Tabulka a centrování

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tabulka a centrování

Příspěvek od Pavel.P. »

Zdravím, mám takový problém... Když cokoliv dám do tabulek a tabulku centruji na střed, poté obsahu tabulky nacpu textem tak, že se mi roztáhne na výšku o více než je výška rozlišení, tak mně vyskočí posuvník a tabulka uskoší o trošku na levou stranu, jelikož se ukázal posuvník.

Příklad:
<div align="center">
<table>
<tr>
<td>
sem budu cpát text tak, aby to bylo přes výšku stránky
</td>
</tr>
</table>
</div>

Pokud to tak udělám, tak se mně poté tabulka posune trošku vlevo, ale to já nechci, já chci, aby měla pořád stejnou pozici, jak kdyby tam bylo jenom trošku textu (takovou, jak kdyby tam nebyl posuvník).

Díky.

...
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Tabulka a centrování

Příspěvek od Pavel.P. »

V IE je věc taková, že posuvník je vidět vždy,i-když se nepoužívá a tak se stránka nepokazí... jde něco takového nastavit v FF, Chrome atd. ?

...
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

html {overflow-y: scroll;}
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

No funguje je to, ale teď si představ, že budu mít dvě stránky, jedna bude odkazovat na druhou a bude to oboustrané stránka 1 <-> stránka 2. A stránka 1 bude mít mále textu, tak bude na středu OK, ale stránka 2 bude mít moc textu a tak uskočí o posuvník...

Toto potřebuji vyřešit... :-( Díky...

...
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Nechápu o co ti jde? Pokud se odkazuješ, tak se stránka stejně refreshuje, takže to je jedno ne? A to ti tak vadí že se to posune o nějakých 10px vlevo?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Já tomu taky nerozumim...
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

...
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Poskakujou takto všechny stránky, nevím co řešíš, upřímě taky mě to nedávno zarazilo, ale pak jsem se podíval na ostatní stránky, dělalo to všude tak jsem si říkal, že když jsem si toho nevšiml do teď, tak si toho nebudu všímat i nadále. Taková je moje teorie. Pokud tak použij ten CSS-styl overflow-y: scroll; a dej ho všude, ale jinak je to blbost podle mě
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Neřešit. Nikoho nezajímá, jestli mu stránka (správně podle standardu mimochodem) poskočí o pár pixelů. Špatný web tohle nezachrání a naopak dobrému webu to nic neubere. Nejspolehlivější řešení je mít na stránkách dostatek informací, což má dále návaznost na SEO - jelikož je homepage důležitá, neměla by obsahovat tři věty a dva obrázky.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“