Zdravím, prosím o radu, nějak se nemůžu dostat z PC na NB a obráceně, někdy to funguje někdy ne, dost jsem googlil, stáhnul nějaký hotfix jenže kolikrát to stejně nechodí.
přesně to píše tohle:
no mě se zas stává, že pingy mezi pc a nb fungují,ale když kliknu na složku síť, tak tam jen vidím ikonu počítače na kterém jsem a pak nějaké multimediální ikony (u kterých je název počítače i s názvem uživatele),ale samotná ikona druhého počítače se nezobrazí...při opakování se to někdy napoprvé někdy až po půlhodině povede...co to je?
windows 7 a windows 7... (a na obou jsou stejný už.účty)...a když do horní řádky dám \\PC1\sdílená složka, tak to normálně funguje...napojím se a je to...a po této akci se už většinou i ikona pc objeví v průzkumníkovi sítě...
vím že tohle je x let starý, ale protože tu chybí věc, která mi osobně pomohla a trhal jsem si vlasy když zrovna tohle pomohlo, tak mi dovolte tento topic oživit :)
Měl jsem stejný problém jako OP (Systém nemůže získat přístup), jen mezi Win8 a WinXP. Jediná složka do které se dalo z Win8 na WinXP připojit byly Sdílené dokumenty.
Zkoušel jsem vše co jsem kde našel, zde je pravděpodobně nekompletní seznam:
- vypnutá domácí skupina
- síť nastavená jako privátní
- vypnuté firewally
- ověření že je zapnutý klient síťě MS i samotné sdílení
- všude stejná pracovní skupina
- na obou PC nastavené účty s heslem
- sdílené složky s nastaveným oprávněním jako Úplné řízení pro Everyone
- ...
No a co tedy nakonec pomohlo? Pravý klik na požadovanou složku ke sdílení ale tentokrát karta zabezpečení, kde jsem udělil plné řízení uživateli, přes kterého se přihlašuji. Nevím proč to tam nebylo a hlavně jaktože přímo z PC má ten uživatel právo dělat s tím co chce, ale přes síť to prostě nešlo ani otevřít.