Levný upgrade procesoru - poraďte

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

noX1000
Černá karta
Černá karta

Re: Levný upgrade procesoru - poraďte

Příspěvek od noX1000 »

Mě neříkej,že to s tím programem na flashování od MSI nejde,když u desek od Gigabytu a Asusu to jde.Stáhnu bios z jejich stránek a v programu zadám umístění biosu na hadru.Žádný problém u desek zmíněných výrobců,pochybuju že u MSI je tomu jinak.
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Power1_2009 »

disketovka tu leží předemnou na stole tu jsem si pujčil.. ale zase nemám kabel :((( :D :D :D i prázdnou disketu jsem našel

ta moje deska byla kupovaná asi před 3 rokama... byla to nejlevnější vtý době stála asi 990,- myslim že tohle pro MSI není lukrativní produkt.. proto to nějak nepodporuje... prostě ta utilita žádnej bios nenajde a ani žádná manuální cesta ktomu není.. já nevím jak víc vám to mám popsat...

teď mě napadlo zajít do asresáře kam se to naistalovalo a hele prográmek na flashnutí se spustil.. ale stoho Live Update ani h**no
Naposledy upravil(a) Power1_2009 dne sob 4. pro 2010, 23:24, celkem upraveno 1 x.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Taky už rarita a docela drahá věc:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42650
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

před měsícem jsem tu měl ty FDD kabely asi dva, dělal jsem trochu pořádek tak jsem je vyhodil vážně mě nenapadlo že je ještě budu potřebovat.
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

no paráda... BIOS máme flashnutý... byla to otázka asi 20 sec. jediný co se změnilo je to že při POSTu tam není 5.4 ale 5.6 a datum je jiné jinak je to všechno stejný :) ale skutečně jsem musel zajet do adresáře a tam spustit tu utilitu a ještě byla zvlášť pro AMI a zvlášt pro Award a poté jsem teprve zadal ručně cestu k souboru.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Tak ještě zkus, jestli BIOS nemá skrytá nastavení:
Ve Frequency/Voltage Control - zkus F4, nebo dvojhmaty Shift+F2 nebo Alt+F3 nebo Ctrl+F1.
Resp. hlavní stránka BIOSu, pak něco z uvedeného použij a pak vlez do F/V, jestli přibude nějaký řádek.
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

bohužel nefunguje.. sice při zmáčknutí F4 to jakože problikne jakoby se to xhtělo aktualizovat ale v žádné nabídce se nic nového neobjeví. Myslím že stou mojí deskou je to zabitý :)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Když jsi v té F/V kapitole a zmáčkneš F4, měl by se objevit řádek Power User Mode.
Jestli tam není, máme smůlu.
A jak to vypadá se zvyšováním frekvence teď?
Když jdeš z 266 MHz nahoru.
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

hmm nastavil jsem všechno tak jak jsi psala předtim ze začátku... a prostě když to má hrábnoout na disk aby to zabootovalo a začal se načítat systém tak předtím mi tam jen blikal kurzor ale teď už pokrok napíše to: A disc read error occured. Pres Ctrl+Del+Alt to restart :) :D
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Vycházím z toho, že máš v bootovací sekvenci disk na prvním místě a že při 266 MHz to funguje dobře.
Jak máš teď nastavené paměti?
Pomůže když dáš AGP/PCI místo 33,33 MHz na Auto (při ponechání PCI-E na 100 MHz)?
Opravdu se ani na 280 MHz nehneš?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Jestli to pořád nefunguje a máš 800,-, kup tuhle desku a máš klid, resp.můžeš se dostat s procesorem přes 3 Ghz a tedy i k podstatnému nárůstu grafického výkonu:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=116&t=164291
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

no budou vánoce to není problém.. ale je tu další velice podstatná otázka... každej procesor je unikátní a co když zrovna ten muj nebude chtít jít na 3 Ghz to jsem pak zas vyhodil 800,-

ta jsem to ještě ozkušel u AGP/PCI nejde nastavit auto.. ono se tam celkem mění ty možnosti nastavení podletoho jak dám FSB takže to bych se musel vypsat všechny možnosti... těch 280 jsem uspěšně pusti lale to je skoro nic frekvence je jenom 2240 MHz... mám tedy koupit tu desku ?? poraďte :)

tak právě jsem dal dokonce i 290 MHz, tak bohužel po cca 10 sec. hraní hry GTA IV EFLC se počítač seknu la musel jsem restartovat, tak jsem vše vrátil na původní hodnoty a pokud tedy koupím tu desku tak to pak skusíme na ní co ty na to ?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Procesor s tím problém mít nebude, o to se neboj.
A při nestandartním chlazení by jistě dal i víc.
Problém bude v pamětech - abys mohl mít 3 GHz na procesoru, bude třeba paměti přetaktovat na 750 MHz, což by při zvýšeném napětí měly 667 MHz-ové paměti dát.

Prve jsi dal 1000,- za desku-šmejd a teď váháš dát 800,- za desku s chipsetem Intel P35?
To je přece úplně jiná povídka - počet napájecích fází procesoru, chlazení chipsetu, skvělý BIOS.

Jistě - deska ASUS nebo Gigabyte s chipsetem P45 by byla super-skvělá.
Ale ta by zase nebyla za 800,-, ale za dvojnásobek.

Co máme v konkurenci?
- koupit výše, než 2,13 GHz taktovaný procesor - bude stát víc
- koupit desku a procesor AM3 - zase dražší řešení

Tak nad čím váháš?
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

mužeš mi dát na sebe nějakej kontakt ? icq nebo podobn ? mail třeba ? Desku teda koupím a možná mám někde zašantročené paměti 2x 1GB 800Mhz ale nejsem si jistý ale to je málko dva gb tak dyžtak bych koupil na aukru nějaký a další věc pokud skutečně dostanem ten procesor na nebo nad 3Ghz ppomuže mi to ve výkonu nějak viditelně ??
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

To sice můžu (i když ICQ už nemám, protože mi přes něj do PC lezly viry a tak jsem ho zahodila), ale asi to neudělám.
Jednak nevím, jestli to neodporuje pravidlům fóra a jednak si myslím, že bys to ani neměl chtít:
- když ti budu radit blbosti, tak tady to máš vlastně pod veřejnou kontrolou a může to kdokoliv zkorigovat, takže je to pro tebe mnohem menší riziko.

S 800 MHz-ovými pamětmi můžeš procesor provozovat na 3,2 GHz a teprve jsi na jmenovité frekvenci pamětí.

Zdroj máš slušný, desku budeš mít slušnou taky - pokud se pro ni rozhodneš.
Takže rozhodne jak vysokou frekvenci procesoru uchladíš.
Máš ve skříni aspoň jeden přídavný ventilátor (vzadu pod zdrojem na odsávání teplého vzduchu ze skříně)?

Jak popsat slovně rozdíl mezi 2,13 GHz a 3 GHz procesoru nevím.
To je jako chtít někomu popsat, jaký je rozdíl mezi autem s motorem se 60 a 80 koňmi výkonu.

Pochopitelně to znamená vyšší výpočetní výkon a i vyšší výkon grafický, když tím odšpuntuješ to, co tvoje grafika umí.
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

super, zdroják mám Corsair VX 450, case mám CM Elite 330, vepředu 1x 120 mm vent. vzadu 1x 120mm vent. + 120mm zdroj. Na procáku mám AC Freezer 7 ale už na něm nemám ten originální větrák ten se po roce zadřel takže tam mám 92mm AC nějakej... a opakuji paměti mám jednu 800Mhz a druhou 667Mhz ale to se asi ta 800tková podřídí té pomalejší... až dorazí deska napíšu vám s tohoto příspěvku SZ, hlavně na mě nezapomeň.. a zase ti vykám :) :D
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Pro taktování by bylo lepší mít 2 x 1GB pamětí 800 Mhz, než 2 GB 667 Mhz a 1 GB 800 Mhz.
Tak se koukni jestli bys ještě jednu 800 Mhz-ovou CL5 doma nenašel.
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

vtom PC na kterém jsem teĎ je 2x 1Gb 800Mhz MYSLÍM nevím přesně... kouknu do Everestu... ale 2 Gb na Windows 7 je veľa málo.

Hmmm tak tady je 2x 1Gb 667. tak mám ještě koupit ramku ?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Podstatné je, jak je to v tom PC, kde budeš měnit desku.
Pokud používáš 32-bitové W7, vůbec se 2 GB paměti neboj.
Pro hry to sice není optimální, ale zase žádné zásadní drama.
Napřed si to vyzkoušej přetaktované.
Změnit/doplnit konfiguraci paměti je ve srovnání s výměnou desky asi tak 3% práce.
Tak bych to teď neřešila.
Podstatné je, dostat se na rozumný výkon grafiky a bez škubání.
A to se 2 GB paměti půjde.
Power1_2009
Začátečník
Začátečník

no já vim ale Crysis si se 2 Gb ram na max nezahraju :)

ty paměti mám teda 2x 1GB 667MHz !!! !! ! !!
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“