Je pravda že Eee 1201NL předhání 1215N ?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
mr.mike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Je pravda že Eee 1201NL předhání 1215N ?

Příspěvek od mr.mike »

Ahoj chtěl bych se zeptat nakolik je pravda to, že Eee 1201NL předhání výkonostně svého novějšího (a dražšího) nástupce Eee 1215N ... díky moc :) M.
mr.mike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Je pravda že Eee 1201NL předhání 1215N ?

Příspěvek od mr.mike »

právě, že jsem některé recenze četl a jsem z toho v rozpacích.. v každém případě děkuji za další materiál
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

np, pokud mas nejake zajimave recenze na 1215n tak je klidne postni, taky o nem prave premyslim takze si rad prectu :-)
mr.mike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.mike »

ok pak je sem dám... :wink: Spíš jsem zdešen z toho, že někteří uživatelé jsou vážně toho názoru, že 1201 je prostě rychlejší... alespoň co se výkonu ve hrách týče... dokonce na czc jsem se dočetl, že jeden uživatel při přechodu z nějakého lenova, který měl ION a přecházel na právě 1215N s ION 2 si pak nepustil "ani" COD 4. Ano, vím netbook není na hry, na druhou stranu si myslím, že o něčem to svědčí... :oops:

K tomu jsem navíc postaven před nemilou věc, dnes mi odešel mi můj letitý monitor, takže buď si budu muset pořídit 1215 a monitor bůh ví kdy a nebo 1201 a monitor k tomu... :?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

doma ho teda nemam, na netu jsou ale videa jak na tom pari wow i starcraft 2, takze na starsi hry by to mohlo fungovat v pohode. mozna jen bude chtit odinstalovat nejaky nepotrebny SW a provest nejake nastaveni vykonu (nemyslim pretaktovani).
mr.mike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.mike »

kamarád hraje denně na 1201 WoW plynule ve škole :D ...SC2 na 1201 -> http://www.youtube.com/watch?v=Pi_PiM3QLA8
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

http://www.anandtech.com/show/4018/asus ... n-ng-ion/4
http://www.netbooklive.net/games-on-asus-1215n-4561/

u takovych zařízení se rozhoduj, podle toho jaky hry na tom chceš hrát.
některý hry maj víc FPS s atomem a ION2, jiný s AMD k625 a radeon hd4225 a jiný s core i3/pentium.
HD video zvládaj všechny a office taky. pokud je pro tebe důležitá i výdrž na baterii, podívej se, jestli jsou k tomu i větší baterky.
jestli se rozhoduješ mezi 1201n+monitor a 1215n tak záleží, jestli preferuješ vyšší výkon všude, nebo si radši zahraješ na desktopu s vyšším výkonem.

atom D525+ION2 - eee1215n
AMD turion II neo k625+ radeon HD4225 - lenovo ideapad u165
Intel Pentium U5400+ intel HD - LENOVO ThinkPad Edge 11
mr.mike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.mike »

Tak nakonec jsem se odhodlal a objednal Eee 1215N, přece jen ty testy ukazují vyšší výkon ... Monitor třeba donese ježíšek :lol: Jestli chcete a jestli KOFis vydrží, můžu vám napsat recenzi popř. zjistit to co by jste o něm chtěli.. o víkendu si pro něj jedu .. M.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

budu rad kdyz se podelis o dojmy, jak na tom jedou stranky s flashem, hd videa nebo nejaky normal hry - wow, sc2 atd. diky :-)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

To KOFis: to je test novějších her na eee stačí se jen podivat
třeba zrovna na starcraft 2 je lenovo U165 lepší, mám i v nejhorších 2v2 bitkách přes 20FPS a krom shaders(low) mam vše na nejvíc co jde
mr.mike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.mike »

Tak bohužel testy mohu udělat až po 24.12. ... z důvodu toho, že je to dárek.. ale co můžu říct jsou první dojmy ... Trošku mne zaskočila váha, na to jak je to malý váží to vcelku dost na druhou stranu o proti klasickému ntb se to vůbec nedá srovnat a to ani, když k tomu přidáme adpatér. Obsah balení je přírůčka, CD s ovladači, adaptér, baterka, ntb; trošku postrádám nějaké příslušenství aspoň alá myšička nebo taštička... (1201 k sobě má a nebo alespoň mělo brašničku) .. Toť zatím asi vše... 8)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

u ideapadu u165 mi taky chybělo pouzdro, naštěstí se to na mikrometr vejde do pouzdra od 10" eee
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“