Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
- Dvorix
- Začátečník

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
Pánové, je to zatraceně offtopic, ale když to vidím, neodpustím si to.
Sluchátka nešumí, šumí zdroj (zvukovka, přehrávač apod.). Jakákoliv pořádná sluchátka (rozuměj přes pár tisíc) od pořádného výrobce (co nevyrábí žádné PC komponenty apod) pomohou rozeznat prostor mnohokrát lépe než nějaké pseudo 5.1 sluchátka.
Mikrofon stačí absolutně nějaký za pár šupů stolní.
Sluchátka nešumí, šumí zdroj (zvukovka, přehrávač apod.). Jakákoliv pořádná sluchátka (rozuměj přes pár tisíc) od pořádného výrobce (co nevyrábí žádné PC komponenty apod) pomohou rozeznat prostor mnohokrát lépe než nějaké pseudo 5.1 sluchátka.
Mikrofon stačí absolutně nějaký za pár šupů stolní.
- Tomme
- Začátečník

-
Ano, mas pravdu, kdyz budes mit lepsi zdroj zvuku, tak to bude sumet min, ale jejich charakteristika ten sum zvetsuje...
- RastyFOX!!
- Začátečník

ROCCAT KONE = nejhorsi mys z cca 15 hlodavcu co sem mel
ROCCAT KAVE = nic moc sluchatka, zasranej podprumer ale maji 5.1
Doufam ze nekomu tohle pomuze...
Pro dementy - jen si to kupte, lol, ste lol
ROCCAT KAVE = nic moc sluchatka, zasranej podprumer ale maji 5.1
Doufam ze nekomu tohle pomuze...
Pro dementy - jen si to kupte, lol, ste lol
Core i7 3770K --- serial cooler --- Asus P8Z77-V --- 2x8GB DDR3 corsair vengeance LP --- AMD Radeon HD4870 --- SSD Intel 330 180GB --- HDD Samsung 500GB --- 19"LG --- LianLi 7FNW --- Corsair AX750 --- Logitech G700 --- RazerGoliathus/RazerVespula --- Senheiser PX 100 II --- Logitech diNovo edge
- kotas
- Středně pokročilý

..ROCCAT je sam o sobe shit.........
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se začal znovu porozhlížet po myších, protože známej potřebuje novou, holt razer copperhead má nějakej šílen ejh problém s drátem(vypínání se atd...) a znovu mě napadlo ověřit Steelseries xai, protože je to jediná normální myš která by měla smysl, vyjma logitechů MX518 a G500, MX518 už měl, potřebuje něco s normálnějším tvarem a Xai vypadá dobře, protože má klasickej designm žádná složitost s prohlubněmi pro palce atd...
Jenže jeden člověk na CZC tvrdí, že stále nebyla odstraněna ta nativní akcelera, že je nativní = nejde odstranit, je přímo v senzoru, žádný firmware ani cpl mousefixy nepomůžou, a to není jediný problém...podle CZC má poruchovost 7% - samovolné přepínání DPI, lagující kolečko...
Má tu někdo s tou myší zkušenosti? vim že tu někdo argumentoval že s cpl mousefixem tam žádná akcelerace není, zajímalo by mě co je pravda a co ne, jestliže někdo tvrdí že tam ta akcelerace prostě je a je to chyba v senzoru a není odstranitelná žádný mousefixem, tak to nebude asi jentak...
Jenže jeden člověk na CZC tvrdí, že stále nebyla odstraněna ta nativní akcelera, že je nativní = nejde odstranit, je přímo v senzoru, žádný firmware ani cpl mousefixy nepomůžou, a to není jediný problém...podle CZC má poruchovost 7% - samovolné přepínání DPI, lagující kolečko...
Má tu někdo s tou myší zkušenosti? vim že tu někdo argumentoval že s cpl mousefixem tam žádná akcelerace není, zajímalo by mě co je pravda a co ne, jestliže někdo tvrdí že tam ta akcelerace prostě je a je to chyba v senzoru a není odstranitelná žádný mousefixem, tak to nebude asi jentak...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- .-...
- Nováček

-
ahoj, potřeboval bych novou myš tak zhruba do 800, jsem pravák, mám velkou hnátu a myš jsem zvyklí ovládat prsty, jelikož nyní mám myš bezdrátovou, takže mi nevadí těžší myší (sou v ní 2 baterky). Stačí mi 3 tlačítka, myš by měla být drátová a nechci aby mi svítila jako vánoční stromeček.
zatím mi padly do oka modely od a4tech (x740,x750) a razer abyssus, který se dá sehnat celkem levně. os mám win 7 64bit (jen aby nebyl problém s ovladači, ale to by asi nastat nemělo)
hraji hry (rts), a občas pracuji s grafikou
a jaký je rozdíl mezi optickým a laserovým snímačem?
děkuji za odpovědi
zatím mi padly do oka modely od a4tech (x740,x750) a razer abyssus, který se dá sehnat celkem levně. os mám win 7 64bit (jen aby nebyl problém s ovladači, ale to by asi nastat nemělo)
hraji hry (rts), a občas pracuji s grafikou
a jaký je rozdíl mezi optickým a laserovým snímačem?
děkuji za odpovědi
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Razer abyssus - jendoduchá myš, malá, docela dobrej senzor údajně, A4tech - standartní myš, senzor nevhodný pro low sensitivity a jinak celkem lehké myši...
Optika a laser - optika funguje na odrážení světla vyzářeného LED diodou, Laserový senzor používá laserový paprsek, díky čemuž je možno dosáhnout vyššího DPI...jestli to ale k něčemu je, to opravdu nechápu, protože optické myši např zvládají vysokou akceleraci, kdežto nekvalitní laserovej senzor snadno utrhneš...proto progameři rádi optiky...
Optika a laser - optika funguje na odrážení světla vyzářeného LED diodou, Laserový senzor používá laserový paprsek, díky čemuž je možno dosáhnout vyššího DPI...jestli to ale k něčemu je, to opravdu nechápu, protože optické myši např zvládají vysokou akceleraci, kdežto nekvalitní laserovej senzor snadno utrhneš...proto progameři rádi optiky...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- koupi
- Začátečník

-
Ctěl bych pomoct vybrat nějakou vhodnou myš do těd jsem používal Myš Genius NetScroll OPTICAL PS/2 http://www.alza.cz/mys-genius-netscroll ... d39937.htm
A byl jsem spokojenej ale přišel čas na nový systém Windows 7 a tak daleko ta myš se nedostala je moc stará
Chtěl bych jí na hry nemusí být moc drahé nejsem vášnivej hráč.
A byl jsem spokojenej ale přišel čas na nový systém Windows 7 a tak daleko ta myš se nedostala je moc stará
Chtěl bych jí na hry nemusí být moc drahé nejsem vášnivej hráč.
MB: ASUS M4A89TD PRO/USB3 , CPU: AMD FX-8150 Bulldozer + SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev. B , GK: Sapphire Radeon HD 7770 1Gb GDDR5 ,Audio:ASUS Xonar DG+Yamaha RX-V450,RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP , HDD:Kingston HyperX Savage - 240GB + WD Caviar Blue EX - 1TB,LCDBENQ RL2240H,Zdroj:Seasonic S12II-620 620W ,Case:CoolerMaster Centuruion 590,Myš:A4tech X-718BK,Klávesnice:A4Tech B418, CZ,OS: Windows 10 X64
- Tomme
- Začátečník

-
SS kinzu, jestli ti nevadi kapku mensi tvar. Kinzu ma moc prijemnej povrch.
- koupi
- Začátečník

-
spíš bych uvítal aspon 2 postraní tlačítka
MB: ASUS M4A89TD PRO/USB3 , CPU: AMD FX-8150 Bulldozer + SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev. B , GK: Sapphire Radeon HD 7770 1Gb GDDR5 ,Audio:ASUS Xonar DG+Yamaha RX-V450,RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP , HDD:Kingston HyperX Savage - 240GB + WD Caviar Blue EX - 1TB,LCDBENQ RL2240H,Zdroj:Seasonic S12II-620 620W ,Case:CoolerMaster Centuruion 590,Myš:A4tech X-718BK,Klávesnice:A4Tech B418, CZ,OS: Windows 10 X64
- Tomme
- Začátečník

-
Za ty si uz u SS priplatis, xai je ma a ma taky prej jakousi nativni akceleraci, ktera nemusi byt nekomu prijemna, ja mam rad takovej ten "pevnej" pohyb mysi, klidne bys mohl jit do Logitech MX518, podle me slusna mys.
Pak me jeste napada Razer Diamondback.
Z tech levnejsich se koukni na sortiment znacky A4Tech, senzor neni nejlepsi, to taky ta MX518 nema, ale za par stovek to neni spatny.
Z tech levnejsich se koukni na sortiment znacky A4Tech, senzor neni nejlepsi, to taky ta MX518 nema, ale za par stovek to neni spatny.
- koupi
- Začátečník

-
tak jsem vybal A4tech X-710BK ale je to ěs číst ty recenze od kupujících hlavně mě sklamal Gigabyte
- Reptile
- Začátečník

přemyšlim o Razer Mamba ..jelikož sem s puvodní diamondback velmi spokojenej ale ke klavesnici wave byla i bezdrat myš...tak bych chtěl hlavně bezdrat. Ma s ní někdo negativní zkušenosti?
Otazkou je jakou klavesnici k tomu...sorry za ot. ale žadnej větší topic k tomu tady vyhrazenej neni.
chtěl jsem blackwidow ultimate ale ta neni bezdratova
Otazkou je jakou klavesnici k tomu...sorry za ot. ale žadnej větší topic k tomu tady vyhrazenej neni.
chtěl jsem blackwidow ultimate ale ta neni bezdratova
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Xai mám a žádnou akceleraci jsem nezaznamenal a jakože jsem kdysi už Coolermaster Storm Sentinel vracel kvůli pozitivní akceleraci...Tomme píše:Za ty si uz u SS priplatis, xai je ma a ma taky prej jakousi nativni akceleraci, ktera nemusi byt nekomu prijemna, ja mam rad takovej ten "pevnej" pohyb mysi, klidne bys mohl jit do Logitech MX518, podle me slusna mys.
- Tomme
- Začátečník

-
Tvrzeni, ze neco jsi nezaznamenal neznamena, ze to neni, na to pamatuj, prece mas svuj suprdupr podpis. Ja se o tom bavil s lidma, kteri hrajou na dost vysoke urovni (ne kvuli tobe) a ti rikali, ze to akceleraci mai a vsechny steelseries maji svoje specifikce chovani, ja mam/mel Kinzu a neni to dobry, samozrejmne, ze to je o zvyku, ale je to TAM, tak si to uvedom, ja ti nevnucuju muj nazor, nekdo si muze treba myslet, ze nemam pravdu, ale me staci, ze to vim. A dost pochybuju, ze vetsina z tohoto fora potrebuje mysi za tisice.
/Reptile, dival jsem se na naky tvoje fotky a jak tam mas ty repraky "pudorysove" za stolem a hrajou jakkolik, tak je zabijis... Pak je otazka, jestli ty to mas ted spravne, ne jak na te fotce, nebo nemas na vyber...
/Reptile, dival jsem se na naky tvoje fotky a jak tam mas ty repraky "pudorysove" za stolem a hrajou jakkolik, tak je zabijis... Pak je otazka, jestli ty to mas ted spravne, ne jak na te fotce, nebo nemas na vyber...
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tomme: seber se, popadni nějakou Xai, přiď na návštěvu a jestliže se ti podaří změřit nějakou akceleraci, proměnim se v supermana a odletim na měsíc.
Ty očividně žádnou z těch myší nemáš(krom teda tragický kinzu), tvrdíš něco, s čím sám nemáš zkušenosti, vyprávět mi o tom, že nějaký "člověk co na vysoké úrovni hraje povídal" - to že je někdo "progaymer" je automaticky polobůh a ví všechno? Dobře, nevnucuješ svůj názor, ale celej tvůj příspěvek je založenej na popírání mejch zkušeností.
Nepotřebuju bejt progamer, abych měřil na nízký citlivosti v pomalym pohybu otočky o 180° přímo ve hře z rohu do rohu, přesně jako jeden týpek na youtube co postoval problémy s kinzu, Myš se jak při rychlym, tak pomalym pohybu vrátila na stejný místo a to sem to zkoušel několikrát a nebudu se opakovat, že akceleraci nepoznám, už jsem takhle myši s akcelerací vracel, viz myš coolermaster s philips senzorem. Kinzu accel podle všeho má, a já tomu věřim, ale tu myš sem neměl. Tvridt že všechny steelseries maj akceleraci to je moc neurčitej blaf a zároveň to ani není pravda. Kdybys trochu četl, tak lidi co u prvních prodejních kousků xai zaznamenali akceleraci tak to bylo pouze při nízkých DPI a při rychlostech, které jsou pro zvláště profi hraní nereálné, žádnej CSkař, Quake player ti nebude hejbat myší 2mm/s. Nemluvě o tom že ani já sem v podobný rychlosti nic nenaměřil. Konec slohovky je mi líto že vás to nebaví číst.
Ty očividně žádnou z těch myší nemáš(krom teda tragický kinzu), tvrdíš něco, s čím sám nemáš zkušenosti, vyprávět mi o tom, že nějaký "člověk co na vysoké úrovni hraje povídal" - to že je někdo "progaymer" je automaticky polobůh a ví všechno? Dobře, nevnucuješ svůj názor, ale celej tvůj příspěvek je založenej na popírání mejch zkušeností.
Nepotřebuju bejt progamer, abych měřil na nízký citlivosti v pomalym pohybu otočky o 180° přímo ve hře z rohu do rohu, přesně jako jeden týpek na youtube co postoval problémy s kinzu, Myš se jak při rychlym, tak pomalym pohybu vrátila na stejný místo a to sem to zkoušel několikrát a nebudu se opakovat, že akceleraci nepoznám, už jsem takhle myši s akcelerací vracel, viz myš coolermaster s philips senzorem. Kinzu accel podle všeho má, a já tomu věřim, ale tu myš sem neměl. Tvridt že všechny steelseries maj akceleraci to je moc neurčitej blaf a zároveň to ani není pravda. Kdybys trochu četl, tak lidi co u prvních prodejních kousků xai zaznamenali akceleraci tak to bylo pouze při nízkých DPI a při rychlostech, které jsou pro zvláště profi hraní nereálné, žádnej CSkař, Quake player ti nebude hejbat myší 2mm/s. Nemluvě o tom že ani já sem v podobný rychlosti nic nenaměřil. Konec slohovky je mi líto že vás to nebaví číst.
- HĘŁŁĘR
- Začátečník

Ahoj ve spolek,
Poslední dny mi dosluhuje moje bezdrátová myška Logitech G7 a sháním novou.
Podmínky: bezdrátová s akumulátory, které bych dobíjel v USB nabíječce a vyměňoval (dost se mi to u G7 osvědčilo)
Cena nejlépe kolem 1000 Kč
Nemusí mít tucet tlačítek, stejně je nevyužiju, ale na nějaké to hraní i stříleček by se občas hodila.
Díky za tipy
Poslední dny mi dosluhuje moje bezdrátová myška Logitech G7 a sháním novou.
Podmínky: bezdrátová s akumulátory, které bych dobíjel v USB nabíječce a vyměňoval (dost se mi to u G7 osvědčilo)
Cena nejlépe kolem 1000 Kč
Nemusí mít tucet tlačítek, stejně je nevyužiju, ale na nějaké to hraní i stříleček by se občas hodila.
Díky za tipy
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
- Reptile
- Začátečník

2 Tomme: to mi vysvětli
čim je zabijim? 
Vesměs je mam takhle:

Už maj svoje odslouženo...takže časem chystam Tannoy a pořádnej reciver...takhle to jedenjenom přes zesík ....
Vesměs je mam takhle:

Už maj svoje odslouženo...takže časem chystam Tannoy a pořádnej reciver...takhle to jedenjenom přes zesík ....
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
- Tomme
- Začátečník

-
Jestli mluvis o Tannoyech, tak asi neco budes vedet, ale jestli poslouchas ze zidle u PC...?
Ja bych ty bedny posunul vic dopredu a udelal bych trojuhelnik s vrcholem nekde v posteli. Jestli poslouchas za komplem, tak nic nekupuj, protoze na toto jsou regalovky.
Nevim co ej na tom pravdy, ale hodne ctu, ze AV recievery na zesilovace zvukove nemaji, ale svuj univerzalnosti jsou na tom proste lepe, tak zvuk nikoho nezajma.
Ja bych ty bedny posunul vic dopredu a udelal bych trojuhelnik s vrcholem nekde v posteli. Jestli poslouchas za komplem, tak nic nekupuj, protoze na toto jsou regalovky.
Nevim co ej na tom pravdy, ale hodne ctu, ze AV recievery na zesilovace zvukove nemaji, ale svuj univerzalnosti jsou na tom proste lepe, tak zvuk nikoho nezajma.
- Reptile
- Začátečník

no tak to mam. jen na ty fotce jsou blbě natočený...protože sem asi uklizel... Mam to jednak když sem u pc... a pak když koukam z postele na filmy...
protože mam "jen" zesík tak musim AV abych mohl dat dozadu k postli další 2 repra
protože mam "jen" zesík tak musim AV abych mohl dat dozadu k postli další 2 repra