GTX 580 - info, testy, recenze
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Sobo
- Středně pokročilý

Re: GTX 580 - info, testy, recenze
60 vs 75? Kéž by to tak bylo vždycky.
Civilization 5
F1 2010
Splinter Cell
SC2(nenáročná lokace, v reálu zase 30 vs 50FPS)
Blur
Jak vidíš, rozdíly jsou opravdu drastické, často kolem 50%. Blbý na tom je, že všechny tyhle hry jsou zde na PCT jako posledně testované, tudíž ta situace pravděpodobně bude jen a jen horší. A GTX 580 je ve srovnání s testovanou GTX 480 ještě o 20% výkonnější = ještě větší bottleneck...
Civilization 5
F1 2010
Splinter Cell
SC2(nenáročná lokace, v reálu zase 30 vs 50FPS)
Blur
Jak vidíš, rozdíly jsou opravdu drastické, často kolem 50%. Blbý na tom je, že všechny tyhle hry jsou zde na PCT jako posledně testované, tudíž ta situace pravděpodobně bude jen a jen horší. A GTX 580 je ve srovnání s testovanou GTX 480 ještě o 20% výkonnější = ještě větší bottleneck...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Slezman
- Středně pokročilý

imho hry, co neumí využít 4 jádra. co situae když to hra umí ? - a ty právě budou přibývat...
pak to s quadem vypadá trochu lépe
http://www.techspot.com/review/324-meda ... page9.html
pak to s quadem vypadá trochu lépe
http://www.techspot.com/review/324-meda ... page9.html
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrej pokus.Vybral si tam jedninou hru z deseti, kde je rozdil proti i7 minimalni.
Co treba tohle ze stejneho webu?
http://www.techspot.com/review/336-cod- ... page8.html
Co treba tohle ze stejneho webu?
http://www.techspot.com/review/336-cod- ... page8.html
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Přesně tak. Core 2 oc na 4,5ghz mi v jistejch situacích brzdila už overclocknutou GTX260 (výkon zhruba GTX285). Všeobecně geometriky silné karty je vhodné kombinovat s CPU se silnou FPU jednotkou, to se pak super doplňuje pro krásná minimální FPS.
Naprosto nechápu lidi co šetřej na kompu a vrazej prachy do grafiky, ala té komponenty co zastarává nejrychleji ze všech. Kor do komponenty z tého zrovna ne mo povedené 40nm generace, co nikdy neoplývala dobrym poměrem cena/výkon v porovnání s 55nm časy.
Důležitý je si udělat slušnej case, solidní zdroj, dobrou OC friendy desku, CPU se slušnou architekturou a OC potenciálem, a nakonec až grafiku. Jestli mam mít GTX470 za 5800 a I5 nebo GTX580 a ňákej patetickej ocnutej AthlonX4 tak sorry ale varianta 1 je lepší jak teď, tak 2x lepší při pohledu do budoucna, potože až vyjdou 28nm grafiky, tak tahle půjde do světa, ale celá platforma ne.
Jinak na tom linku co HEAD dal je krásně vidět ten fakt že na stejná frekvenci má Nehalem architektura dvojnásobnej FPU výkon oproti Core2 architektuře, a asi o 80% lepší než má AMD K10,5.
A opět, neni kritický řešit počet jader ale hlavně jejich sílu vs využitelnost. Kdybych měl jistotu 4GHZ a měl si vybrat mezi dvoujádrovej CPU Nehalem architektury, nebo čtyřjádrovej Core2 / AMDK10, tak beru první variantu, protože ten dvojnásobnej FPU power, ala to co většinou určuje CPU výkon v hrách, tam využiju vždy a ve všech hrách. Kdežto slabá jádra ve většim počtu jen v hrách co jsou hodně mutithreadově optimalizovaný. A pokud můžu mít 4 ty silný jádra, tak to už neni vůbec co řešit.
Naprosto nechápu lidi co šetřej na kompu a vrazej prachy do grafiky, ala té komponenty co zastarává nejrychleji ze všech. Kor do komponenty z tého zrovna ne mo povedené 40nm generace, co nikdy neoplývala dobrym poměrem cena/výkon v porovnání s 55nm časy.
Důležitý je si udělat slušnej case, solidní zdroj, dobrou OC friendy desku, CPU se slušnou architekturou a OC potenciálem, a nakonec až grafiku. Jestli mam mít GTX470 za 5800 a I5 nebo GTX580 a ňákej patetickej ocnutej AthlonX4 tak sorry ale varianta 1 je lepší jak teď, tak 2x lepší při pohledu do budoucna, potože až vyjdou 28nm grafiky, tak tahle půjde do světa, ale celá platforma ne.
Jinak na tom linku co HEAD dal je krásně vidět ten fakt že na stejná frekvenci má Nehalem architektura dvojnásobnej FPU výkon oproti Core2 architektuře, a asi o 80% lepší než má AMD K10,5.
A opět, neni kritický řešit počet jader ale hlavně jejich sílu vs využitelnost. Kdybych měl jistotu 4GHZ a měl si vybrat mezi dvoujádrovej CPU Nehalem architektury, nebo čtyřjádrovej Core2 / AMDK10, tak beru první variantu, protože ten dvojnásobnej FPU power, ala to co většinou určuje CPU výkon v hrách, tam využiju vždy a ve všech hrách. Kdežto slabá jádra ve většim počtu jen v hrách co jsou hodně mutithreadově optimalizovaný. A pokud můžu mít 4 ty silný jádra, tak to už neni vůbec co řešit.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Z těch her, kde je limit, hraji jen F1 2010 a že by byl takový rozdíl jako oproti Core i7 na deafultu, to fakt ne.
Ale samožřejme k highend grafice by měl patřit co nejvýkonnější CPU. Jen mi prostě nebudu teď kupovat Core i7, když za chvílu tu je SandyBridge.
Jasně, nečekal jsem ani na HD69xx, ale u grafiky nemusím měnit celou platformu...
Ale samožřejme k highend grafice by měl patřit co nejvýkonnější CPU. Jen mi prostě nebudu teď kupovat Core i7, když za chvílu tu je SandyBridge.
Jasně, nečekal jsem ani na HD69xx, ale u grafiky nemusím měnit celou platformu...
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- hnizdo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dobry, ani jedno z toho nastesti nehraju, nicmene fps jsou i na starem C2Q porad hratelne. Samozrejme 580ka bude v techto extremech nevyuzita, ale jinde treba ano (Metro atp.).Sobo píše:60 vs 75? Kéž by to tak bylo vždycky.
Ja cekam na sandy bridge pro X68 LGA1356 nebo dokonce LGA2011. Pak udelam masivni upgrade na 6/8 jadro podle ceny. Kupuju podvozek na dlouho, soucasnou platformu mam skoro 4 roky.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro
>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
- Ache
- Pokročilý

Tak jsem si dneska hrál s GTX580.
Výkon už znám z recenzí, takže můžu potvrdit že když se dá GTX480 a GTX580 na stejné frekvence, dostanete cca stejný výkon (až na vyjímky 3D Mark Vantage nebo Stalker CS). Ale mě nezajímal ani tak výkon jako ta "novinka" over-current protection.
To že OCP limituje spotřebu ve Furmarku a jemu podobným aplikacím (včetně testeru artefaktů v OCCT) budiž, AMD to má také. Ale mě zajmalo, jestli to opravdu jen detekuje tyhle aplikace, nebo to má vliv i na hry. A co při přetaktování? No byl jsem překvapen!
Můj testovací úsek ve hře Call of Duty MW2, který v nastavení 32xAA + 8xSSAA udělá grafické kartě (minimálně na jádře fermi) slušné Inferno a Wattmetr ukazuje na GTX480 jen o 20W méně než ve Furmarku X-treme mode! ukáže, jestli je detekován jen furmark, a nebo se karta brání vysoké spotřebě.
testovací úsek: http://www.abload.de/img/burninhellzp38.jpg
Výsledek?!
GTX580 dávala podobný (mírně vyšší výkon) jako GTX480 = OCP nijak výkon nelimitovalo. A teplota a ventilátor byl na podobných hodnotách jak ve furmarku při vyplém OCP pomocí GPU-z = 89°C, 76%, proti GTX480 se svými 90% na defaultu a 100% při OC docela luxus!
To mě potěšilo, a dostal jsem nápad. Zkusit to samé při Overclocku! Testovaný kousek měl základní napětí 1,00V, ale už na 850MHz bylo nutné nastavit 1,05V. Tak šup tam s tím. teplota vylezla na 93°C, otáčky na 85%, ale výkon popolezl nahoru = OCP nijak výkon nelimitovalo!
Mohu tedy předběžně tvrdit, že ve hrách nenastane situace, kde by byl výkon ořezán díky OCP, a to dokonce ani při přetaktování!
Jen mě docela překvapilo, jak je napětí nastaveno na doraz a se základním 1,00V se dosáhne na max stabilních 800MHz. Taková GTX480 se základním napětím také běžně dosahuje 800MHz, ale začíná na 700, kdežto GTX580 je na 772.
Výkon už znám z recenzí, takže můžu potvrdit že když se dá GTX480 a GTX580 na stejné frekvence, dostanete cca stejný výkon (až na vyjímky 3D Mark Vantage nebo Stalker CS). Ale mě nezajímal ani tak výkon jako ta "novinka" over-current protection.
To že OCP limituje spotřebu ve Furmarku a jemu podobným aplikacím (včetně testeru artefaktů v OCCT) budiž, AMD to má také. Ale mě zajmalo, jestli to opravdu jen detekuje tyhle aplikace, nebo to má vliv i na hry. A co při přetaktování? No byl jsem překvapen!
Můj testovací úsek ve hře Call of Duty MW2, který v nastavení 32xAA + 8xSSAA udělá grafické kartě (minimálně na jádře fermi) slušné Inferno a Wattmetr ukazuje na GTX480 jen o 20W méně než ve Furmarku X-treme mode! ukáže, jestli je detekován jen furmark, a nebo se karta brání vysoké spotřebě.
testovací úsek: http://www.abload.de/img/burninhellzp38.jpg
Výsledek?!
GTX580 dávala podobný (mírně vyšší výkon) jako GTX480 = OCP nijak výkon nelimitovalo. A teplota a ventilátor byl na podobných hodnotách jak ve furmarku při vyplém OCP pomocí GPU-z = 89°C, 76%, proti GTX480 se svými 90% na defaultu a 100% při OC docela luxus!
To mě potěšilo, a dostal jsem nápad. Zkusit to samé při Overclocku! Testovaný kousek měl základní napětí 1,00V, ale už na 850MHz bylo nutné nastavit 1,05V. Tak šup tam s tím. teplota vylezla na 93°C, otáčky na 85%, ale výkon popolezl nahoru = OCP nijak výkon nelimitovalo!
Mohu tedy předběžně tvrdit, že ve hrách nenastane situace, kde by byl výkon ořezán díky OCP, a to dokonce ani při přetaktování!
Jen mě docela překvapilo, jak je napětí nastaveno na doraz a se základním 1,00V se dosáhne na max stabilních 800MHz. Taková GTX480 se základním napětím také běžně dosahuje 800MHz, ale začíná na 700, kdežto GTX580 je na 772.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- no-X
- Středně pokročilý

dovol, abych to doplnil, AMD má něco jiného...Ache píše:To že OCP limituje spotřebu ve Furmarku a jemu podobným aplikacím (včetně testeru artefaktů v OCCT) budiž, AMD to má také.
HD5800 má v GPU integrovaný procesor, který vyhodnocuje teploty a proud a pokud dojde překročení bezpečné hranice, sníží se o jeden stupeň power-play profil, dokud se hodnoty nedostanou do normálu
GTX580 má na PCB integrovaný obvod měřící proud a pokud běží aplikace, pro kterou je vytvořen profil a je zároveň překročena nastavená hodnota, karta se podtaktuje (furmark apod.)
krom způsobu implementace a z toho vyplývajícího rozdílu univerzálnosti obou řešení je ještě rozdíl v tom, jak je to cílené - zatímco u GTX580 jde primárně o spotřebu a ochrana se zapne vždy když danou aplikaci spustíš, tak u HD5800 je to zaměřené spíš na teploty napájecích obvodů, takže se to sepne až když jsou přehřáté, což se běžně nestává... takže na GTX580 je ve Furmarku (a spol.) spotřeba limitovaná vždy, zatímco u HD5800 teprve pokud by mohlo dojít ke spálení karty
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Ache
- Pokročilý

Samozřejmě že to tam funguje jinak, to jsem sem také kdysi psal, 89 až 90°C ve furmarku = zpomalovaní čipu. Takže děkuji za doplnění.no-X píše:dovol, abych to doplnil, AMD má něco jiného...
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- ArgCZ
- Začátečník

Ache: možná by nebylo od věci nám říct o kolik že si to GTX580 v tom úseku řekla a kolik ti ukazuje GTX480
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Youki
- Začátečník

Som si precital tvoj prispevok dva krat ale nenasiel som ze kolko ti ukazoval wattmeter.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
- no-X
- Středně pokročilý

může, ale teprve pokud nVidia pro hry vytvoří profily...Ache píše:A jak jsem zjistil tak nemůže.
ale určitě je dobře, žes to testnul
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Ache
- Pokročilý

Spotřeba mojí sestavy (jen bedny) v tom úseku je cca 450W (s GeForce GTX480 @ 800MHz bez V-modu). GTX580 změřím zítra.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Divný, s timhle jsem se nikdy nesetkal. Při taktování Radeonu 5870 jsem měl výkon furt stejnej až do chvíle pádu do blackscreenu, na což pomáhalo jen vypnout PC komplet aby z karty zmizel proud a zas zapnou, alal tento stav již byl stavem zhroucení napájecí kaskády protože byla přetížená, byly to stavy masivního overvoltu a overclocku, ale do poslední sekudny před pádem jsem měl výkon stejnej.no-X píše:dovol, abych to doplnil, AMD má něco jiného...Ache píše:To že OCP limituje spotřebu ve Furmarku a jemu podobným aplikacím (včetně testeru artefaktů v OCCT) budiž, AMD to má také.
HD5800 má v GPU integrovaný procesor, který vyhodnocuje teploty a proud a pokud dojde překročení bezpečné hranice, sníží se o jeden stupeň power-play profil, dokud se hodnoty nedostanou do normálu
GTX580 má na PCB integrovaný obvod měřící proud a pokud běží aplikace, pro kterou je vytvořen profil a je zároveň překročena nastavená hodnota, karta se podtaktuje (furmark apod.)
krom způsobu implementace a z toho vyplývajícího rozdílu univerzálnosti obou řešení je ještě rozdíl v tom, jak je to cílené - zatímco u GTX580 jde primárně o spotřebu a ochrana se zapne vždy když danou aplikaci spustíš, tak u HD5800 je to zaměřené spíš na teploty napájecích obvodů, takže se to sepne až když jsou přehřáté, což se běžně nestává... takže na GTX580 je ve Furmarku (a spol.) spotřeba limitovaná vždy, zatímco u HD5800 teprve pokud by mohlo dojít ke spálení karty
- Shit
- Odborník PCT

Domnívám se, že ochrana proti přetížení (zejména mofsetů) byla u ATi/AMD udělána hlavně kvůli HD4870 a jejím (při furmarku přehřívajícím se) napájecím obvodům. A teď koukám, že to měla i řada HD58xx.no-X píše:dovol, abych to doplnil, AMD má něco jiného...
Do této chvíle jsem měl zato, že u HD58xx nebylo ničeho takového potřeba (na rozdíl od HD4870), jelikož u HD5870 asi nebylo co vytknout z pohledu jejího zpracování a chlazení.
To mohu potvrdit, jelikož moje GTX580 má VID 1,05V (Ache píše:Jen mě docela překvapilo, jak je napětí nastaveno na doraz a se základním 1,00V se dosáhne na max stabilních 800MHz. Taková GTX480 se základním napětím také běžně dosahuje 800MHz, ale začíná na 700, kdežto GTX580 je na 772.
Ale na druhou stranu nutno říci, že na výchozím VID teploty grafiky u mně nepřesáhnou 78°C.
- Ache
- Pokročilý

Na to jak vysoký máš VID, tak máš luxusní teplotu. V MAFII 2 (se zaplým in-game 2xSSAA taky docela vyvařovačka) ta moje GTX580 (EVGA) Atakuje 89°C a 71% otáček i při tak nízkém VID (1,00V je snad nejmíň co jsem zatím viděl).
Ale ono to není nic překvapivého! U GTX470 a GTX480 také neplatilo, že kus s větším napětím = kus s větší spotřebou! a obráceně.
Ale ono to není nic překvapivého! U GTX470 a GTX480 také neplatilo, že kus s větším napětím = kus s větší spotřebou! a obráceně.
Naposledy upravil(a) Ache dne sob 4. pro 2010, 22:54, celkem upraveno 1 x.
- flukes
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejak se mi karta zblaznila, z niceho nic zacala stoupat teplota a rozjel se vetrak.
Ovladace mam 262.99
Po restaru je to zase OK.
Ovladace mam 262.99
Po restaru je to zase OK.
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
- Ache
- Pokročilý

doplnění spotřeby karet ze včerejšího testu v tom "furmark" úseku v COD MW2:
(spotřeba je to průměrná špičková - tolerance tak 10 až 15W)
GTX480 @ 700MHz (1,075V) - 420W
GTX480 @ 800MHz (1,075V) - 450W
GTX480 @ 850MHz (1,138V) - cca 530-550W (nelze uchladit, spotřeba sejmuta po minutě provozu - 96°C)
GTX580 @ 772MHz (1,00V) - 430W
GTX580 @ 800MHz (1,00V) - 430W (prakticky se nic nezměnilo a je to max. stabilní frekvence na def. napětí,)
GTX580 @ 850MHz (1,05V) - 500W (bez problémů uchladitelné se základním chladičem)
Na stejné frekvenci je GTX580 mírně úspornější než GTX480, ale je mnohonásobně tižší! I po rozumném přetaktování + Voltmodu (850MHz) o GTX580 vůbec nevíte, a hlučnost je někde kolem HD5870, možná i méně! Na druhou stranu, pokud chcete taktovat, musíte sahat na napětí defakto hned, protože rezerva na základním napětí je naprosto minimální, což je zase velký rozdíl od GTX480, kterou přetaktujete o 100MHz bez zvedání napětí.
Rozhodně chladič GTX580 se povedl, a je to opravdu naprosto tichá karta i po OC. Jen to chce aby měla karta přístup ke vzduchu, jinak dopadnete jako já při včerejším testu, dnes při otevřené bočnici se GTX580 @ 850MHz dostala v tom úseku na 85°C a 63% otáček! a v běžném hraní crysisu se i po přetaktování pohybuje kolem 80°C a 59% otáček = V crysisu je i po přetaktování tišší než HD5870 na defaultu !!! Opravdu o té kartě nevíte, takže u mě je to jasná koupě, jak vyjdou Caymany, a zlevní GTX580 tak jdu do ní.
EDIT: Tak mě napadá, že opravdu jediný důvod OCP je aby se netestovala spotřeba furmarkem, kde ty karty přesahují udávanou spotřebu 244W. Taková GTX480 na furmark dojela, protože ta se v běžném hraní přes 250W nedostane (až na těch pár podivných 100°C kusů co šli ze začátku na recenze), ale ve furmarku získáme dalších 50-80W bonus.
Což už je mimo udávaných 244 nebo 250W. Podobná situace nastane podle mých zjištění zatím jen v jedné hře a ve specifickém nastavení.
btw. doufám že Nvidia si tohle nečte a nedají OCP i na CODMW2
)
(spotřeba je to průměrná špičková - tolerance tak 10 až 15W)
GTX480 @ 700MHz (1,075V) - 420W
GTX480 @ 800MHz (1,075V) - 450W
GTX480 @ 850MHz (1,138V) - cca 530-550W (nelze uchladit, spotřeba sejmuta po minutě provozu - 96°C)
GTX580 @ 772MHz (1,00V) - 430W
GTX580 @ 800MHz (1,00V) - 430W (prakticky se nic nezměnilo a je to max. stabilní frekvence na def. napětí,)
GTX580 @ 850MHz (1,05V) - 500W (bez problémů uchladitelné se základním chladičem)
Na stejné frekvenci je GTX580 mírně úspornější než GTX480, ale je mnohonásobně tižší! I po rozumném přetaktování + Voltmodu (850MHz) o GTX580 vůbec nevíte, a hlučnost je někde kolem HD5870, možná i méně! Na druhou stranu, pokud chcete taktovat, musíte sahat na napětí defakto hned, protože rezerva na základním napětí je naprosto minimální, což je zase velký rozdíl od GTX480, kterou přetaktujete o 100MHz bez zvedání napětí.
Rozhodně chladič GTX580 se povedl, a je to opravdu naprosto tichá karta i po OC. Jen to chce aby měla karta přístup ke vzduchu, jinak dopadnete jako já při včerejším testu, dnes při otevřené bočnici se GTX580 @ 850MHz dostala v tom úseku na 85°C a 63% otáček! a v běžném hraní crysisu se i po přetaktování pohybuje kolem 80°C a 59% otáček = V crysisu je i po přetaktování tišší než HD5870 na defaultu !!! Opravdu o té kartě nevíte, takže u mě je to jasná koupě, jak vyjdou Caymany, a zlevní GTX580 tak jdu do ní.
EDIT: Tak mě napadá, že opravdu jediný důvod OCP je aby se netestovala spotřeba furmarkem, kde ty karty přesahují udávanou spotřebu 244W. Taková GTX480 na furmark dojela, protože ta se v běžném hraní přes 250W nedostane (až na těch pár podivných 100°C kusů co šli ze začátku na recenze), ale ve furmarku získáme dalších 50-80W bonus.
btw. doufám že Nvidia si tohle nečte a nedají OCP i na CODMW2
Naposledy upravil(a) Ache dne ned 5. pro 2010, 17:49, celkem upraveno 1 x.
- Dava_C
- Začátečník

-
Moje GTX 480 jede na 1,060 na 850/4200 a teplota kolem 85 ve furmarku. Ve hrách se nedostane ani na to.
- durod
- Středně pokročilý

Tohle me zajima, skus dat GTX580 @ 800MHz (1,075V) nebo GTX480 @ 800MHz (1,00V) a porovnat spotrebu,mozna bude po vlhkem snu, ze GTX580 ma nizsi spotrebu.Akorat lepsi jadro.Ache píše: GTX480 @ 800MHz (1,075V) - 450W
GTX580 @ 800MHz (1,00V) - 430W
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750