ASUS EAH 5670 - problém se spuštěním některých her

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
mam.oskar
Nováček
Nováček

ASUS EAH 5670 - problém se spuštěním některých her

Příspěvek od mam.oskar »

Ahoj. Mám menší problém a podle mě se týká grafiky. Výbava - základní deska - ASRock M3N78D, AMD Athlon II x4 3.0 GHz, 4GB DDR3 RAM, 500W zdroj a zmiňovaná grafika ASUS EAH5670 1GB DDR5 to vše jedoucí na windows 7 64bit. Nainstaloval sem ovladače na základní desku i na grafiku a DX11. Chtěl jsem si zahrat napřiklad Alien vs predathor -> hra se dostala do menu a po spuštění kariery hra zhasla a zkončil jsem ve windows. Nebo třeba crysis warhead , když spustim tak se oběví jen černá obrazovka a pak to hodí chybu typu program neodpovídá, ukončit... Nadruhou stranu mi jede uplně v pořádku avatar game, call of duty black ops, need for speed hot pursuit apod... Nevíte proč by některé hry nechtěly fungovat? Třeba teď sem chtěl vyzkoušet two worlds II a napsalo mi to chybu typu "Program nelze spustit, protože v počítači chybí PhysXLoader.dll. Pokudste se tento problém vyřešit přeinstalací programu. Tím se dá vcelku jistě říct že potřebuju PhysX, jenže ten je jen na Nvidie ne? Nebo mohu ho taky nainstalovat? Nedají se tyto problémy(podpory pro hry) řešit nějakými přímo určenými programy pro ATIny? Co šlo tak už jsem nainstaloval nějaký GamerOSD... apod. Děkuju moc za případnou pomoc a rady :)
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 28. lis 2010, 13:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK + úprava názvu vlákna
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: GK - ASUS EAH 5670

Příspěvek od Lokomotiva »

mam.oskar píše:Nevíte proč by některé hry nechtěly fungovat?
To není tak těžké uhodnout, protože možnosti jsou v zásadě jen 2:
1) Buď není pravda, že máš na desce aktuální a správné
- drivery chipsetu
- rozhraní DirectX
- drivery grafiky

2) Nebo něco chybí těm konkrétním hrám - třeba poslední patch, nebo jsi je stáhl v nějaké podezřelé podobě z pochybného zdroje.
mam.oskar
Nováček
Nováček

Příspěvek od mam.oskar »

nemůžu souhlasit. Počítač mám doma ani né týden a celý jsem ho přeinstaloval. Na základní desku sem instaloval základní ovladače z cd, na grafiku jsem pak ještě stáhnul nejnovější catalyst na stránkách asusu pro tuto grafiku a k těm hrám... Přímo alien versus predathor jsem předtím hrál na třech systémech, vždycky mnou instalované. Akorát to vždycky byly grafiky GeForce, je tedy možné že hra funguje například opravdu jen pod Nvidií s podporou PhysX? Třeba toto mi dělá u videa a nevím proč. Po přiblížení je to lépe viditelné...
http://www.2i.cz/24f61c36e5
http://2i.cz/06d43e14c7
Nevím proč to dělá takový jakoby proužky. Rozlišení mám 1680x1050. Používám VLC player, ten má své kodeky a pro jistotu jsem stáhnul ještě K-Lite Codec pack
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

mam.oskar píše:nemůžu souhlasit.
Nevím sice s čím, ale nevadí, pokračuj:
http://www.asrock.com/mb/download.asp?M ... D&o=Win764
také:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=cs
Také si ověř, že máš na desce BIOS aspoň P1.40.
mam.oskar
Nováček
Nováček

Příspěvek od mam.oskar »

directa mám aktuálního :) ale nevím s tím ovladačem co tam je s názvem nvidia, když mám ati... :D
ShadowSong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ShadowSong »

100% su to stiahnute hry ze? a aj presnie viem ako sa to da odstranit :)
Cpu:Intel E7400@4Ghz+noctua nh-c12p se14,Gpu:GTS250,MB:Asus P5Q SE2,Ram:Geil 2+2gb,Psu:Forton Blue Storm II 500W
mam.oskar
Nováček
Nováček

Příspěvek od mam.oskar »

ano, stáhnuté hry, ale funkčnost ověřená na slabších(předchozích) sestavách, ale bohužel všechny měly nvidiu grafiku...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

mam.oskar píše:directa mám aktuálního :) ale nevím s tím ovladačem co tam je s názvem nvidia, když mám ati... :D
Ale základní desku máš s chipsetem od nVidie.
Tak použij novější drivery než jaké máš na CD.
ShadowSong
Začátečník
Začátečník

v HW to neni to je SW chyba crysis nepodporuje viac menej 64bit system ak mas. A AvP musis nastavit zvuk na google to urcite najdes ked sa posnazis.
Cpu:Intel E7400@4Ghz+noctua nh-c12p se14,Gpu:GTS250,MB:Asus P5Q SE2,Ram:Geil 2+2gb,Psu:Forton Blue Storm II 500W
mam.oskar
Nováček
Nováček

Příspěvek od mam.oskar »

dobře. Tak jsem nainstaloval nejnovější ovladače, ale beze změny. Two worlds II chtěl stále cosi od PhysiXu a tak sem ho normálně nainstaloval ikdyž všude psali, že je jen pro nvidiu :D tím pádem mi už funguje Two worlds II, ale alien versus predathor stále ne. Co přesně mám hledat přes ten google? Zkoušel jsem se divat v menu do nastavení a teda nic na přepínání tam není... :mrgreen:
ShadowSong
Začátečník
Začátečník

nie v menu hry... treba vo windowse zmenit 48khz zvuk... keby si zadal do google... padanie hry po intre AvP mozno sa docitas...
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS EAH 5670 - problém se spuštěním některých her

Příspěvek od flanker »

jj, také jsem míval tento problém :)...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“