A to ještě tak abych v tom byl schopný do konce školního roku udělat program widlácký - Ve kterém by byly otázky a odpovědi a on by checkoval jestli se odpovědělo správně + k tomu "administrace" ve které by se další otázky a odpovědi doplňovaly
Který jazyk ?
- Defcon95
- Začátečník

-
Který jazyk ?
Chtěl bych se zeptat kterým jazykem začít - C, C++, C#. Myslím si že PC rozumím dost - vůči mému okolí
(ale v tomto jsem začátečník)
A to ještě tak abych v tom byl schopný do konce školního roku udělat program widlácký - Ve kterém by byly otázky a odpovědi a on by checkoval jestli se odpovědělo správně + k tomu "administrace" ve které by se další otázky a odpovědi doplňovaly
- olis
- Začátečník

-
Re: Který jazyk ?
ci to do konca roka zvladnes je len od toho ako sa bude snazit s tichto jazykov ja sa ucim c++ a zatial som s nim spokojny ale teraz zacinam aj s javou, tak skus porozmislat aj nad javou
- Lukáš Strnad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vlítni do C# - je dost rychlej a tvoje požadavky zvládneš za 2 týdny, jen je docela HW náročnej.
- Defcon95
- Začátečník

-
Pentium DC E 6300 - Kingston Hyper X 2 GB a Radeon HD 3870 - mělo by stačit ne ? 
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já dělám v C# na prckovi (viz podpis netbook), to nesmíš tak hrotit. Začni C# a je to 
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Defcon95
- Začátečník

-
A jakou knihu byste mi dporučili ? 
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Taky se můžu přiklonit k C#, sám v něm dělám, a i přes základy C++ jsem stále jeho zastánce - i do začátků mi přijde poměrně jednoduchý a pochopitelný. Po 1,5 roku, co se ho učím ve škole (a samozřejmě taky sám), lze už napsat i složitější programy
Prostě bych za jiný (ani C-čkový) jazyk neměnil.
Já jsem teda knihu vesměs nepoužíval, postačili mi české tutoriály na webu (projektysipvz.gytool.cz/ProjektySIPVZ/Default.aspx?uid=1, programujte.com, csharp.aspone.cz, ...), nějaké anglické (není problém vyGooglit - např. c-sharpcorner.com, csharphelp.com, ...) a samozřejmě MSDN Library (msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/default.aspx), která mi velmi pomohla nejen do začátků
Pokud by jsi vyloženě chtěl knihu, můžeš kouknout třeba po "C# pro zelenáče", později třeba "Řešené příklady v C# aneb C# skutečně prakticky" - ta je tuším vhodná pro pokročilé.
Btw. V C# by neměl být problém do konce roku pochopit potřebné věci a napsat si Tebou uvedený program
Není problém v C# dělat na téměř jakémkoliv PC. A z IDE (vývojového prostředí) mohu doporučit Microsoft Visual Studio, Express (nebo nějaká podobná verze) lze sehnat zdarma a legálně.
Já jsem teda knihu vesměs nepoužíval, postačili mi české tutoriály na webu (projektysipvz.gytool.cz/ProjektySIPVZ/Default.aspx?uid=1, programujte.com, csharp.aspone.cz, ...), nějaké anglické (není problém vyGooglit - např. c-sharpcorner.com, csharphelp.com, ...) a samozřejmě MSDN Library (msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/default.aspx), která mi velmi pomohla nejen do začátků
Btw. V C# by neměl být problém do konce roku pochopit potřebné věci a napsat si Tebou uvedený program
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- Defcon95
- Začátečník

-
Díky Honzo 
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Nemáš za co 
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Taky se přimlouvám k C#. Na Formulářový program je to super jazyk, čistě objektový i slušně výkonný. Dělat Forms v C nebo C++ je opruz.
Program co jsi napsal se v něm dá vytvořit za hoďku, když člověk zná Framework.
Z knih zmíněné "C# pro zelenáče", "Řešené příklady v C# aneb C# skutečně prakticky" a "C# - praktické příklady".
Program co jsi napsal se v něm dá vytvořit za hoďku, když člověk zná Framework.
Z knih zmíněné "C# pro zelenáče", "Řešené příklady v C# aneb C# skutečně prakticky" a "C# - praktické příklady".
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."