Prosím o radu

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Sanriken
Začátečník
Začátečník

Re: Prosím o radu

Příspěvek od Sanriken »

Měl stejnou desku akorát revizi 2.1 já mam 2.0, zdroj a CPU. Grafiku má HD 4870 od MSI a ta mu stejně jako mě 5850 od Asusu píská při vysokých FPS např. v menu Crysis. A na internetu jsem našel více případů že Seasonic S12II 620W lidem bzučí identicky jako mě. Tu grafiku bych nevinil páč ona to nedělá navíc jí mam od MSI s Military Class součástkama a ty pískat rozhodně nemají.
Stejně mě ale příjde divné že jednou bzučí víc a jindy ho zase nesliším (pokaždé v idle)
CPU Intel i7 6700K, VGA MSI GTX 1080 Gaming Plus, RAM Kingston HyperX 2x8GB DDR4 3000mhz Predator Series, MB Gigabyte Z170X-Ultra Gaming, PSU Evga Supernova G2 750W, HDD Samsung 750 EVO 500GB + 120GB, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, Case Phanteks Enthoo Evolv ATX, LCD Dell U2515H Ultrasharp, Microsoft Sidewinder X4, Cooler Master Sentinel III, Windows 10 Pro
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

tady nejde vůbec o kvalitu součástek, ale o to, že různé kombinace zdroj + grafika způsobují pískání cívek buď jednoho nebo druhého
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

Takovéhle bzučení bývá jenom kosmetický nedostatek. Můžeš to vydržet a až zdroj nebude v záruce, otevři ho, zapni do zásuvky a propoj zelený kabel s černým v MB konektoru (jestli ti bzučí i ve stand by tak to dělat nemusíš), dej si do ucha hadičku a druhým koncem vypátrej bzučitele, pravděpodobně cívku. Kolem ní pak udělej papírovou nepropustnou ohrádku a celou jí zalej epoxidem. Může taky stačit opatrně mechanicky zdeformovat závity, ale můžeš jí poškodit. Může taky stačit vtlačit mezi závity cívky silikonový tmel (nestačí jenom jí omatlat na povrchu).

Do zapnutého zdroje nešahej rukou nebo se zabiješ.
Sanriken
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanriken »

To Blue Storm :
Ano, to jsem pochopil ale nepříjde mi pravděpodobné že by kvalitní značka jako Seasonic měla problémy s kompaktibilitou a i kdyby bzučel i s 5850.

To StepanPepan :
Na tyhle věci já nejsem, abych si to sám opravoval. A i když je to kosmetické vadí mi to, na tyhle věci jsem docela puntičkář. Nebudu 2 roky čekat abych si to sám spravil když mám nárok na záruční servis.
StepanPepan píše:Do zapnutého zdroje nešahej rukou nebo se zabiješ.
> :-D :-D :-D

Zítra by mi měl dorazit Seasonic M12II 620W uvidim jestly bude bzučet. Předpokládám že ne páč takovou smůlu mít snad už ani nejde :lol: A pošlu stávající S12II 620W na reklamaci, poté ho prodám.
CPU Intel i7 6700K, VGA MSI GTX 1080 Gaming Plus, RAM Kingston HyperX 2x8GB DDR4 3000mhz Predator Series, MB Gigabyte Z170X-Ultra Gaming, PSU Evga Supernova G2 750W, HDD Samsung 750 EVO 500GB + 120GB, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, Case Phanteks Enthoo Evolv ATX, LCD Dell U2515H Ultrasharp, Microsoft Sidewinder X4, Cooler Master Sentinel III, Windows 10 Pro
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

Nechci tě děsit ale m12 se to samé jako s12 plus modulární kablíky. Bzučet může stejně jako s12.
Sanriken
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanriken »

Ano, to vím ale za tu cenu nic lepšího neseženu. A napotřetí už to musí být OK .
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“