Kolísající hlasitost u DVD filmů v přehrávači VLC

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Kolísající hlasitost u DVD filmů v přehrávači VLC

Příspěvek od Jan Gottwald »

Zdravím. Mám drobný problém s přehráváním DVD filmů v programu VLC. U některých filmů se mi stává a bohužel je to hlavně večer dosti otravující, že film má nevyvážený zvuk různých scén. Třeba některé výbuchy, přestřelky atd... jsou o dost hlasitější, než dialogy herců a klidnějších scén. Člověk pak musí neustále regulovat hlasitost. Někde na internetu jsem našel pouze informaci, že je to prostě dáno dynamikou zvuků v DVD formátu. Televize při vysílání filmů tyto zvuky prý nějak vyrovnávají, aby to diváka neotravovalo. Proto bych to rád i nějak vyřešil v programu VLC. Jen bohužel nevím, kde a co nastavit (pokud to jde). Jen doplním, že v systému nemám nainstalovány žádné přídavné kodeky a tudíž by to nemělo být způsobeno jejich kolizí. Díky předem.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Kolísající hlasitost u DVD filmů v přehrávači VLC

Příspěvek od zombux »

dobrá otázka, tohle by mělo jít vyřešit nějakým DSP pluginem pro dynamickou regulaci zvuku. ale nevím přesně co by to mělo být, jestli nekecám tak normalizace to není protože ta mění hlasitost celé stopy, ne že by zesilovala tišší pasáže a ztlumovala hlasitější. kdysi jsem tohle řešil u jednoho hudebního alba, ale nevyřešil :|
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“