Sloučení více ADSL

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Sloučení více ADSL

Příspěvek od KOFis »

ttx píše:To KOFIs:
Neukoncene spojenia sa cahce netykaju, myslim, ze to vies, len ma skusas :)
nikdy jsem o tom neslysel tak jsem se chtel zeptat, neber to jako provokovani pls, jsem jen noob amater v sitich :roll:
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Maxtor píše:
Igoreso píše:na NAS budou mit pristup jen provereny jedinci,jestli vubec. Toto je jeste navazkach a na diskuzi. Zatim o to ma zajem jen muj soused a ten je v pohode. Chtel jsem to jen jako takovej bonus pro lidi(hold jsem mozna blbej). Stejne mi nas skoro celej den bezi naprazdno. A penize za to nechci urcite,stacilo by mi pripojeni na spolecne elektro,abych to nemusel cele platit ja.
No presne z tohohle pohledu jsem to myslel.. byt tebou, vykaslu se na to.. s dnesnima linkama si kazdej muze stahnout vice mene co chce a to v tehle audio/video vecech naprosto legalne.. pridas jim do site NAS, nekdo nekde neco blbe placne a budes se divit.. tohle neni o tom, ze neco pujcis kamaradovi.. tohle uz je docela slusna distribuce, za kterou ti organy muzou pekne zavarit.. v CR se samozrejme nebavime o nejakym vezneni, ale zabavit celymu baraku veskery equipment a dostat pokutu v radu statisicu by asi nepotesilo..

jj,o tomto vim.. proto to jeste rozmejslim. Bohuzel u nas rychlost internetu nic moc,proto tu resim slouceni vice adsl :) treba vcera jsem dal neco na stahovani a doba do dokonceni 2dny :(
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

ttx píše:To KOFIs:
Neukoncene spojenia sa cahce netykaju, myslim, ze to vies, len ma skusas :)

1Gbit pre vybranych, ostatni s wifi-n. To mi niekto takto navrhnut, tak sa na neho velmi skaredo pozriem. Uz si niekedy videl ako sa Sprava 5AP + 10 klientov na jednej hromade?
To ti chudaci na tej wifine pojdu tak mozno 40Mbps, ale odhadoval by som to skorej medzi 20-30Mbps.
Je totiz mozne predpokladat, ze mladi ludia budu mat minimalne 3ks NB s wifi, 5ks telefonov s wifi v kazdej domacnosti. Neratame vselijake bezdratove sluchadla a dalsie bytove AP.
Moze sa stat, ze ked sa to takto v 18-tich bytoch nazbiera, tak tak bude aj 50 inych zariadeni wifi. V takomto pripade ak by mi niekto prisiel povedat, ze sa ide sa budovat domava siet wifi, rovno by som ho niekde kopol.

neboj,nejsem blazen.. par Wi-Fi a kabelovjech siti jsem uz delal a zde jsem to napsal jen obecne.
Domacnost s jednim PC,max dvouma - WI-Fi
s vice,nebo vetsima narokama - kabel(gigabit)

Bohuzel husi krky ve zdech nejsou nafukovaci :(
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

tak jen tak pro info,mistni Wi-Fi poskytovatel mi nabidl
20/5Mb za 4400kc bez dane - neomezena datove v pasmu 11GHz

jeste cekam na cenu od CD telematika a Sloane
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Tomuhle řešení fandím :). Pokud to postavíš a bude to alespoň trošku fungovat, rád se poučím. Pokud se nad tím zamyslím čistě teoreticky. Vezmu 10 ADSL linek s agregací 1:20. Tedy je dost pravděpodobné, že linky budou sdílet stejné pásmo. Následně použiji SMB Cisco, což není nic jiného než přejmenovaný Linksys. Výslednou linku budu dále distribuovat pomocí APček, kde s trochou fantazie dokážu rozdělit pásma, tak aby se APčka nerušila.

Loadbalancing umí vetšina routerů s multiple WAN interfaces. Otázka je jak. Naposledy mě jeden velký český Telco operátor kontaktoval s podobným požadavkem řešení (SOHO segment). Výsledná odhadovaná cena byla 500k HW a 750k práce. Nakonec bylo řešeno pomocí SHDSL linky bez agregace. Pokud máš možnost vzít konektivitu od Sloaneparku, tak do toho jdi.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“