Mohu deaktivovat S/PDIF-In u zvukové karty?
Moderátor: CageJ
- Jan Gottwald
- Začátečník

-
Mohu deaktivovat S/PDIF-In u zvukové karty?
Mám zvukovou kartu Sound Blaster Audigy SE + nejnovější ovladače na Windows 7 64bit a měl bych jednu otázku ohledně jejího nastavení. U záznamových zařízení mám pod mikrofonem ještě zařízení S/PDIF-In. Mohu toto zařízení bez obav, že pak něco nebude fungovat "mutnout"? Hledal jsem na internetu a měl by to být nějaký digitální vstup, který v mém případě určitě nepoužívám. K počítači mám připojené pouze repro 2.1 a mikrofon. Možná je to pouze blbý zvyk, všechny nepoužívané zařízení "mutnout" a zaškrtnout Do not monitor, ale za dob stařičkých Sound Blasterů 5.1 to bylo doporučováno, aby byly eliminovány různé ruchy na kartě. Nejspíše už to u novějších karet, desek a ovladačů neplatí. Chci mít ale v těch zařízeních přehled a pořádek a mít aktivováno pouze to co používám. Díky předem.
- zombux
- Odborník PCT

Re: Mohu deaktivovat S/PDIF-In u zvukové karty?
jasně že to jde normálně deaktivovat. ale bude to mít opravdu jen organizační význam, vzhledem k tomu že to je digitální vstup a ne zašuměný analog u shitové zvukovky jako kdysi, to praktický vliv na kvalitu zvuku nemá.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Jan Gottwald
- Začátečník

-
Ok děkuji. Jde mi hlavně o to, abych to nemutnul a nepřestala fungovat nějaká důležitá funkce u zvuku. S/PDIF je pro mě španělská vesnice a nevím, na co může mít vliv.
- zombux
- Odborník PCT

ne, určitě ne, je to prostě jen jedna z cest kterou může vstupovat/vystupovat zvuk, tím že se mutne se vůči ostatním nic nemění.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Jan Gottwald
- Začátečník

-
Ok. Ještě jednou děkuji