Win XP na NB - internetova videa se sekají.

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Win XP na NB - internetova videa se sekají.

Příspěvek od robocop »

Dobry den,
jiz delsi dobu mam problem s tim, že se mi na NB koušou (sekají) vsechna internetova videa (YouTube a vse ostatní).
Dokonce ikdyz si na CSFD.CZ roluji s fotkami z jednotlivych filmu, tak se fotky posouvaji absolutne neplynule a jakoby poskakuji. A odezva jejich posunu je naprosto neplynula. Vubec vsechno rolovani na webovkach je takové kousavé.
Upozornuji, že dříve to fungovalo vše naprosto plynule ale proste ted ne.
S rychlosti netu to nema nic spolecneho (Down mám: 1,6Mb/s)
Vsechna videa se rychle načtou a jsou načtena uplne cela a pri spustešni se to kouse.
PC mam neustale procistovany programem Advanced SystemCarew Professional.
Jinak mam 5 internetovych prohlizecu a seká se to naprosto stejne u vsech z nich.
Někde bude nejaka primitivni chyba, Prosím skuste mi poradit.
DÍKY.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Win XP na NB - internetova videa se sekají.

Příspěvek od Maranov »

Pro začátek přestaň ničit systém tím "pročisťovačem".
Konfigurace, systém? Updatovat drivery na grafiku a flash jsi zkoušel?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Hele,,,
ten "pročisťovač" (neboli Advanced SystemCare Professional) - ten používám na vice PC a více OS a naprosto vklidu bez jedineho problemu. Jen mi pomaha ve vykonnosti systemu.
Takze se tedy programu Advanced SystemCare Professional rozhodne nehodlám zbavovat.
Jen mi totiz pomaha ve sviznosti PC.
Jen bych teda potreboval malinko poradit s driverem na grafiku. Muze to byt i nejaka starsi verze - docetl jsem se totiz, že ty nove verze nejsou vzdy az tak vykonne jako ty starsi verse a jsou s nimi i nekdy spise problemy.
Já mám ted totiz ATI Mobility Radeon HD 2300 with DVI and VGA. Potreboval bych pro nej driver do Win XP.
Muzete mi nekdo prosim trosku pomoci ho na netu najit?
A nevim, kde presne sehnat neco i starsiho, abych ten river mohl odskouset.

Typ NB: Fujitsu Siemens AMILO Pi 2530 - Windows XP
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

robocop píše:...naprosto vklidu bez jedineho problemu...
robocop píše:...dříve to fungovalo vše naprosto plynule ale proste ted ne. ...
Jo, jasně, vidím. :-D

Podle http://ts.fujitsu.com/support/downloads.html nejsou XP oficiálně podporovány.
aTi drivery nedodává, odvolává se na výrobce NB: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... ility.aspx
Můžeš zkusit stáhnout obyčejné a utilitu Mobility Modder http://www.hardwareheaven.com/modtool.php ale úspěch není zaručen.
Někdy fungují modifikované Omega Drivers http://www.omegadrivers.net/

Jistotou bude leda použití Vista.

BTW, piš jako člověk, prosímtě.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Modifikovany Omega Drivers jsem zde nenasel (nevim kde sahnout) http://www.omegadrivers.net/

Dale jsem si stahl utilitu a ta bohuzel pri spusteni vyhodi okamzite chybu a ani se nespustí.
No jeste se snazim divat vsude jinde a stale neco hledat.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Robocop: Používej prosím standardně formátované (nezvětšené apod.) písmo, díky.

Viz. kolega, tyto "pročišťovače" také nedoporučuji, ale to je tvoje záležitost.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Takze jsem odinstaloval stary driver nainstaloval jsem tam tenhle nový ATI Radeon Omega Drivers 4.8.442 - (akorat jsem nevedel co pri instalaci vse zakliknout - tak jsem radeji nemenil zadne volby a nechal jsem to jak to bylo puvodne).
No a po restartu PC jsem to skusil a jede mi to o neco lepe, ale tak jen o 40%.
videa se porad mirne sekaji a rolování oken není dosti plynule.
Tak teda nevim co dál.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Update Flashe jsi zkoušel též? Nemáš náhodou zapnuté nějaké šetřící funkce, hlavně pci-e linky?

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Zadne setrici funkce zapnute nemam - ani nevim jake a jak.
A updatem Flashe - co to znamená? To jsem totiz rozhodne neskousel a nevim jak se to dela.
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Kolega myslel update Adobe Flash Playeru.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Mně se líbí, jak nevíš, co je to Flash, ale jsi si spotrocentně jistý, že ti to tůnidlo nic nesmazalo. :-D

Flash najdeš zde: http://get.adobe.com/cz/flashplayer/

To, že nevíš o šetřících funkcích, neznamená, že nejsou aktivované. Podívej se do možností napájení v ovládacích panelech - nastavení - pokročilá nastavení, hlavně co je nastavené u CPU a PCI Express.

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Maranov píše:Mně se líbí, jak nevíš, co je to Flash, ale jsi si spotrocentně jistý, že ti to tůnidlo nic nesmazalo. :-D

Flash najdeš zde: http://get.adobe.com/cz/flashplayer/

To, že nevíš o šetřících funkcích, neznamená, že nejsou aktivované. Podívej se do možností napájení v ovládacích panelech - nastavení - pokročilá nastavení, hlavně co je nastavené u CPU a PCI Express.
No ovládací panely mi teda nejsou cizí, ale mam Win XP a zadna pokrocila nastaveni tam nemam.
To musi byt uplne nekde jinde.
No ale doinstaloval jsem si Adobe Flash Player 10.1.102.64 - jehoz malinko starsi verzi jsem samozrejme mel, no a vse se rapidne zlepsilo, ale porad takovych 8% te plynulosti videa chybí.
Myslim ale jen in ternetova videa.
Bezne DVD,AVI,MPEG valí krásně.
Ani rolování tech webovek není porad tak dokonale, jako by melo být.
Ale dík.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Aha, tam to asi vůbec není.
Nic víc mne nenapadá, jedině nainstalovat Vistu, tam to určitě pošlape kapánek líp, protože jsou originál ovladače a i ten Flash je přeci jen optimalizovanější.

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Maranov píše:Aha, tam to asi vůbec není.
Nic víc mne nenapadá, jedině nainstalovat Vistu, tam to určitě pošlape kapánek líp, protože jsou originál ovladače a i ten Flash je přeci jen optimalizovanější.
Kdyby neco, tak uz rovnou 7micku (která je o tretinu výkonnejsi nez Vista).
Ale tím jsem už prošel a XP je podle me ve vsech smerech rychlejsí a funguje na nich vse.
Jen tady ted resim tenhle problem, který me v drivejsi dobe nikdy netrápil a najednou hop, a je tady a nevim v cem je chyba.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

robocop píše:...[7] o tretinu výkonnejsi nez Vista...
Ne. Jádro je skoro stejné, surový výkon se liší spíše neměřitelně, třetina fakt ne. Spíše jde jen o práci s pamětí, což u 2GB RAM nebude tak znatelné.
robocop píše:...[XP] vsech smerech rychlejsí...
Ne. Je to starý systém a neumí pracovat správně s akcelerací (viděl jsi) a pamětí (prefetch je skvělá věc u notebooků s pomalými disky), ovladače jsou neaktuální a nepodporované, šetřící funkce také nefungují správně.
robocop píše:...[XP] a funguje na nich vse...
Jak vidíš, tak v případě novějšího HW to už neplatí. :-)
robocop píše:Jen tady ted resim tenhle problem, který me v drivejsi dobe nikdy netrápil a najednou hop, a je tady a nevim v cem je chyba.
Chyba je v tom, že používáš nepodporovaný systém, takže výkon a funkce jsou holt omezené.

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

To Maranov:
Nebudu se zde hádat a nechci zadne rozpory, ale uz drive jsem cetl na netu a i v PC casopisech, jak se srovnava Vista A 7micka - Samotný Microsoft to uznal, že to Vista je bohuzel propadák a 7micka by mela byt jakoby lepsi nahrada (a 7micka má i jinou spoustu nových funkcí (jako je pouzití dotykoveho monitoru)).
Tak jsem cetl, tak jsem odskousel a tyky otestoval a jediný výsledek:
7 je OK, ale ve sviznosti se nemuze s XPckam srovnavat.
(a to beru v uvahu hardware 3Ghz procesor, 4GB Ram)
Nebudu se dohadovat (sam to mam odskousene Na 3 PC a názory vsech ostatních jsou zcela stejné.
Navic dobre vím, že v nových fiemách a vubec i veskerych kancelarich, kde se porizuji nové PC, tak vsude se cpou do hodne starých XPcek - a to Já se absolutne nicemu nedivim.

robocop napsal:
...[XP] vsech smerech rychlejsí...
prefetch je skvělá věc u notebooků - nevim co tim maslite, vysvetlete mi to prosim.

robocop napsal:
Jen tady ted resim tenhle problem, který me v drivejsi dobe nikdy netrápil a najednou hop, a je tady a nevim v cem je chyba.
Chyba je v tom, že používáš nepodporovaný systém, takže výkon a funkce jsou holt omezené.
Ono se to vzdy dá nějak pobejít - jen ale vedet jak. A to mi asi chybí.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

No, to je to, o čem mluvím. Nemáš ponětí proč by měl nebo neměl být který systém rychlejší nebo lepší ale tvrdit to budeš. :-)

Faktem je, že dnes nemá XP užití, kvůli nepodpoře HW a nových funkcí (akcelerace, DXVA,...) a vůbec jeho neschopnosti využít potenciál nových komponent. Dobrou ukázkou je třeba zmíněný hodně vylepšený Prefetch:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vi ... SuperFetch
Čili přednačítání a ponechávání dat v RAM, ta se pak využívá pořád na více jak 50% a aplikace startují výrazně rychleji (zkus si pustit takový GIMP jednou a pak vypni a spusť ho podruhé, rozdíl je v násobcích času).

MS řekl, že Vista byla přešlap a lidi by měli přejít na 7. Proč asi to řekl? Že by proto, aby lidé kupovali nový systém? ;-) BTW podpora dotykového ovládání je celkem mizerná, bez nějakého speciálního SW.
XP na PC s 4GB budou pomalejší, to se vsadím. XP nedokážou pořádně využít ani 1GB paměti, natož 4GB.
Ve firmách se nasazují XP kvůli kompatibilitě s rozličným SW, nutnosti nakoupení nových, mastných licencí, již vytvořenému modelu správy, dostačujícím funkcím na dané použití. Opravdu se to nedělá kvůli výkonu. :-)

Vše se poobejít nedá. Pokud nějaký ovladač neexistuje, občas se dá použít jiný, někdy je to ale prostě neřešitelné.

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

No...
Váš názor je celkem správný a do budoucna to takhle musí proste jít.
Ale opravdu musim zminit to, že nejen Já, ale všichni které znám, tak Na XP nikdy nezapomenou a spíše po nich jen touží, protože není duležité aby OS vyzuelne dobře vypadal, ale aby kazdému DOBŘE a hlavne RYCHLE A SVIŽNĚ fungoval. A ty XPcka to dle Mě (i jiných) z 95% zvládají.
v XP si parkrat zaklikam a je to...
v 7,Viste si parkrat zaklikam a čekám...

Ale jinak to neřešte.
ocadlyon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ocadlyon »

Já měl asi do minulého týdne v PC Win 7 Home Premium, vše v pohodě žádný problém. Pak jsem potřeboval spustit aplikaci která prostě funguje jen na XP a dobře jsem udělal!! XP jsou na novém HW extrémně rychlé i bez prefetch! a to už nemluvím ani o hraní her (konkrétně wolfenstein v XP + 10fps nahoru), jasně,chybí DX10,11 ale všichni víme jaká je realita a využití tohoto prostředí. Ač jsme to nečekal že to někdy udělám tak zůstávám u XP protože ta svižnost a stabilita je jedinečná.
ASUS P5QL (iP43), Intel Core2Quad Q6600 @3,02GHz,4GB DDR2 Corsair Dominator 4GB 1066MHz, MSI N460GTX HAWK 1GB DDR5, Creative X-Fi Fatal1ty Pro Audio, Seasonic S12 II 520W, CoolerMaster CM690 II Advanced, Benq 24" G2420HD FullHD, Windows 7 Ultimate 64bit
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“