Gran Turismo 5

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Gran Turismo 5

Příspěvek od Meridius »

Přehled recenzí:

JeuxVideo 7.0 - hra už nie je Real Driving Simulator, je vytvorená len pre fanúšikov série

JustPushStart 8.0 - hra sa oplatí pozrieť, ale grafika nie je až taká dobrá, výrazne sa od Prologue nezmenila. Efekty počasia sú však pekné. Nie je to najlepší racing všetkých čias, ale napriek tomu je to doladený titul. Má len dva nudné multiplayerové módy.

IGN - 8.5 - hra je 10/10 simulátor zabalený do 5/10 hry. Chýba tomu tá kvalita starších GT titulov.

Eurogamer - 9 - slabá multiplayerová ponuka bez matchmakingu najviac ubližuje tomuto inak kvalitnému racingovému titulu.

Joystiq - 8 - GT5 je ako stretnúť sa so skupinkou fyzikov, ktorí diskutujú o teórií strún.

Videogamedialy - 8 - GT už nie je zlatým štandardom pre racingové hry.

CGV - 8 - nie je to najlepšie GT, ak čakáte prekvapenia, budete sklamaní. Veľa tratí a áut, dobré ovládanie, ale nepekné trate a online systém sklamal.

Gamereactor - 7 - nemá na to aby prekonala konkurenčný Forza Motorsport 3, nekonzistentná kvalita vozidiel a tratí uberá na finálnom dojme.

Destructiod - 10 - stránka známa svojimi extrémne nízkymi alebo extrémne vysokými hodnoteniami nesklamala a ponúka prvú desiatku.

Ďalšie hodnotenia v skratke:

GamePro – 9
Videogameszone.de – 8.5
Metro – 8
PlayStationLifestyle – 10
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Bumblebee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bumblebee »

no když jsem si přečetl pár recenzí, podíval se na ingame screenshoty a videa tak GT5 si nejprve budu muset u někoho vyzkoušet než si ho koupim protože HODNĚ zklamalo..
už jen tou grafikou a to hlavně zubatejma stínama :shock: třeba mě přesvědčí až si to zahraju...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

asi tak..
jak mě tohle geniální video vyhajpovalo:
http://www.youtube.com/watch?v=j9Axka5IMyA

tak mě pak videa ze samotnýho gameplaye zklamaly.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Bumblebee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bumblebee »

http://image.jeuxvideo.com/images/p3/g/ ... s3-447.jpg

http://www.gtplanet.net/forum/showthrea ... c&t=133513
thread s fotkama standardních aut.. i ve photomodu to je otřesný...

no co to je toto? GT4 v HD rozlišení?
GT5 je snad jen na photomod jinak to vypadá jak 6 let stará hra, je hezký že tam je 20% aut který jsou ultra realistický když zbylejch 80% jsou auta z GT4 který se akorát líp lesknou! o tratích ani nemluvim :sad:

edit: nechápu co těch 6 let dělali když je většina hry okopčený GT4... a to jsem se na GT5 těšil jak malej a chtěl si kvůli němu koupit PS3 :?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

tak těch premium je furt přes 200..

ale taky jsem zklamanej, grafika nic moc (shift už jednička je prostě jiný kafe) a nevypadá to nijak úžasně celkově..nebudu to kupovat teď, počkám si až to bude na aukru za 600, pak už možná budou venku patche.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
G19:DD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G19:DD »

Co to mý být ta ohavná grafika ? Nevypadalo prologue lépe ? Mě se zdá, že jednoznačně ano ! Tohle je teda pěkný fail, ještě že jsem si to nekoupil.
]Club HD5970 2GB DDR5 , I7 930 3,33 GHZ, GIGABYTE EX58-UD3R, 6GB RAM OCZ, HAF 922, 1000W CORSAIR, LG CH08LS Blu-ray, Roccat Kone V2, Logitech G19 gaming keyboard, 26" LCD ASUS VW266H
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

http://i56.tinypic.com/hu0cjt.jpg
Tohle je nejakej blbej vtip ne? :) Prolog jsem hral a vypadal rozhodne lip, ale do nej zahrnuli jen premium auta a premium trate, aby si netesili hrace. Takhle bych rekl ze to na Forzu 3 nema, tam je "premium" vsechno. Jeste kvuli tomu kupovat PS3, to tak...
Naposledy upravil(a) Baneshee dne čtv 25. lis 2010, 21:06, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Bumblebee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bumblebee »

no já to vidim tak že ten zbylej obsah budou dávat ke stažení jako DLC za prachy :) nakonec bude všechno premium ale jen kdo si to koupí :D
Začátečník
Začátečník

WTf ? Nemůže to být tím, že se to třeba doinstalovává v průběhu hry, jak jsem někde četl ? Protože jestli tohle není fake, tak bych se ještě hodně rozmýšlel nad tím, zda si tuhle "hru" koupit.
]Club HD5970 2GB DDR5 , I7 930 3,33 GHZ, GIGABYTE EX58-UD3R, 6GB RAM OCZ, HAF 922, 1000W CORSAIR, LG CH08LS Blu-ray, Roccat Kone V2, Logitech G19 gaming keyboard, 26" LCD ASUS VW266H
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Bumblebee píše:http://www.gtplanet.net/forum/showthrea ... c&t=133513
Jenom takový info - ty fotky nahoře jsou z GT4 :wink:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Začátečník
Začátečník

SpeedyGT píše:
Díky, nemohl jsem tomu věřit, že ty obrázky jsou z GT5. Mělo mě to napadnout dříve, ale hlavně si to celé přečíst :) .
Bumblebee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bumblebee »

SpeedyGT píše:
no to nejsou fotky z GT4 :) to jsou fotky z GT5 na kterejch jsou vyfocený "standard cars" (což jsou jen auta z GT4) a stará trať z GT4. :wink:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Jeden z důkazů, že ty recenze asi měly počkat

http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/Section ... onzole_osk

Jasně ta grafika asi není úplně to, co každý čekal..ale střídání dne a noci, změna počasí (pokud to trať umožňuje)...uvidíme, co s tím PD udělá a co všechno bude chtít zaplatit. Ale...ruku na srdce....nabídne takový rFactor nebo podobné hry takto vymodelované káry (teď myslím premium cars)? Pomineme-li rozlišení, tak ty premium auta nemají řekl bych ani na PC konkurenci. Co se týče detailnosti.

Já osobně jsem zvědavý, nechci pomlouvat něco, co jsem nezkusil a tudíž jsem si na zkoušku objednal PS3 + gt5. Závody mám rád a komunita okolo tohoto díla je enormní.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Bumblebee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bumblebee »

Meridius píše:Jeden z důkazů, že ty recenze asi měly počkat

http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/Section ... onzole_osk
tak to je paráda to ničení jsem zvědavej na to :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No ten otevírající se kufr nevim nevim. Je to jak kdyby to auto bylo z papíru... :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Mno, spíš je divné, že když narazí auto zadkem k bariéře...že se ten kufr zvedne nahoru. Ty fyzikální síly asi působí trošku zvláštně.
Začátečník
Začátečník

Meridius píše:Mno, spíš je divné, že když narazí auto zadkem k bariéře...že se ten kufr zvedne nahoru. Ty fyzikální síly asi působí trošku zvláštně.
A kam by se měl otevírat ? Vzpoměň si, že když síla působí na auto a prochází jim, tak musí projít i tím kufrem, který se musí otevřít, nebo se urvat.
Ale jinak to nevypadá moc přirozeně : ).
Bumblebee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bumblebee »

No je to taková destrukce aby se neřeklo mi připadá... mě by vůbec nevadilo kdyby tam nebyla stejně jako v předchozích dílech. Vždycky bylo GT o závodění a ne o ničení aut :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

G19:DD píše:
Meridius píše:Mno, spíš je divné, že když narazí auto zadkem k bariéře...že se ten kufr zvedne nahoru. Ty fyzikální síly asi působí trošku zvláštně.
A kam by se měl otevírat ? Vzpoměň si, že když síla působí na auto a prochází jim, tak musí projít i tím kufrem, který se musí otevřít, nebo se urvat.
Ale jinak to nevypadá moc přirozeně : ).
No zkusím to doma na nějakém starém autě...zajdu na půdu :-) Nějak se mi nezdá, že se kufr chová stejně při nárazu předkem jako při nárazu zadkem.

Jinak, toto jsou postřehy z gtplanet, co se nejspíše chystá v dalších updatech:

•Flexible camera angles and “dynamic and wide-area lighting needs” are to blame for the sometimes blocky shadows. Yamauchi admits they are a problem and wants to improve them.
•Yamauchi appears to consider the possibility of removing the in-game HUD (heads-up-display features) at some point in the future.
•To unlock the Red Bull X1, you’ll need to complete the “Sebastian Vettel Challenge”, which appears at Level 30.
•Online “lounge” functionality and other features will be added “one by one”.
•Polyphony Digital continues to work on fully supporting the Logitech G25 and G27, though Yamauchi admits he would like a “new steering device soon”…
•Mechanical damage options will be implemented in a new update for GT5 coming “early December”.
•As you may know, many players noticed that GT5’s face-tracking functionality only worked in Arcade mode. According to Yamauchi, it’s not available in GT mode due to memory issues with the PS3.
•In-game rewards (such as the monetary prize in GT5 Prologue) for your performance in online events is something Polyphony Digital is considering, and may be implemented in a future update.
•Gran Turismo 5’s official, 2-disc sound-track will be released soon.
•Yamauchi wanted to implement a “free roam” gameplay mode in GT5, where players could drive around, respecting speed limits and obeying traffic laws, and even exit the car to walk around and explore the environment on foot.
•The YouTube replay upload feature had to be pulled from the final version of the game because it took a very long time to render and it consumed too much memory. Yamauchi is still considering it, however.

Jak tu ještě někdo vzpomínal to poškození. Odemyká se spolu s vyššími levely jezdce.
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

•Yamauchi wanted to implement a “free roam” gameplay mode in GT5, where players could drive around, respecting speed limits and obeying traffic laws, and even exit the car to walk around and explore the environment on foot. tohle je zajimavej bod :) Rad bych si zahral neco takoveho, ale s poradnou fyzikou jako ma treba gt5
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“