload ale i tak mi to psalo, že mám velkou odezvu. :(
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

niemand píše:...
Odezva není daná rychlostí internetu... :roll:

Jinak mě to na UPC 10/1 vůbec nepustí, taky to furt pyskuje že prej odezva v háji.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

SpeedyGT: vim, že to není daný rychlostí internetu, zapoměl jsem tam dopsat, že odezvu mám 5ms (ve škole, když tam skoro nikdo neni, když tam někdo je, skáče to mezi 5 - 50).
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

niemand píše:SpeedyGT: vim, že to není daný rychlostí internetu, zapoměl jsem tam dopsat, že odezvu mám 5ms (ve škole, když tam skoro nikdo neni, když tam někdo je, skáče to mezi 5 - 50).
A další mejlka. Odezva 5ms? Ale kam. Můj poskytovatel netu "vlejzá" to netu nedaleko nixu, takže do seznamu je pochopitelně ping jedna báseň.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

SpeedyGT: kua tak já se du radši zahrabat, očividně toho vim o kompech málo, takže radši budu držet hubu :D
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

To je stejný jako když deš nakupovat, když deš do večerky za rohem seš tam za dvě minuty, ale když deš do Lidlu na kraji města autem skrz zácpu tak se tam potáhneš klidně hodinu..

A vlastně nemůžeš usuzovat podle toho když do večerky ti cestá trvá 2 minuty, že i do všech obchodů po celý planetě ti cesta bude trvat jen dvě minuty...

Až si onlive udělá serverovnu v Evropě tak to bude o poznání lepší s odezvou.. jestli se to pořádně rozšíří tak možná si udělaj serverovnu malinkou i někde v ČR a pak by to bylo naprosto bezproblémový
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Spalovac_mrtvol píše:...
Myslim, že do ČR ještě hooodně dlouho nepůjdou. Viděl bych to na nějaké Německo a tak, ale ČR ne.
Docela škoda, že mi to nejede, chtěl bych vidět tu "kvalita" na vlastní oči :)
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Dosah to má hodně velkej, pokud bude serverovna v německu, tak to u nás pojede řekl bych perfektně. Už teď mi to jede dostatečně.

Btw jak to včera nejelo, tak dneska dopoledne to jelo, a teď už zase ne - takže to asi záleží podle počtu lidí, večer jich tam je moc a nás to tam nepustí.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
D3VL3R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D3VL3R »

Já testoval odezvu na serveru někde na caymanech a průměr byl 13ms, prostě Onlive sh!t

Doufám, že Gaikai pojede hned...
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Nainstaloval jsem si to na ozkoušení páč jsem tomu nikdy nevěřil a docela čumim jako puk. Od začátku instalace jsem za pár vteřin hrál Borderlands demíčko. Akorát ten input lag nic moc. Nevim jestli to bude lepší, protože UPC co mám (10Mbit) má docela velkej ping.

Grafika mi přijde pěkná a hraní plynulý, klávesnice dobrý akorát myš se "táhne", takže pro střílečky jak na pomalejší sestavě. Chtělo by to ještě podporu stereoskopie.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Latence primo hruzna, kompresni artefakty odpovidajici MPEG-4 ASP s hodne priskrcenym bitratem. Tomuhle projektu zatim nedavam nadeji. Kdo by chtel hrat hru, ktera se chova, jako pri 15fps a je na ni potreba koukat min z 2m.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Ale jak říkám, jako nápad je to fat dobrý. Představ si takovej server doma nebo v práci. Pak si na síti mužou všichni hrát nový hry na kancelářských kompech :)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

yuri, já tam žádný kompresní artefakty neměl, hrál jsem Borderlands a Just Cause 2 a grafika super, ten input lag není zas tak hrůznej, hrát se to dá, samozřejmě třeba ten Just Cause 2 není úplně super s tim lagem ale dá se to, možná máš blbě nastavenou síť nebo prostě šitový připojení k netu
Rozhodně třeba ten Just Cause 2 na hodně počítačích nepoběží tak jako na onlive.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Trek píše:já tam žádný kompresní artefakty neměl
pokud je poznas tady, tak je zajiste poznas i v Onlive: http://farm2.static.flickr.com/1053/541 ... ecb0b4.jpg

Doma mam ~14/1.5Mbps UPC, cili pozadavek na 5Mbps downstream splnuju vic nez dostatecne... Pingy do zahranici naprosto normlani etc.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Na tom obrázku co máš link pro mne rozdíl nestojí za řeč. Ono to nakonec dělá takovej pěknej antialiasing.

Samozřejmě, že třeba v mym případě, kdy mam 120Hz monitor a hraju Just Cause 2 "lokálně" je rozdíl oproti onlive dost velkej, ale hodně lidí by tu hru ani nespustilo nebo by běžela 10 fps či míň. Normálně maj lidi strašný šunky PC.
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Tak se mi to konečně povedlo. Onlive jsem zkoušel na 3 různých internetech.
Doma Wi-fi (4MB), privát 25 MB UPC a kámoš 4MB SVT GRoup. A jedině na tom SVTčku se mi povedlo připojit. Vypadá to skvěle :-) Četl jsem něco o tom, že pokud se na Onlive nemůžete připojit, tak máte zablokovaný nějaký důležitý porty. Nevím co je na tom pravdy a jak moc to ovlivňuje i odezva. Každopádně je to podivné, protože to UPCčko je z těch všech nejrychlejší a to jak v odezvě tak v up/downloadu....
EDIT: A náhodou nevíte jestli jsou tam nějaké free tituly na vyzkoušení ? Bohužel jsem jen "pozoroval" ostatní jak hrajou. Jo a ještě nastavení kvality ? Nic takového jsem tam taky nenašel...
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Sou tam mraky her co se dají vyzkoušet, stačí si vybrat ze seznamu, na každou z těch her máš zadarmo 30minut limit
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Jo normálně na marketplace, jinak mám UPC 25MB a jede mi to většinou normálně, ikdyž občas mi to taky řekne že mám moc velkou latenci, třeba zrovna když má UPC výpadky.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Prosím neplést MB a Mb. Jinak jestli opravdu máte rychlost downloadu 25MB/s, tak můžu jen tiše závidět. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Spalovac_mrtvol píše:Sou tam mraky her co se dají vyzkoušet, stačí si vybrat ze seznamu, na každou z těch her máš zadarmo 30minut limit
Akorát ten limiter občas nefunguje, The Ball jsem hrál asi 2h :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“