VGA kabel s délkou 15m ? [vyřešeno]

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

VGA kabel s délkou 15m ? [vyřešeno]

Příspěvek od ppromi »

Zdar, díky "domácímu kinu" bych potřeboval alespoň 15m kabel k monitoru, protože se mi nechce neustále přenášet PC. Když koupím 15m kabel, bude obraz na tu dálku ještě k sledování a půjde vůbec nastavit rozlišení 1680x1050 ? Díky za rady ...
Naposledy upravil(a) ppromi dne ned 5. pro 2010, 20:37, celkem upraveno 1 x.
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: VGA kabel s délkou 15m ?

Příspěvek od Bez_n1ck »

Silně o tom pochybuju, ale osobní zkušenost nemám.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Kabel k monitoru znamena co..? D-SUB, DVI..? co mas za monitor a kam co budes zapojovat..?
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Typ kabelu je to D-Sub, na to jsem zapoměl a monitor je tento http://www.samsung.com/cz/consumer/moni ... prd_detail, zapojit chci monitor a PC
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak jeste jinak.. co kde bude a co je kam potreba zapojit.. popis me to, prototoze ten monitor ma i DVI.. to mas obsazeny necim jinym..? predpokladam, ze grafina ma dnes DVI snad kazda..
S D-SUB se na tech 15m podle me nedostanes.. v praxi jsem nic takovyho nezkousel, ale tohle uz je docela daleko.. pri vysokych rozlisenich to nebude sranda.. s DVI by ale nemel byt zadny problem.. proto se ptam co bude kde stat a co do ceho bude jak a cim zapojeny.. :)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

ppromi píše:Zdar, díky "domácímu kinu" bych potřeboval alespoň 15m kabel k monitoru, protože se mi nechce neustále přenášet PC. Když koupím 15m kabel, bude obraz na tu dálku ještě k sledování a půjde vůbec nastavit rozlišení 1680x1050 ?
40m VGA kabel mi fungoval dobře.
Tak by měl i 15 metrový.
Rozlišení bude záviset na kartě a monitoru - jejich elektronika si s tím musí poradit.
Ale pokud to funguje s 2m VGA kabelem, 15m to nezmění.
Digitálním datovým kabelům jsem nevěřila, tak nevím.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Paráda ..., to se mi ulevilo :D

DVI nemám, jedná o NTb, pokud si chceš rýpnout, proč ho nechcu přenášet, tak proto, že třeba kvůli 10 minutovýmu dívání nemám potřebu složitě odpojovat trafo, zapojovat ho u monitoru a ještě ke všemu bych musel mít vytáhlou baterku, neboť bych to tak udělal 4x za den a zachvilku by byla KO ...
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

na co vytáhlou baterku? kvůli desetiminutovýmu dívání mají notebooky displej v sobě ;)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hlavne kup kvalitni VGA kabel typu PROFIGOLD nebo BANDRIDGE provozoval sem jistej cas LCD-TV s 10 metrovym VGA kabelem a s noname znackou se na to nedalo koukat pixely se chvely a barvy nic moc. Kdyz sem koupil PROFIGOLD kabel bylo to uplne jiny kafe.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

V plánu mám koupit tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64534, tak snad bude kvalitní ...

Dostal jsi mě, ale mě jde i to, že třeba na tom monitoru budu chtít pustit film a na ntb budu chtít u stolu něco dělat, na ten film se bude dívat třeba někdo jiný než já, tak proč to mačkat na displey od NTb, že ? ;)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Proč prodlužovací a ne propojovací:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62358 ?
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Propojovací 15m jsem tam přehlídl, to je k dobru, že ho tam mají (10 je málo a 20 zbytečně moc ... )
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: VGA kabel s délkou 15m ? [vyřešeno]

Příspěvek od Stratos »

tak ten 15 metrovej kabel za 4stovky to je dobrej vtip, od tyhle znacky bych si kabel uz nikdy nekoupil zvlast delsi nad 3 metry, opravdu se zamer aspon na znacku typu Bandridge/belkin apod.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tenhle bych bral jako naproste minimum. Jinak sem se dival Bandridge asi 15m ani nedela nasel sem maximalne 10m za nakych 600,-
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“