mam jí doma. a neni lepší. jen bych chtěl kdyby byla ta sama ale s USB 3.0 vystupama... nevíte někdo o alternativě?
Výběr case
Moderátor: L4mka
- Reptile
- Začátečník

Re: Výběr case
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
uz jsem tu jednou psal ze s tt armor pocitam,ale potrebuji jeste najit nahradu za ec ml 5410,ten gigabyte poseidon vypada ok stejne tak ten zalman,a lancool k58 se mi nezamlouva stejne jako case od cm
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- shelby_nr
- Čestný člen

-
sorry, nevšimol som si...to už radšej zober CM HAF ako ten TT...prečo sa ti Lancool K58 nezamlouva? keď vyzerá skoro tak isto ako ten zalman
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zadna case od firmy cooler master me nezajima... na tu k58 jsem se dival znova,nevypada zle ale nemam moc duveru k zdroje umisteni dole v case
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- shelby_nr
- Čestný člen

-
sú to tvoje peniaze...prečo nemáš duveru k zdrojom umiestneným dole? Osobne v tom vidím väčšiu výhodu ako keby mal byť hore.
- výhody: napr. má vlastný okruh vzduchu (čiže nemusí nasávať teplý vzduch z case = nižšie ot. fanu = ticho), lepšia možnosť upratania káblov (ak zdroj nie je modu.)...atď.
- nevýhody: prach, ale to sa dá riešiť pomocou filtru (ktorý býva väčšinou už v case), dĺžka 4/8-pin káblu, ale aj to sa dá riešiť pomocou "predlžovačky" (ale väčšina kvalitných zdrojov má dosť dlhé káble)
- výhody: napr. má vlastný okruh vzduchu (čiže nemusí nasávať teplý vzduch z case = nižšie ot. fanu = ticho), lepšia možnosť upratania káblov (ak zdroj nie je modu.)...atď.
- nevýhody: prach, ale to sa dá riešiť pomocou filtru (ktorý býva väčšinou už v case), dĺžka 4/8-pin káblu, ale aj to sa dá riešiť pomocou "predlžovačky" (ale väčšina kvalitných zdrojov má dosť dlhé káble)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- Maxtor
- Začátečník

-
- kvalitni zdroj, ktery je dobre nadimenzovany sestave hlucny neni.. osobne jsem za posledni dlouha leta nevidel snad ani jeden, ktery by byl nejak slyset.. teda v porovnani i s tim nejmene hlucnym zbytkem case..shelby_nr píše:..má vlastný okruh vzduchu (čiže nemusí nasávať teplý vzduch z case = nižšie ot. fanu = ticho)
Rada tedy neni zdroj dole, ale kvalitni zdroj.. vyhodou je poto naopak umisteni nahore, kde odsava teplo od CPU.. samozrejme vse se odvyji od toho, jak je udelana cela case.. resp jestli je clovek lama a necha to vsechno v ni pekne dusit v teple..
V cem.. vsechny kabely narvu nad mechaniku nahore.. nehlede na to, ze dneska uz modular neni jen na zdrojich za 5k..shelby_nr píše:lepšia možnosť upratania káblov (ak zdroj nie je modu.)...atď.
A pres ktery nejde tolik vzduchu, tedy ventilator toci vice.. tim vlastne odskrtavas svou vyhodu cislo jedna.. zdroj dole proto, aby mohl hure sat a vice tocit..shelby_nr píše:- nevýhody: prach, ale to sa dá riešiť pomocou filtru (ktorý býva väčšinou už v case)
Na tohle sis odpovedel vlastne sam..shelby_nr píše:dĺžka 4/8-pin káblu, ale aj to sa dá riešiť pomocou "predlžovačky" (ale väčšina kvalitných zdrojov má dosť dlhé káble)
Tot muj skromny nazor.. imho je zdroj dole jen nesmyslny vynalez vyrobcu, kteri uz nevedeli s cim novym prijit.. vysledkem je vzdy jen vice ventilatoru v case.. coz sebou nese vice hluku.. coz vlastne vsechno potira onu radoby vyhodu zdroje dole.. podle me jde proste o holy nesmysl, ktery neprinese nic.. jen zasvineny zdroj prachem a hucici case plnou ventilatoru..
- shelby_nr
- Čestný člen

-
- väčšina skriní čo majú zdroj dole tak majú spravenú hore perforáciu kde môžeš osadiť 1-2 fany čiže môžeš tam dať fan alebo nechať nech teplo samo stúpa hore, ale nevýhodou je zas ten prach...Maxtor píše:..vyhodou je poto naopak umisteni nahore, kde odsava teplo od CPU.. samozrejme vse se odvyji od toho, jak je udelana cela case.. resp jestli je clovek lama a necha to vsechno v ni pekne dusit v teple..
- inak pokiaľ má uživateľ dobre spravený airflow tak by som teploty extra neriešil...
- nie v každej case ich schováš nad mechanikuMaxtor píše:V cem.. vsechny kabely narvu nad mechaniku nahore.. nehlede na to, ze dneska uz modular neni jen na zdrojich za 5k..
- napr. ja musím mať v case poriadok a nie zrovna naj. vyzerá ak zhora "visia" zbytočne káble, pritom ak je dole tak sú pekne položené čo aj lepšie vyzerá
- to je síce pravda, ale nie každý potrebuje modular. kabeláž (respekt. ušetria na zdroji a radšej kúpia výkonnejší HW)
Uznávam máš pravdu, ale ako sa hovorí: 100 ľudí 100 chutí
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak ja to nemyslel nejak radikalne, ale postavil jsem tech PC uz peknych par desitek, ne-li stovek a jedine co se vzdy u vykonnych sestav resi je dobry airflow.. tedy vyrezane mrizky a velke ventilatory.. vetsina problemu s teplotama visi prave na tomhle.. jednoduchym zamyslenim se, muze case fungovat z poloviny pasivne.. uplne bez problemu..
Zdrojem dole se ve svych stavbach vracim o krok zpatky.. ucelem by melo byt co nejmene pomalych ventilatoru.. ne pomale ventilatory stylem vsude.. cim mene se toho toci tim lepe.. kdyz se postavi PC rozumne, bude vzdy vice mene tiche.. jak dlouho ale.. ventilatory jsou spotrebka.. vetsinu provozu si to PC vzdy odbyde na vetracich ktere uz tiche nejsou.. malo kdo totiz ventilatory vymenuje stylem uz to zacina byt hlucne, tak znovu..
Nevim no.. me proste tahle koncepce pripada uchylna.. pokud clovek nebude kazdej vikend cistit filtr, dosahne tim jen toho, ze zdroj bude topit a rvat..
Zdrojem dole se ve svych stavbach vracim o krok zpatky.. ucelem by melo byt co nejmene pomalych ventilatoru.. ne pomale ventilatory stylem vsude.. cim mene se toho toci tim lepe.. kdyz se postavi PC rozumne, bude vzdy vice mene tiche.. jak dlouho ale.. ventilatory jsou spotrebka.. vetsinu provozu si to PC vzdy odbyde na vetracich ktere uz tiche nejsou.. malo kdo totiz ventilatory vymenuje stylem uz to zacina byt hlucne, tak znovu..
Nevim no.. me proste tahle koncepce pripada uchylna.. pokud clovek nebude kazdej vikend cistit filtr, dosahne tim jen toho, ze zdroj bude topit a rvat..
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Som tiež za čo najmenej fan-ov ak je to dobre riešené. (osobne mám v case iba 3 fany na 760-950rpm a nie je očom...teploty krásne, hluk žiadny)
...jak dlho záleží od toho koľko dáš za fany či kvalitne alebo menej alebo na aký kus natrafíš.
...tých pár min./sekúnd nikoho nezabije aby vybral a vyčistil raz za týždeň filter
...jak dlho záleží od toho koľko dáš za fany či kvalitne alebo menej alebo na aký kus natrafíš.
...tých pár min./sekúnd nikoho nezabije aby vybral a vyčistil raz za týždeň filter
- Maxtor
- Začátečník

-
No on kdyz je na dne case, ktera ma par kilo a uplne nejlepe je zastrcena nekde pod stolem, dokaze to cloveka pekne otravovat.. tohle je ta klasika.. mam 120 vepredu a na ni kovovej filtr.. jednou za tyden za dva otevru dvirka ktery jsou vepredu a prejedu to vysavacem.. hotovo.. uzivatel se zdrojem dole je v situaci, kdy musi skrin otocit na bok, pripadne ji slozite nadzvedavat.. nejlepe u toho odpojit veskerou kabelaz aby skrin dostal z pod stolu.. samozrejme opet.. negeneralizujme.. spousta lidi ma case nekde na stole.. pekne pristupnou.. co si ale budem povidat.. vetsina z vas to nebude.. do toho se pak muzem bavit o tech, co si koupej case se zdrojem dole a postavej ji na zem na koberec, kdy ji od nej deli jen nejake 1cm vysoke nohy..shelby_nr píše:...tých pár min./sekúnd nikoho nezabije aby vybral a vyčistil raz za týždeň filter
Pro me je v kazdem pripade prioritou to, ze timhle resenim odstranim z vnitrniho prostoru case jeden ventilator, ktery je treba jimym nahradit..
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Čaute, měl už z vás někdo v prackách BitFenix Colossus? Vypadá to na první pohled jako slušná alternativa vůči Fractal Design Define R3.
A když už jste tu nakousli ty skříně se zdrojem umístěným dole, nedá se namontovat zdroj opačně (ventilátorem nahoru), nebo se tím nabourá airflow? Přes ten zdroj toho stejně až tolik ven neproleze a odpadlo by to čistění filtrů.
A když už jste tu nakousli ty skříně se zdrojem umístěným dole, nedá se namontovat zdroj opačně (ventilátorem nahoru), nebo se tím nabourá airflow? Přes ten zdroj toho stejně až tolik ven neproleze a odpadlo by to čistění filtrů.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Zdroj můžeš samozřejmě otočit fanem nahoru.
Já osobně jsem zastáncem zdroje dole a to ale hlavně z důvodu, že mám PC na stole a to pro maximum místa na stole s nožičkama asi 3cm od obou hran rohu stolu (možno dohledat v tématu vaše workstation). A ta hlavní výhoda? Stabilita bedny. S EC (ponechme stranou) - zdroj nahoře při přístupu k modemu a routeru (které mám položený na bedně) jsem mimo zuřivého vytahování napájecího kabelu musel dávat bacha, abych bednu nezvrhnul. To samé při utírání prachu, mytí oken (odsouvání stolu), atd atd ... Se zdrojem dole musim na horní hranu bedny už pořádně zatlačit, aby se nožičky od desky stolu odlepily a to beru rozhodně jako velké plus
// K tomu BitFenixu: když pominu to, že to bude osvícený jak prase (která bedna dneska není) Tak se mi nelíběj dvě věci: ukrutný množství oplastování uplně k prdu. Vypadá to votřesně a když ty plasty trochu zestárnou, tak obvykle i rády praskaj. A na to jak obří ta bedna bude (soudě dle fotky zezadu, kde je vidět, že má dobrejch 40mm navíc na šířku) mi uvnitř přijde ukrutně malá. Takhle si bednu za 3 kolíky nepředstavuju. Nehledě na šíleně přeprolisovanej tray desky, což naznačuje dost slabej plech. Nesmyslnou zadní perforaci (i když patří ještě k těm lepším). A nejvíc mně zabíjej ty šuplíky na disky prověšený vlstní vahou.
Já osobně jsem zastáncem zdroje dole a to ale hlavně z důvodu, že mám PC na stole a to pro maximum místa na stole s nožičkama asi 3cm od obou hran rohu stolu (možno dohledat v tématu vaše workstation). A ta hlavní výhoda? Stabilita bedny. S EC (ponechme stranou) - zdroj nahoře při přístupu k modemu a routeru (které mám položený na bedně) jsem mimo zuřivého vytahování napájecího kabelu musel dávat bacha, abych bednu nezvrhnul. To samé při utírání prachu, mytí oken (odsouvání stolu), atd atd ... Se zdrojem dole musim na horní hranu bedny už pořádně zatlačit, aby se nožičky od desky stolu odlepily a to beru rozhodně jako velké plus
// K tomu BitFenixu: když pominu to, že to bude osvícený jak prase (která bedna dneska není) Tak se mi nelíběj dvě věci: ukrutný množství oplastování uplně k prdu. Vypadá to votřesně a když ty plasty trochu zestárnou, tak obvykle i rády praskaj. A na to jak obří ta bedna bude (soudě dle fotky zezadu, kde je vidět, že má dobrejch 40mm navíc na šířku) mi uvnitř přijde ukrutně malá. Takhle si bednu za 3 kolíky nepředstavuju. Nehledě na šíleně přeprolisovanej tray desky, což naznačuje dost slabej plech. Nesmyslnou zadní perforaci (i když patří ještě k těm lepším). A nejvíc mně zabíjej ty šuplíky na disky prověšený vlstní vahou.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- lubo188
- Začátečník

potreboval by som poradit s nejakou ultra tichou skrinou. Na noc si pustam mp3 tak aby to velmi nehucalo. Potreboval by som tu skrinu moze byt aj s priehladnou bocnicou, nejake ventilatory na privod vzduchu a opacne, na procesor som si vybral tento chladic Noctua NH-D14 moze byt? cena +-200€ aj s ventilatormi, dakujem.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Fractal R3 Noctua SE...ak nepotrebuješ toľko fanov tak kúp len R3 a nahraď pôvodne fany za 2x Noctua S12 800 bulk
- lubo188
- Začátečník

no cez den budem na nom hravat pojde tam 2500k+oc a gtx580, takze bude stacit k tejto zostave?
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
@lobo188: Co třeba Antec Solo/P182/P183 anebo Nexus Edge?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- lubo188
- Začátečník

@shelby_nr takze Fractal R3 + 2x Noctua NF-S12 800 (na privod a vyfukovanie vzduchu) + CPU chladic Noctua NH-D14 bude mi tam treba este nejaky regulator otacok? alebo sa budu dat regulovat softwerovo?
@HoNY skor nieco cisto cierne a ten nexus je asi bigtower??
@HoNY skor nieco cisto cierne a ten nexus je asi bigtower??
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Lian-Li PC-7FNW (7FNWB, případně 7FNB) bych bral
nemůžu si jí vynachválit, jen je potřeba zregulovat (nahradit) fany, aby bylo ticho.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- shelby_nr
- Čestný člen

-
...ak budeš potrebovať tak v balení R3 je regul. (potenciometer) pre 3ks fanov do pci slotu alebo k S12 800 dokúp a napriamo ich zapoj pomocou Noctua U.L.N.A cable (k NH-D14 sú 2x U.L.N.A cable)...záleží od dosky, ale na to by som sa nespoliehal
- lubo188
- Začátečník

ok docital som sa ze pri tejto skrinke je sem tam problem s kablami zdroja tak by ma zaujimalo ci by mohol byt tento zdroj Corsair Power Supply CMPSU-750AXEU 750W (hlavne aby bol tichy)