urvaný kondík na grafice
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- linuxed
- Nováček

-
urvaný kondík na grafice
Zdravim, jednoho krásné ho dne se rozhodnu trochu vyčistit kompa...a tak vytahuju grafiku a trochu ji štětcem opráším...po vyčištění zapínám PC a najednou...artefakty
což mě hodně vyděsilo. Vytahuju znova grafiku a zjišťuju že mi chybí jeden kondík (viz. příloha). A tak bych se chtěl zeptat kolika procentní šanci mám na úspěšnou opravu, když ten kondík nemám... 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: urvaný kondík na grafice
Tenchle konkrétní artefakty nezpůsobí, někde jsi utrhl ještě nějaký z těch menších. S vybavením a zkušenostmi toto není problém opravit.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- linuxed
- Nováček

-
Takže tenhle můžu nechat tak jak je utrhlej? 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Podle toho obrázku a pozice toho urvaného kondenzátoru se jedná zřejmě o prvek filtrující vstupní napětí pro paměťový čip a mohl by způsobovat artefakty.
Opravit se to IMHO dá, ale potřebuješ ten utržený SMD kondík (popř. standardní kondenzátor se stejnými parametry + drátek), pájecí pero nebo v lepším případě mikropájku a trochu toho "skillu". Pokud jsi nikdy nic nepájel nebo se na to necítíš, tak bych se do toho radši nepouštěl.
Opravit se to IMHO dá, ale potřebuješ ten utržený SMD kondík (popř. standardní kondenzátor se stejnými parametry + drátek), pájecí pero nebo v lepším případě mikropájku a trochu toho "skillu". Pokud jsi nikdy nic nepájel nebo se na to necítíš, tak bych se do toho radši nepouštěl.
- linuxed
- Nováček

-
ale ten kondík právě nemám, někam zapadl nebo jsem ho už vyluxoval
a oprava v nějakym servisu by cca vyšla na kolik?
PS: je to ATI Sapphire HD3870
PS: je to ATI Sapphire HD3870
- linuxed
- Nováček

-
refresh pls
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Napiš odkud jsi, třeba se najde dobrovolník co by ti to za pár piv připájel 
- linuxed
- Nováček

-
sem z ústí nad labem
- linuxed
- Nováček

-
opravdu se tu nenajde někdo z okolí ÚL? pls nechce se mi platit těžký prachy v servisu 
- worm.worm
- Nováček

-
Kup si novou grafiku, 3870 je pořádně stará, nové HD 5750 a 5770 se dají sehant za solidní cenu a výkonem jsou někde jinde.
Jinak škoda, že nejsem z Ústí doma mám starých grafik typu 7900GTX a HD 38... až HD 48... bohužel ani jedna není funkční jelikož je beru od kamaráda coby vadné zboží na součastky, tudíš přiletovat ten kondenzátor by nebyl problém, mikropájku mám také a zkušenosti s pájením taky(naposled sem si upravoval reproduktory kde odešlo trafo a kondík), ale nejsem z ústí ani z okolí, cesta tam a zpátky by mě vyšla tak 2 000, - což jaksi nemá cenu
za t u cenu seženeš když přidáš 500 - 1 000, - HD 5750 a s trochou štestí i HD 5770 od Vaporu...
Jinak škoda, že nejsem z Ústí doma mám starých grafik typu 7900GTX a HD 38... až HD 48... bohužel ani jedna není funkční jelikož je beru od kamaráda coby vadné zboží na součastky, tudíš přiletovat ten kondenzátor by nebyl problém, mikropájku mám také a zkušenosti s pájením taky(naposled sem si upravoval reproduktory kde odešlo trafo a kondík), ale nejsem z ústí ani z okolí, cesta tam a zpátky by mě vyšla tak 2 000, - což jaksi nemá cenu