HP 6735s - problém s napájením, větrák běží naplno

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
umrlec
Nováček
Nováček

HP 6735s - problém s napájením, větrák běží naplno

Příspěvek od umrlec »

Zdravím,

objevil se u mě takový zvláštní problém, který se projevuje takto. Mám notebook vypnutý a připojené napájení, po zapnutí nebootuje, pouze černá obrazovka, větrák běží naplno a bliká dioda u Caps Locku (azurově) a dioda signalizující aktivitu procesoru (prozměnu oranžově) v pravidelných intervalech. Odpojím napájecí kabel a notebook začně bootovat. Pak běží normálně, větrák se otáčí normálně, diody blikají normálně... dokud opět nepřipojím napájecí kabel, to už sice divně neblikají diody, ale větráky běží naplno a baterka se ani nenabíjí ani nevybíjí. Notebook se nepřehřívá.

Poslední dobou se mi stávalo naprosto běžně, že po připojení kabelu se baterka nenabíjela, začala se nabíjet, když jsem kabel nějak jinak položil nebo ho odpojil a znovu připojil.

Někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být?
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HP 6735s - problém s napájením, větrák běží naplno

Příspěvek od -- DiL -- »

vyndej baterii, pripoj adapter, zapni notebook a ruzne "viklej" s koncovkou adapteru zastrcenou do napajeciho konektoru v notebooku. vypne se notebook?
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
umrlec
Nováček
Nováček

Re: HP 6735s - problém s napájením, větrák běží naplno

Příspěvek od umrlec »

Po vypnutí, vyndání baterie a znovuzapnutí bez baterie naběhl opět do stavu "nebootuje, diody blikají modře a oranžově". Napájecí konektor v notebooku vyžvýkaný není, tudíž se nic neděje, zato viklání kabelem vedoucím od el. zástrčky k adaptéru - v adaptéru - vede k normálnímu nabootování, větrák neharaší. Hýbnu-li kabelem v adaptéru, počítač se vypne.

(test mé inteligence: )Takže nejspíše sehnat nový adaptér + kabel, že?
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“