OCZ Vertex 2

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Update SSD OCZ Vertex 2

Příspěvek od dexterav »

mno ono ked človek číta tie postupy, resp ako to môže prebiehať, pri flešovaní FW do SSD tak mu vlasy dupkom stávajú :mrgreen:
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
dlouhymir
Nováček
Nováček

OCZ Vertex 2

Příspěvek od dlouhymir »

Zdravím, na základě testu PC Tuning jsem zakoupil stříbrný SSD OCZ vertex 2, kteryý ale špatně spolupracuje s Windows 7(neprobouzí se ze spánku). Microsoft na toto oznámil, že tento disk není na senamu kompatibiních s OS windows. Jelikož 95% uživatelů PC v naší vlasti používá právě Windows, nechápu proč se testují nepoužitelné disky. Umí někdo poradit, co s vyhozenýmy 5000.-korunami? Proč se tyto disky u nás vůbec prodávají, není to podvod? Doufám, že tato zpráva bude alespoň varováním pro ostatní. Mirek
Mirek
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: SSD

Příspěvek od Lokomotiva »

Proč nepoužitelný?
BIOS ten disk nevidí?
Nejde na něj nainstalovat W7?
Je povinnost Microsoftu otestovat všechny vyráběné disky a zařadit je mezi kompatibilní nebo ne?
Nebo je taková povinnost uložena výrobcům disků?
Narmedacil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Narmedacil »

Zdravím, co jsem četl tak OCZ disky s tím měly/mají problémy často. Na OCZ fóru je těchto problémů spousta, pokud nemáš problém s angličtinou, tak by ses TADY měl něco dočíst. Snad to pomůže problém vyřešit.

Ohledně idiotských seznamů, co podporuje a co ne, se dá diskutovat, problém to však nevyřeší. Navíc si myslím, že výrobce kompatibilitu testoval (alespoň rámcově, nevím jestli zkoušeli PC uspat) a jestli si to Microsoft taky testuje a zařadí do svých seznamů je věc jiná. Každopádně bych na seznamy Microsoftu nedal (stejně tak na to jejich indexování výkonu).
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

aké ovládače používaš na sata radiče?
orignál od m$ alebo od výrobcu chipsetu?
mrkni 4i nieje nový FW ja som kúpil corsair f120 a bol naň nový FW s rovnakým problémom
FW je vždy priamo od SandForce a výrobcovia si ho iba tweakujú
tiež sa podobne prejavú ovládače od intelu

a ktorý OS potom ten vertex podporuje m$dos? pekná kravina
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

No ja mam doma Vertex 2 60Gb a uplne bezne PC uspavam. PC vypinam tak 1x tejdne,jinak jen rezim spanku a vse funguje jak ma.
Win7 Home Premium 64bit.

aktualizuj ovladace a FW v SSD
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
lOOkIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Update SSD OCZ Vertex 2

Příspěvek od lOOkIN »

Igoreso píše:tak to probehlo.
Sice nakonec modra smrt,ale po vypnuti a zapnuti PC update OK,data OK :)
Uplne stejne jsem to mel taky. Trochu sok, kdyz po tvrdem restartu BIOS disk nenasel, ale nakonec OK. ;-)
MB:MSI Z68A GD65 CPU: i5 2500K@4,3 GHz Cooler:Noctua NH-D14 RAM:Corsair 2x4GB DDR3 Vengeance Low profile@1600 MHz VGA:Palit GeForce 460 GTX 2 GB @ Scythe Setsugen 2+Akasa Apache Black HDD:OCZ Vertex 2 60 GB, Samsung F3 1000 GB DVD+-RW:Lite-On iHAS524 ZDROJ:Seasonic X-660 W CASE:Fractal Design DEFINE R2 Myš:Microsoft Wireless Desktop 3000 Bluetrack Monitor:Samsung Syncmaster 2032BW
RastikMT
Nováček
Nováček

Příspěvek od RastikMT »

Som úplný nováčik. Keď by som si zakúpil tento OCZ Vertex 2 120GB a spojím ho s SATA káblom, napájaním môžem čakať problémy? Používam zákl.dosku Gigabite MA790 FXT-UD5P a oficiálny W7 32bit profesional, ktorý si sám sťahuje aktualizácie. Problémy riešiť s PC veľmi neviem. Potrebujem rýchly SSD disk na systém a kvôli strihaniu videa (chcel by som ho rozdeliť na približne 2 polovice - 1 na systém 2 na work disk). Ďakujem za odpovede veľmi pekne!

Doteraz som premýšľal nad SSD Kingston 128GB SSDNow V100
http://www.pcmania.sk/vsetky-produkty/p ... 596565724/

alebo Kingston 128GB SSDNow V+Series
http://pevne-disky.heureka.sk/kingston- ... b/?order=2
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

vem ten vertex,je lepsi
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
RastikMT
Nováček
Nováček

Příspěvek od RastikMT »

...ja len že som na tomto fóre čítal že pri verzii OCZ Vertex 2 120GB sú problémy. Viem že je rýchlejší ako mnou opisovaný Kingston. Chcel by som reálne info, vlastné skúsenosti ak niekto má tento model v PC... dík
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

ja mam vertex 2 60Gb a zadne neduhy nepozoruji,uspavani i buzeni jsou v poradku,vykon super.
vic nevim co dodat :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

snad nekecám, ale tyhle problémy v nejhorším případě řeší update firmware. jinak doporučuju kromě Vertex 2 120GB kouknout i na Intel X25-M 120GB, za podobnou cenu bych ho bral spíš
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Narmedacil
Začátečník
Začátečník

zombux píše:jinak doporučuju kromě Vertex 2 120GB kouknout i na Intel X25-M 120GB, za podobnou cenu bych ho bral spíš
Zajímal by mě důvod, proč zrovna Intel. Pokud se ceny výrazně neliší, je Vertex 2 lepší volba.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Vertex 2 potažmo řadič SandForce funguje trošku jinak než standardní řadiče jako třeba Intel. používá hardwarovou kompresi dat, takže jeho rychlost hodně závisí na tom, jaká data se vlastně momentálně zpracovávají, takže i ten výkon se může dost lišit, kdežto u jiných řadičů bude pořád stejný. abych řekl pravdu, nemám v hlavě přesné výsledky testů, ale Intel pořád beru jako etalon, a Vertex 2 jako plnohodnotnou alternativu, jestli mě paměť neklame tak Intel byl nedávno o něco levnější než Vertex 2 tak jsem ho doporučil, nevím jak to je teď
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Narmedacil
Začátečník
Začátečník

Pravda je, že přesně nevím jakým způsobem fungují jednotlivé řadiče, ale co tak čtu, tak řadiče Sandforce (zejména SF-1500 ve vertex 2 pro - jiná cenová kategorie) jsou v průměru o něco lepšími (alespoň podle testů). Např ZDE.
RastikMT
Nováček
Nováček

Příspěvek od RastikMT »

No ten nový Intel X25M 120GB teda nič moc ohladne toho zapisu. citanie je podobne ako u Vertex2. Dnes som bol v predajni s PC, no a ze uz 2 SSD disky namontovali...fiha tak to budu odbornici... takze ma to nepotesilo. Ked si kupil ten Vertex2, bez problemov si ho zapojil a nainstaloval W7? Mám 32bit W7, dúfam ze nebudu problemy... A inak odkial by som (a ako) upgrade ten FW k tomu disku? Aký je postup? Dík za info.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vtip je v tom že u systémového disku (tj případ SSD) zápis není tak podstatný, záleží hlavně na rychlosti přístupu a čtení. můj X25-V má papírově docela slabý zápis, ale v praxi mě to vůbec nijak neomezuje.
Pfizer & Moderna inside
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

pokud jeste muzu vyjadrit nazor :) tak u Vertex 2 se mi libi prave ta komprese.
prevadel jsem uz drive nainstalovanej system na SSD a dost mista mi to usetrilo.
V pripade SSD kde je nutne nechat aspon 10-15% mista volneho je to velke +

v dnu kdy jsem SSD kupoval stal intel o vice nez 1000kc vice,proto jsem zvolil vertex 2 60Gb
dlouhymir
Nováček
Nováček

Příspěvek od dlouhymir »

Poraďte někdo kde onen ovladač(SF-1500) seženu a jak ho umístím. Děkuji. Mirek
Mirek
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

co mas za OS? ja pouzivam ten co je ve Win7
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“