Neviditelná aplikace krade focus

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
martasuh
Nováček
Nováček

Neviditelná aplikace krade focus

Příspěvek od martasuh »

Ahoj, mám takový problém, který je více spíš to, že mě to otravuje než skutečný problém, ale věc se má tak.
Už nějaký ten týden se mi stává na stolním PC (os. Window Vista SP2), že spustím nějakou aplikaci, otevřu složku, zkrátka cokoli spustím, ale ve chvíli, kdy se nové okno s aplikací otevře, nějaká jiná (mně neznáma) a neviditelná aplikace ukradne focus z toho nově otevřeného okna (jakože už moje okno není aktivní).
Když jsem zmáčkl v takové situaci ALT+MEZERNÍK objevily se v levém horním rohu pouze možnosti Přesunout a Zavřít.
Přesunout fungovalo, pomocí kláves sem aplikaci přesunul a pak opět zmáčkl ALT+MEZERNÍK a kontextové menu se objevilo tam, kam jsem onu neviditelnou aplikaci přesunul. Bohužel, když jsem dal Zavřít, ono okno se nejspíše zavřelo, ale když opět něco otevřu, okno je tu nanovo. PC jsem zkontroloval na viry i spyware a zdá se být naprosto čistý.

Děkuju za radu :-)
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Neviditelná aplikace krade focus

Příspěvek od Cirrus »

Jestli používáš miniaplikace, zkus je povypínat, může ti to dělat nějaká 3rd party miniaplikace.
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Muze taky zlobit nejaky kontakt na klavesnici(ktery treba "klika" za tebe)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
martasuh
Nováček
Nováček

Příspěvek od martasuh »

ahoj ještě jednou,
nakonec se ukázalo, že to způsobuje manager pro USB Wifi, kterým se Wifi spouští a spravuje. Ten se ovšem spouštěl vždy do system tray a pokaždé, když si sebral tu pozornost z jiné aplikace nic se nestalo, nebylo to tak, že by se mi od něj otevřelo nějaké okno nebo se i třeba aktivovalo či přeneslo dopředu to, které lze vyvolat právě pomocí ikony v tray, prostě to jenom ten focus vzalo. Nikdy by mě nenapadl důvod, proč by to takováto aplikace měla dělat, smysl v tom nevidím, ale byla to ona a proto ji zapínám jenom, když je to nezbytně nutné. Očividně s tím nepůjde nic udělat jiného než ji prostě nespouštět.
Děkuju moc za tip :-) a k tomu kontaktu, věřím, že kdyby byl někde špatný kontakt, tak by se to projevovalo i jinde a ne jen v případech, kdy cokoli nově otevřu a pokaždé přesně stejně. :-)

Ještě jednou děkuju!
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“