Levný upgrade procesoru - poraďte
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Power1_2009
- Začátečník

-
Re: Levný upgrade procesoru - poraďte
jasně mám.. a stáhl jsem ten BIOS ze stránek MSI tu verzi 5.6 jsou vní 3 soubory jeden je nějakej .exe pak je tam s koncovkou .560 a pak .txt.. tak poraďte jak na to. Díky
- Blue Storm
- Odborník PCT

hoď si na flashku ten s příponou .560 a v BIOSu si najdi, jak spustíš utilitu na flashování BIOSu...bude to pod nějakou F-kovou klávesou, měl bys to mít napsané dole hned v úvodním menu BIOSu, případně v nápovědě...to spustíš, vybereš si ze zařízení tu flashku a najdeš na ní ten soubor a potom to dáš flashnout
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Power1_2009
- Začátečník

-
a nemusim tu flashku nějak upravovat jako se to muselo když jsem chtěl instalovat z flashky winddows ?
- Power1_2009
- Začátečník

-
Prolezl jsem uplně všechno i manuál od desky a nic jsem nikde nenašel.. a v uvodní obrazovce mám pouze: pres DEl to enter setup a pak pres F11 to BBS POPUP stoho si vyberu kde chci bootovat to je vše...
- Blue Storm
- Odborník PCT

zmáčkni DEL...tím se dostaneš do BIOSu 
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Power1_2009
- Začátečník

-
no jasně ale prolezl jsem každou skulinku v BIOSU a nikde nic NENÍ nikde prostě ani dole a když dám F1 jakožto nápověda tak tam mi to napíše pouze to ja kse vtom biosu pohybovat
- Blue Storm
- Odborník PCT

to vypadá, že ta deska nemá naprosto nic...tak asi zbývá risknout flash přes prostředí systému...budeš to muset udělat nějak přes ten program od MSI...vzhledem k tomu, že to už je tak historická deska, že si ty programy nepamatuju, tak zde mé rady nejspíš končí a bude muset poradit někdo jiný
- Lokomotiva
- Začátečník

Jaké ti nabízí možnosti?Power1_2009 píše:stáhl jsem ten MSI Update 5
Update BIOS from File i Update BIOS from Internet?
Kterou možnost jsi vyzkoušel?
Jak to, že jsi dneska nebyl na Rallysprintu, ale tvoříš na PC?
- Power1_2009
- Začátečník

-
Situace je taková že já mužu dát buĎ Manual a nebo Auto Scan.. ono mi to oskenuje kde je co potřeba.. když dám manual a zaškrtnu MB BIOS a dám tlačítko SCAN tak to ani nic nenajde.. nic o tom že update bios from file nebo internet nic takového tam ani není.. dále jsem zkoušel ten Live update online jak je na stránkách MSI a pro moji desku to žádný BIOS nenašlo.. asi je už skutečně zapomenutá
přitom ty biosy jsou na těch jejich stránkách..
- Lokomotiva
- Začátečník

Proč scan?
Zadej cestu ke složce kde ten BIOS máš stažený.
Zadej cestu ke složce kde ten BIOS máš stažený.
- Power1_2009
- Začátečník

-
tam ale neni žádný tlačítko browse a nebo jemu něco podobnýho tady je screen jak to vypadá
http://www.ulozto.cz/6811678/live-update-5-jpg navíc jsem zjistil že se mi do PC dostala nějaká havět protože mám něustále procesor na 50% vytížení.. panebože !!!
http://www.ulozto.cz/6811678/live-update-5-jpg navíc jsem zjistil že se mi do PC dostala nějaká havět protože mám něustále procesor na 50% vytížení.. panebože !!!
- Lokomotiva
- Začátečník

V Setting si tu cestu zadat nemůžeš?
Přes Download se dostaneš kam?
Tak MSI Update zkus odinstalovat - restart - a uvidíš jestli to vytížení procesoru zmizí.
Pak si ho tam můžeš nainstalovat znova.
Přes Download se dostaneš kam?
Tak MSI Update zkus odinstalovat - restart - a uvidíš jestli to vytížení procesoru zmizí.
Pak si ho tam můžeš nainstalovat znova.
- Power1_2009
- Začátečník

-
stím počítačem není něco vpořádku... budík na ploše mi ukazuje vytížení paměti jednou 07 pak zase 60 % everest píše 1406 Mb.. a to jsem jen na ploše a nic nedělám.. u procesoru mi budík píše 45 -50% vytížení ale SpeedFan ani everest ne tam je nula.. co se stim kurva stalo.. skusim ten ms update odinstalovat
- Power1_2009
- Začátečník

-
v setting je jenom nastavení kdy se mi má připomenout s další aktualizací... 
- Power1_2009
- Začátečník

-
no já už mám asi dost... jsem si ty budíky pomýlil to co je 50% je paměť
ale stejně je to divný 1500Mb jenom na ploše.. to jsem nikdy neměl 
- Power1_2009
- Začátečník

-
tenn BIOS se bude muset udělat přes DOS a přes disketu
asi se tomu nevyhnu
- Lokomotiva
- Začátečník

No jo, no.
Tak se s tím zkus skamarádit.
Že u Live nejde najít a použít již stažený BIOS (i když při troše dobré vůle by to mohlo jít - fakt to nejde?) to umím pochopit.
Ale Update by měl umět k uloženému BIOSu jít nasměrovat.
Přes Download ho stáhneš znovu?
Když zatrhneš MB BIOS.
Tak se s tím zkus skamarádit.
Že u Live nejde najít a použít již stažený BIOS (i když při troše dobré vůle by to mohlo jít - fakt to nejde?) to umím pochopit.
Ale Update by měl umět k uloženému BIOSu jít nasměrovat.
Přes Download ho stáhneš znovu?
Když zatrhneš MB BIOS.
- Power1_2009
- Začátečník

-
Když zatrhnu MB BIOS žádný to nenajde.. když nechám auto scan najde to VGA DRIVER a pak nějaký sračky okolo ale ne bios... jediný co to najde jsou nějaký utility od MSI který si snad ani normální člověk nenechá naistalovat
Podle mě MSI už tak nějak na tyhle starší desky zapomělo...
Naposledy upravil(a) Power1_2009 dne sob 4. pro 2010, 22:52, celkem upraveno 1 x.
- noX1000
- Černá karta

-
A co takhle radši kouknout na stránky výrobce a vykašlat se na ten program?
- Lokomotiva
- Začátečník

Já mám v PC pořád ještě disketovou mechaniku - když si tak čtu, o čem jsme si tu už vyprávěli - mám z toho docela radost.
Nevím sice kde ji vezmeš - pokud bude externí, připojená přes USB, může to být zase problém - a koupit už asi nepůjde. Ani by to pro tenhle účel asi nemělo cenu.
Jinak je to raz-dva:
- naformátuješ disketu jako bootovací (MS-DOS)
- překopíruješ na ni stažený BIOS
- nastavíš v bootovací sekvenci disketovou mechaniku jako první v pořadí
No a flashuješ.
Vzhledem k tomu, že disketa je kontaktní médium a tedy i trochu méně než 100%-ně spolehlivá, radši jsem si vždycky pořídila dvě diskety se stejným obsahem a pak až flashovala.
Ale to je možná už přehnaná péče.
Nevím sice kde ji vezmeš - pokud bude externí, připojená přes USB, může to být zase problém - a koupit už asi nepůjde. Ani by to pro tenhle účel asi nemělo cenu.
Jinak je to raz-dva:
- naformátuješ disketu jako bootovací (MS-DOS)
- překopíruješ na ni stažený BIOS
- nastavíš v bootovací sekvenci disketovou mechaniku jako první v pořadí
No a flashuješ.
Vzhledem k tomu, že disketa je kontaktní médium a tedy i trochu méně než 100%-ně spolehlivá, radši jsem si vždycky pořídila dvě diskety se stejným obsahem a pak až flashovala.
Ale to je možná už přehnaná péče.