Problém s PC, Vadný zdroj?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s PC, Vadný zdroj?

Příspěvek od ZechY »

Zdravím

Mám takový problém s PC. Teď si nechávám přestříkat case a všechno jsem z ní teda vyndal, poskládal jsem to na stůl a zapnul, chvíli to běželo a najednou se z ničeho nic vypnul a už nereaguje na zapnutí, ale kontrolka na základovce svítí, takže by to nemělo být odpálený. Zkusil jsem teda odpojit HDD, abych se dostal jenom do biosu základovky ale taky se nezapne, tak jsem vzadu vypnul zdroj a počkal jsem, až zhasne kontrolka na základovce, jak zhasla tak jsem ho zapnul, zkusil zapnout PC a jenom ve zlomku sekundy jako by chtěl naběhnout, začali se točit větráčky, ale hned zase se vypnul a dál už nereaguje zase. Netuším v čem by mohla být chyba, jestli ve zdroji?

Předem děkuji za každé rady. :)
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém s PC, Vadný zdroj?

Příspěvek od tielka »

bud to máš špatně zapojené nebo odešla fošna do věčných lovišt 8-)
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

Zapojené by to mělo být dobře, všechno jsem si nejméně 3x prošel, protože fakt už nwm čím to může být a že by odešla, to se mi zase nezdá, protože když vypnu/zapnu zdroj a pak zapnu PC tak všechno na zlomek sekundy jde.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

tak přesně mě odešla deska ještě vytáhni na delší dobu baterku možná to pomuže
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

Zkusím, jsem se bavil s kámošem a dospěli jsem k tomu, že možná ten zdroj odpálil základovku, nebo je jenom vadnej zdroj, takže zkusím prvně někde sehnat zdroj a zapojit, když nepůjde, tak novou základovku no :|
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ještě možnost tu desku spustit u kámoše když udělá to samé tak je to jasné :wink:
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

No takže zdroj to asi nebude, zkusil jsem ho zapnout a připojit na to větráčky, hdd a dvd-rom a všechno šlape...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

co to máš za desku
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

MSI P35 Platinum
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

a jak si to zapnul když to máš z bedny ven si spojil konektory a ono to nenaběhlo ?
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

Ne odmontoval jsem přední panel od Case a připojil normálně k desce, teď jsem to namontoval zpět na holou kostru case a zkusil zapnout, stále nejde. :-x
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UberDiablo »

To, že zdroj roztočí větráčky, nemusí nic moc znamenat .. větráčky jsou 12V, ale elektronika desky je napájená 5 a 3,3V. Nejlepší půjčit kámošův funkční zdroj ..

Zkoušel jsi teda vyndat tu baterku?

Ještě bych zkusil připojit speaker a vyndat ramky nebo/a grafiku, pokud bude pípat, znamená to, že deska není dead, aspoň ne úplně.. Dobré je vyndat všechny karty z desky a odpojit disky a mechaniku, než vyndáš baterku .. vyndej ji aspoň na půl minuty.

UberDiablo

EDIT: jo a ještě, když jsi to zapnul na stole, měl jsi pod tím aspoň něco? nejlépe kus kartonu nebo dřevěnou desku .. co já vím jaký máš stůl, ale kovovej by byl napytel :-)
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

Tak jsem odpojil vše co šlo a nechal jsem jenom čistě základovku s CPU (bez RAM) ale nereaguje pořád na zapnutí.

EDIT: Jiank tu baterku jsem taky zkoušel, bez výsledku...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

tak jak říkám asi odešla 8-)
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

zkus si někde půjčit zdroj... pak mne ještě napadá vadný vypínač, zkusil bych opatrně nejlépe jumperem krátce spojit power piny na desce. a pokud ani to, tak je opravdu mrkev :-(
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

Dle mého názoru je zdroj OK, ale každopádně tam zkusím dát jiný, až ho seženu. Vadný starter, no nevidím to jako hlavní kámen úrazu. Když jsem to zapnul poprvé, tak v pohodě všechno šlo, asi tak na 10-15 S, ale neobjevil se žádnej load systému. A od té doby takhle nereaguje na zapnutí, jenom když vzadu vypnu zdroj, počkám až zhasne kontrolka, potom ho zapnu a zapnu PC, tak se začnou točit všechny větráky, svítit ostatní kontrolky, ale je to ve zlomku sekundy, pak se hned vypne.
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

Omlouvám se za duble post, ale konečně se mi podařilo rozběhnout základovku. Odpojil jsem všechno, nechal tam jenom CPU a RAM + jsem připojil ATX pin a zapnul. A základovka se rozběhla, připojil jsem další pin a Grafárnu, taky to jede připojil jsem HDD a pořád to jde, ale jak jsem připojil pin z označením P2, který se zapojuje sem: http://hothardware.com/image_popup.aspx ... 13.jpg&t=a (mezi to chlazení) tak nejde nastartovat.
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

A bez toho ti to funguje, najede obraz? to je divný - je to napájení cpu a nemělo by se to rozjet .. no a dáváš ho tam kde má bejt? (jinam nejde ale co nejde silou jde větší silou :-)) předpokládám, že máš na zdroji jen 4pin konektor ..

a pokud nejede obraz a dáváš ho správně, zase jsme zpět u desky, jen už víš kde :-) teoreticky by to asi i někdo dokázal opravit, pokud nemáš záruku..
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

ZechY píše:Omlouvám se za duble post, ale konečně se mi podařilo rozběhnout základovku. Odpojil jsem všechno, nechal tam jenom CPU a RAM + jsem připojil ATX pin a zapnul. A základovka se rozběhla, připojil jsem další pin a Grafárnu, taky to jede ...
A jede to tak,že proběhne a je vidět na monitoru výpis postu? Já jsem měl v rukou desku,která se chovala podobně kvůli nabořenému biosu nějakým brutálním zakolísáním 220V při bouřce a stačilo jen ve "funkční konfiguraci" (rozuměj se zapojením se kterým deska jela) resetovat CMOS a uložit optimal defaults... :D
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

Ne, vůbec nenaběhne monitor.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“