vyber notebooku ? mac nebo pc ?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vyber notebooku ? mac nebo pc ?

Příspěvek od kingbean »

Zdravim,
mam takovy neobvykly problem. Chtel bych koupit k vanocum notebook
a idealni by byl Macbook pro
za zhruba 42 000Kc mam moznost mit nasledujici:
display 15.6 palce
core i5 2.4Ghz
4GB ram
display s high resolution (kolem 1600x...)
320GB disk hitachi 5400ot
a apple care zaruku na 3 roky

a nyni muj problem, ja jsem odkojeny pc, a windows notaky a nemam rad SJ a
vubec nejak neholduju produktum apple, mam pocit ze za castku 20 az 30 tisic
by se dal sehnat notak s podobnou kofiguraci od dell, hp, sony...

rad bych kdyby mi nekdo kdo takovyto notebook pouziva, ci zna vysvetlil, uvedl
nejake argumenty, proc bych mel zaplatit tech 50-100% navic za tento apple...
pouzivan bude profesionalnim designerem takze vsechno z adobe suite a aplikace
na praci s fotkama, videem, zvuk spis ne....

pripadne mi doporucte 15palcovy notak pro profesionalni praci do tech 40 tisic....

vaha ci vydrz baterie v tomhle pripade nehraje velkou roli, spis jde o vykon procaku
a pameti si myslim (photoshop atd....)

diky moc za nejaky input
Maor
Začátečník
Začátečník

Re: vyber notebooku ? mac nebo pc ?

Příspěvek od Maor »

můj názor: mac je módní značka. Je to jako koupit si značkový kalhoty, nebo jít do nějakýho sekáče a vybrat si nějaký co se ti líbí.

U notesů si v bazaru nic pěknýho nevybereš, nemaj nejnovější výbavu, která se nám líbí.
Vzhledem k tomu, že nevim jaký obrazovky se do čeho montujou, nevim co přesně, ale určitě bych se podival na notebooky z řady Alienware. http://www.alza.cz/dell-alienware-m15x- ... 191671.htm jen je teda o něco dražší, jestli kupuješ s DPH
pak celkem zajímavý by byl http://www.alza.cz/toshiba-qosmio-x500-11z-d151227.htm
ale kvalitu obrazu fakt nevim
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

tady máš do 40 litrů rozlišení až 1920x1080,dedikovanou grafiku quadro a i7 procesor, a za 1000Kč máš NBD záruku.jen si vybrat ten model který potřebuješ/využiješ
Lenovo:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83446
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76252
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83447
HP:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... h_start=72

mac book je možná výhodný koupit někde v americe, jak jsi si už odpověděl, je to HW za 20 tisíc v plastové krabičce za 40
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Apple notebooky mají cenu, pokud:
máš slevu + mají unibody + chceš používat hlavně MacOSX

Pokud jedno z toho neplatí, nemá to cenu - ten systém samotný za tu cenu nestojí; bez unibody je to spíš průměrná konstrukce; pokud na to dáš Windows, tak ztrácíš veškeré výhody, naopak získáš spíše problémy.

Jsou to slušné booky, ale přirážka v naší zemi je nepřiměřená.

Zmíněné T510 jsou ideální profi zařízení. Aplle booky bych neoznačil za vyloženě pracovní, to, že jsou Apple dobré na multimédia dnes dávno neplatí, naopak.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

Jestli chces delat muziku, nebo strihat filmy, tak mac, jinak pc
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

To je mýtus. Vzniklo to v dobách, kdy Macy ještě nebyly na x86 platformě.
Dnes je na stejném hardware obecně výkonnější Windows 7.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630

kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

diky za dosavadni reakce...

jak rikam je hlavne na praci s celym balikem adobe suite cs, coz jsou fotky, videa, flash .....muzika ne (aspon ne na profi urovni)

ten co jsem vybral je myslim unibody.....prave ja nemam poneti ci ten Mac Os bude znatelne lepsi s tim adobe nez win 7 nebo ne, chapu tu vyhodu, ze mac os je stabilnejsi proti win, nebo ze s nim je min nastavovani (jelikoz podporuje 4 kusy hardware), ale osobne se mi nezda ze by win 7 x64 byl nejak nestabilni nebo s nim bylo moc prace....

a cenu proti cecham mam o neco lepsi, je to americka cena vicemene....

jinak se mi zda pekne sony Vaio F series....tam je podobny hardware za 30 tisic...

jinak pokud bych mel vybrat neco jineho nez apple, tak by to melo byt do 30tisic s dph.....
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Já bych šel do Sony VAIO F12/F13 ten výkon je fakt parádní. Zpracování sice není vodvaz, ale acery, asusy a podobný to strčí do kapsy. FHD displej je taky fajn, akorát IMHO nemá moc syté barvy. Já svojí F11ku koupil za 22k s DPH a to je fakt super kup. Pokud vezmeš z US, nebo tak, dá se schrastit i NBD záruka (já teda kupoval alza bazar, takže mám standard a jen půl roku, ale jde to).
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

mmm no ja bych potreboval neco s dobrejma barvama, vzhledem k tomu co se s nim bude delat... :(
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

kingbean píše:mmm no ja bych potreboval neco s dobrejma barvama, vzhledem k tomu co se s nim bude delat... :(
a co si radsi koupit externi monitor?
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

bejt to na me, tak je to stolni pc, plus malej notak na prezentace, jenze pres to vlak nejede, musi to bejt vykonej notebook se slusnym displayem, predchozi byl dell 1535, tak mi prislo, ze vetsina novych booku musi mit lepsi display
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

sony nevyniká ničím než dizanejnem, krom toho servis je naprosto příšernej co sem kde čet, a NBD moc nefunguje
kup thinkpada, elitebooka nebo della latitude e, těm se co do ergonomie, spolehlivosti a servisu nic nevyrová
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

a zrovna kdyz se mi ten Fseries zacal libit... :(
jinak je velikej rozdil mezi corei 7 4jadrovym a 2jadrovym? myslim nejlepsi 2jadra versus nejslabsi 4jadro? stoji to za priplatek?

jinak nenakupuju v cechach a koukam ze na strance dell nenabizeji latitude, jenom studio, alienware, xps, inspirion....

elitbook se mi taky libil, ale mam spatne osobni zkusenosti s hp, tak nevim...
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

IMHO víc jader se hůř využívá, bral bych spíše dvoujádro. Radši bych investoval do SSD, to zvýší odezvu víc.
Co se týče tvé zkušenosti - máš zkušenost s nejlevnější řadou, střední jsou mnohem lepší a Elitebooky jsou úplně něco jiného. :-)

Všechny NB mají ale celkem špatné displaye - lesk, nulový kontrast, TN,... radši bych (resp. radši jsem :-) ) koupil víc externích monitorů. K Thinkpadu jsem si koupil S-PVA a musím říct, že s Photoshopem na vestavěném displayi to snad ani nemůže nikdo myslet vážně. Display na NB má navíc blbou polohu, takže barvy jsou degenerované pozorovacími úhly. Macy mají dobré displaye, ale dle mého zase trochu překřičené, což asi dělá lesklá úprava.

kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

SSD do toho chci dat, ale ne od vyrobce notebooku, pac ty vychazeji vsechny draho a pomale...

no mel jsem stredni nebo vyssi tridu, uz si nepamatuju ale stal 40tisic pred7lety, byl to pentium 4 myslim,
dodneska ho sice segra pouziva, ale baterie v nem odesla dvakrat za pul roku a celkove jsem nebyl nejak
nadsenej....

no s tim displayem je to tak, ze kdyz udelas nejaky projekt a prezentujes ho klientovi, tak ho vetsinou
chce trochu pozmenit, nebo videt jak by to vypadalo jinak tak nebo tak, takze kdyz mu to ukazujes na
notaku, tak ten notak musi byt schopen tohle udelat hned....jinak taky mi prijde, ze do notaku se davaji
ty nejhorsi displaye co snad jsou....
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

Maranov píše:To je mýtus. Vzniklo to v dobách, kdy Macy ještě nebyly na x86 platformě.
Dnes je na stejném hardware obecně výkonnější Windows 7.
neni, ableton live 8.1 rozjetej pod hackintoshem (10.6) mi bere cca o 15% min procesorovyho casu, ono je to znat i v ramci stability, aby clovek se nemusel bat, ze mu to uprostred hrani kiksne, tak si musi udrzovat max cistej system (defakto jenom na muziku), zatimco mac muzes pouzivat normalne

ono je to videt i v praxi, kdy macy pouziva pri zivym vystupovani 95% hudebniku
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

win 7 v ultimate edici používám už půl roku a pořád jede ok. win 7 je jinej systém jak xp. u mac os je problém s kompatibilitou některých programů. na w7 nefunguje jen několik málo věcí, co fachali na xp.

Pokud si teda w7 nezaděláš miliónem programů, co po startu zapínaj vlastní skrytej proces, nebudeš mít s odezvou problémy.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

tady je právě jeden z těch podstatnejch rozdílů, na mac sem nainstaloval nekonečno programů a pořád to běží stejně, moc si to nedokážu vysvětlit, ale systém se nezpomalil

přešel sem před dvouma tejdnama z win a už je nepoužívám, ze začátku to byl trošku problém, protože sem s tim nebyl nikdy moc v kontaktu, ale člověk si zvykne a musim říct, že je fakt paráda otevřít notebook a fungovat, za celou tu dobu sem se nezajímal o to, jak to funguje, jenom to používám

Doma ho připojim k 24" monitoru.. převážně dělám fotky a jejich úpravy, display má o trošičku sytější barvy, ale v systému je kalibrace, takže si to můžeš nastavit podle oka.. provázanost programů je taky super, takže mám ve dvou programech jen jednu knihovku a neni s tim problém, docela mám ale problémy vracet se k win, hlavně ovládání oken je tu jiný.. ale jak řikám, zvykneš si

bral bych mac, co se týče grafiky
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Maranov píše:IMHO víc jader se hůř využívá, bral bych spíše dvoujádro. ...
trepes somariny, kedze na tom booku ma byt pouzivany Photoshop, tak viac jadier bude vzdy lepsie.

A Mac OSX naozaj nie je stabilnejsi, ako Win (je to bullshit kec apple fantikov), keby som tu pisat vzdy nejaku headline, ked nam v praci zamrzne jeden z PowerMacov, bolo by tu stran a stran v tomto threade. OSX tiez niekedy mrzne, programy v nom padaju - a to robim rovnaku pracu na oboch platformach a vsetok SW je original.
tx3rf píše:tady je právě jeden z těch podstatnejch rozdílů, na mac sem nainstaloval nekonečno programů a pořád to běží stejně, moc si to nedokážu vysvětlit, ale systém se nezpomalil
Pockaj po case si to spomalenie uz vsimnes... nastastie, existuju utilitky na precistenie systemu.
Na OSX je sranda to, ze ked sa ti nieco dodrbe, je sanca, ze to nerozchodi ani blazon. Alebo vsetko funguje furt.
A dalsia vec, ako system uz o rok, dva zostarne, prestanu ti postupne chodit aplikacie, co sa updatuju. Proste ti zahlasia, ze mas uz staru verziu OSX a nepojdu spustit. Dovi.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“