Problém se stahováním

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
dObi
Začátečník
Začátečník

Problém se stahováním

Příspěvek od dObi »

Poslední dobou mám takový zajímavý problém.
Mám ADSL internet od O2 (odlehlá oblast, tudíž malá rychlost, za vysoké peníze).

Když stahuji jakýkoliv objemnější dokument (200MB a více), ze začátku stahování mi jede rychlost stahování 3x méně než by mělo a obvykle vždy šlo. Ovšem ke konci, když zbývá cca. 20% stahovaných dat, se rychlost zase zvedne 3x více než by mělo a data se tedy stáhnout za stejný čas, jako by tomu bylo při normální rychlosti při celém stahování.

Zkoušel jsem měnit browser, dělají to všechny. Dělá to jak Win7, tak i WinXP.
Nevíte, co tohle k čertu je ? :)

Díky.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém se stahováním

Příspěvek od KOFis »

mohl by to byt jen nejaky spatny prepocet rychlosti prenosu, zpusobeny kompresi stahovaneho souboru. v jakem programu nebo jake soubory stahujes? (zip, exe ...) funguji pripadne soubory v poradku kdyz je stahnes nebo jsou poskozene a nejdou otevrit?
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Stahuji přes prohlížeč, většinou se jedná o zapakované RARy, tudíž by to mohlo být tak, jak říkáš.
Zkoušel jsem stahovat i přes Download Managery, ty dělaly tu jistou věc.
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Nikdo neví, co s tím ?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

ja se priklanim k tomu spatnemu prepoctu rychlosti diky rar souborum. delavalo me to same, na starsich verzich prohlizecu, ted uz ale dlouho ne. zkus stahnout nejaky nezabaleny soubor a vyzkousej jestli bude rychlost taky ukazovat spatne hodnoty, pripadne stahovat pres nejaky jiny prohlizec, nebo zkus stahovat z jineho zdroje, treba to otestuj na nejakem linux cd image, ty byvaji na rychlych ulozistich, takze muzes otestovat jestli ti blbne internet nebo prohlizec. zaroven zkus stahnout nejaky program na monitorovani site, ktery by ti ukazoval rychlost prenosu do netu a over jestli ti jede opravdu pomaleji internet, nebo jestli ti jen prohlizec ukazuje spatnou rychlost.

dej vedet vysledky mereni a uvidime co z toho vyleze. bud bude chyba v netu nebo v prohlizeci/PC.
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

No nakonec jsem přistoupil k tomu, co jsem chtěl udělat delší dobu.
Win 7 mi házel již více chyb (např. špatný Directx, atd..), renistall jsem odkládal dlouho, ale dnes jsem reinstall provedly. I stahování se momentálně uklidnilo a jede, jak má, takže doufám, že to vydrží.

Kofiosovi děkuji, že poradil, nakonec jsem se tím nechtěl zabývat, a reinstalem jsem zabil několik much jednou ranou.
Díky, můžeme lock.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

np, at to vydrzi ;-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“