MP3 + sluchátka?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Drobek'
Začátečník
Začátečník

MP3 + sluchátka?

Příspěvek od Drobek' »

Zdravím,
nastaly vánoce a já uvažuji že si nadělím novou "empétrojku" a když už tak i se sluchátky. Doteď jsem žil s Emgetonem, a děs a bída, žádné výšky, žádný bassy, naprd display.. Sluchátka jsem používal různé,ale žádné tomu nepomohly (koss prota pro, ze základního balení,nokia..).
Žádný odborník nejsem, jsem pro trochu hlasitější bassy ale nikoliv přehnané.
Co sem se tak díval ak to má celkem prd výdrž, ale zatím se mě zalíbily dva kandidáti:

- http://www.alza.cz/sandisk-sansa-clip-8 ... 102299.htm
- http://www.alza.cz/creative-zen-x-fi-st ... 164348.htm

U mp3 jsem si dal limit do 2000,- ideálně 1500,-. Nakupovat mohu i bez dph..

Co se týče sluchátek rozhodně špunty, porty mi po hlavě jezdily jak na horské dráze a nehledě na to jak jsem vypadal :-D . Cenový limi u sluchátek jsem dal 1000,-.
Kandidáti jsou zatím:
- http://www.alza.cz/koss-the-plug-d109678.htm
- http://www.alza.cz/koss-ke-29-modra-d134323.htm
- http://www.alza.cz/skullcandy-titan-ear ... 129173.htm
U skullcandy se mi líbí že kablík vypadá pevně, škoda že není oplétaný..
To je asi tak všechno. Předem děkuji za pomoc :wink:
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MP3 + sluchátka?

Příspěvek od Delarge »

Sansa Clip+ (novější, lepší verze Clipu, s podporou microSD karet)
a
Jays a-Jays (jediná rozumná volba do 1000,- příšernosti jako Koss a Skullcandy fakt ne)

Jinak doufám, že můžeš nakupovat i jinde než Alza.cz...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

Díky za odpověď :wink:
Jays a-jays vypadají rozhodně skvěle. Ale vyhoví mému požadavku (lehce silnější bassy)?
Jinak Creative Zen style nebrat? Líbí se mě délka přehrávání proti Clipu (25h vs 15h).
A je zásadní rozdíl Clip a Clip+ ve zvuku? MicroSD karty mě neohromí a jinej rozdíl kromě toho zvuku tam nevidím.
Omlouvám se za hrubky!!
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Změny se týkají designu, UI i zvuku, samozřejmě nejsou to nějaký naprosto zásadní věci, ale proč kupovat starší věc, když můžeš mít novější lepší za tu samou cenu? Když koupíš 2gb Clip+ a 16gb kartu, tak tě to vyjde ještě levněji než 8gb Clip. O Zenu bych přemýšlel jedině, kdybych nutně potřeboval videa. Další zásadní výhodou Clipu je podpora Rockboxu, kterej ten přehrávač zase posune uplně někam jinam.

Co se týče sluchátek, věř mi, radši o něco "slabší" normální basy (stejně si rychle zvykneš) na kvalitních sluchátkách, než ty dunící šílenosti od Kossů...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

takže sluchátka mám vyjasněné Jays a-Jays three.

Ovšem u té mp3 stále nevím.. Je jasný že když Sansu clip tak už clip+ ale nevím jestli nemám brát radši teen Creative Zen style přece jenom už má ňáký pátek na trhu produkty a ty jsou velice kvalitní, navíc má větší možnost nastavení, a hlavně delší výdrž..

Ještě mě napadá, co iPod nano? Mám nabídku za 1500,-.. Ale jak je na tom kvalitově?
Díky :)
Omlouvám se za hrubky!!
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

to záleží jaká generace Nano a jestli to není nějaká kopie. 5. generace hraje perfektně, šestá zatím po pár dnech docela taky.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Drobek' píše:takže sluchátka mám vyjasněné Jays a-Jays three.

Ovšem u té mp3 stále nevím.. Je jasný že když Sansu clip tak už clip+ ale nevím jestli nemám brát radši teen Creative Zen style přece jenom už má ňáký pátek na trhu produkty a ty jsou velice kvalitní, navíc má větší možnost nastavení, a hlavně delší výdrž..

Ještě mě napadá, co iPod nano? Mám nabídku za 1500,-.. Ale jak je na tom kvalitově?
Díky :)
Jak říkám, za 1500,- můžeš mít zvukově kvalitní ultrapřenosný systém s brutálními možnostmi alternativního firmwaru Rockbox a 18GB paměti, s jediným mínusem v podobě o něco nižší výdrže. Creative Zen taky neni špatná volba, ale určitě to neni kvalitativně výš než Sansa Clip+. Your choice...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak jestli chceš dobrej zvuk, tak sou ti špunty naprd. Osobně sem ještě neslyšel sluchátka do uší, co by hrála dobře. Já mám docela rád sluchátka za hlavu, moc neomezují.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

blud, poslechni si lepší špunty.
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

2Dvorix: zeptam se tu, abych nemusel zakladat nove tema - srovnani 5. a 6. generace iPod nano jsou teda na tom zvukove stejne? Na internetu jsem spis cetl ze 6. generace je na tom lip. Kupuju iPoda z Ameriky a zatim nevim jakou generaci mam zvolit.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

No mám tu na test a zatím jsem to moc nenaposlochal. Raději bych s nějakým verdiktem počkal, abych tu pak nešířil fámy, které pak třeba popřu. (a bohužel nemám ty dvě generace k sobě, spíš po paměti)

Zatím to není žádné zklamání, trochu mi přijde deka na zvuku, ale musím udělat pár slepých testů, abych se ujistil.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak se ukaž a najdi mě sluchátka do uší za 1000, který hrajou alespoň jako tohle http://www.alza.cz/pioneer-se-m290-cerne-d171982.htm, osobně si myslim, že bys takové nenašel asni za 5000 :P :P
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Head-Direct RE0, dostanou na zadek hnedka. Uzavřený sluchátka v takové kategorii mají takový kelímkový efekt, že stačí klidně a-Jays Three :)

Vůbec jsi nikdy neslyšel pravděpodobně dobrá špuntová sluchátka...?IE8, Phonak Audéo, aspoň ty prašivý RE0? o JH13 pochybuju rovnou :)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

a sluchátka do uší zase hrajou, jako bednýnky k počítači pane kelímku, zvuk prostě potřebuje prostor, proto nejrači poslouchám z pořádnejch akváriovejch sloupů, a když už sluchátka tak s pořádnejma měničema a nenarvaný do ucha, protože 10 mm měnič v uchu prostě nemůže hrát s takovym objemem jako 50 mm, objem ničim nenahradíš, to je stará pravda, která bude platit vždycky u audia.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

To je trochu jako posuzovat kvalitu počítačový sestavy podle velikosti RAM, ne? :-D Fakt by mě taky zajímalo, jestli jsi někdy nějaký ty kvalitní špunty slyšel.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

to jsou žvásty... A proč se asi dělají in-eary za x litrů...? Aby jen kompenzovali svůj problém malého měniče...? Podívej se na head-fi, uvidíš, jak mnoho a mnoho uživatelů upřednostní in-ear ve zvuku. To ani nemluvím o customech. Ale to bys muset totiž chtít - uvěřit, číst a vyzkoušet.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já už sem jednou chtěl uvěřil a vyzkoušel, dle odborných rad na zdejším foru, a reproduktory šly, ihned na aukro. Proč se dělaj drahý sluchátka do uší je snad jasný. Ne každej je ochotnej chodit po městě s vyzáží ufona, to je taky jediný + sluchátek do uší, zvuk jenom -.

Prostě vec se má asi tak, že pokud si koupim špunty za 1000, tak pujdou obratem do koše už sem jednou měl nějaký yamahy, ale pokud si koupim náký obyčejný sluchátka přes uši nemyslim ty ufounský, co sem postoval, ale nějaký normální třeba tyhle http://www.alza.cz/philips-shl9560-10-d164972.htm, tak se to prostě dá s klidem poslouchat. Veřim že nějaký sluchátka do uší za 3-10k hrajou přesně, ale v porovnání s klasickou konstrukcí, tam prostě zákonitě musí chybět dynamika a síla zvuku.
Naposledy upravil(a) Ajťák dne stř 24. lis 2010, 22:16, celkem upraveno 5 x.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ajťáku ty zase perlíš. Velmi pravděpodobně si neslyšel žádný solidní IE a budeš dělat závěry. Ale to je na českých fórech v audio problematice klasika.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

zato sem slyšel hafo repráků s malejma měničema a drahejch regálovek, a dynamice sloupů se nevyrovnají žádné, se sluchátkama je to podobné. když chceš objemný zvuk potřebuješ obejmný měnič (šasi, tělo), to je jistota
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Porovnáváš jabka s hruškama, to nejsou žádný argumenty...
Mám doma stolitrový třípásmo, takže vím, jak hraje "na normální poměry objemnější bedna".
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“