Zvuk po LAN - složitěji než nadpis napovídá

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
RDan
Začátečník
Začátečník

Zvuk po LAN - složitěji než nadpis napovídá

Příspěvek od RDan »

Dobrý den, progoogli jsem net ze všech stran a nikde jsem nenašel řešení. Začnu co mám v plánu, na čem budu stavět.
Chci si udělat domácí souborový server (hlavní účel).
Jelikož jsem absolutní linuxoví analfabet tak prvoplánově jsem chtěl použít win2003, později win home server. Nyní jsem zjistil že openSUSE má nastavení samba serveru v grafickém provedení, tudíž schůdném pro mě. Takže to je jasné ale co dál.
V NTB má v ExpresCard zvukovou kartu Creative X-FI a tu bych chtěl pomocí redukce do PCIe dát do serveru. A teď jak nasměrovat zvuk do serveru. To je to co potřebuju vědět.
Nejlepší by bylo kdyby to byla forma virtuální zvukové karty která se nastaví v mém winVista na NTB a nebo plug-in do winampu, protože to je můj nejoblíbenější přehrávač a mám v něm skvělý plug-in který rozvádí mé flacy a mp3 do 5.1 repro tak jak potřebuju. A samozřejmě tento přenos nesmí shoršovat kvalitu flaců a klasický streaming v nějakém bezztrátovém kodeku by jistě oplakal procesor NTB.
Úplný ideál by byl kdyby hudbu přehrával server a nějaký klient na NTB ve formě plug-inu ve winampu by jen serveru dal cestu co má přehrávat, se zachovním tagů a podobných věcí.
To ale neřeší třeba zvuk z videa v MPC.

Pověste mi prosím nějaké řešení s tím že na NTB bude jen winVista a na serveru jeden ze zmíněných OS.

Děkuji předem za rady :)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Re: Zvuk po LAN - složitěji než nadpis napovídá

Příspěvek od Vodnik »

Přečetl jsem to asi 3x, ale naprosto nechápu o co se snažíš :o Co a v jaké datové formě má vlastně cestovat mezi serverem a klientem? Pokud nebude na NTB zvuková karta (přendaná do serveru) tak celkem nechápu jak má něco přehrávat a odkud má jít zvuk
vss Vodnik DrC+ (kp)
RDan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RDan »

No chci aby do serveru šli data po lan ve formě surového zvuku, né streaming aby se to převádělo ale tak jak to je. No a server by to pouštěl do zvukovky ale zároveň chci aby se to v ntb ten přehrávač choval jako by to hrálo v ntb. Takže ovládání a veškeré grafické rozhraní (nejlépe winampu) pořád na NTB. Myslel jsem jako nějakou formu virtuální zvukové karty která to bude posílat na server kde bude mít sw protějšek co už to pošle na tamnější zvukovou kartu.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Sice nevim, co nazyvas sutrovymi daty, ale PC umi cist a dekodovat, nasledkem cehoz je, ze na tom samem PC se video/audio/cokoli prehrava, tedy leze z toho PC zvuk, pripadne obraz..
Jinymi slovy.. na serveru muzes prehravat veci, ktere jsou v NTB, ale stylem, kdy je z NTB budes cist, na serveru se ale budou prehravat, tzn. budes je tam i poustet ..

Stejne nejak nechapu, o co se snazis a k cemu ti to bude.. at uz ten nesymsl vymyslis ale jakkoli, nejschudnejsim resenim pro tebe bude vzdalena plocha, neboli remote desktop v jakekoli podobe..
RDan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RDan »

No vzdálená plocha je asi nejlepší řešení ale tím ztratím klávesové zkratky co mi funguji i když je winamp na pozadí.
Na to jsem se právě ptal jestli jako jde že by to přehrával server jak navrhuješ ale že by existoval nějakej klient (plug-in do winampu) co by na vzdáleně z NTB ovládal ten přehrávač na serveru kde by to hrálo.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Muzes prosimte konecne rict, na co tenhle nesmysl potrebujes..?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Maxtor píše:Muzes prosimte konecne rict, na co tenhle nesmysl potrebujes..?
to by mě taky zajímalo. nic z toho o čem se tu mluví mi nedává sebemenší smysl
ignorelist: kremrole a dezoláti
RDan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RDan »

Tak takhle, teďka to je tak že muziku mi přehrává winamp, posílá to zvukovky a to vše na ntb. A já bych chtěl aby to hrálo ze serveru, ale ovládání s plným komfortem bylo pořád na ntb. Důvod je třeba abych měl NTB plně bezdtrátovej.
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gangland.cz »

obrázek? :-D
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

jako že k tomu serveru připojíš bedny a chceš si písničky ovládat přes noťas?
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jo.. vypada to tak.. takze jde vlastne o to, degradovat pocitac na uroven dalkoveho ovladace.. :)

No.. tak jak bylo receno.. remote desktop, mozna s trochou stesti nejaky plug-in do winampu.. nebo nebyt magor a koupit si nejlevnejsi DO k PC.. :)
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gangland.cz »

Nebo přes mobil s bluetoothem to jde taktéž ovládat :roll:
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

A napadlo tě třeba, že v notebooku bez zvukovky nebudeš mít kam připojit repro/sluchátka? Hlavně že to bude hrát ze serveru ....
vss Vodnik DrC+ (kp)
cowee
Nováček
Nováček

Příspěvek od cowee »

a co tohle? http://www.hitsquad.com/smm/programs/SoundServer/ bezi plugin ve winampu (neco jako dalsi zvukove zarizeni),na strane druhe bezi server, ktery prijma zvuk pres IP
RDan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RDan »

To vypadá dobře :)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

niektori ludia by mali dostat sudny zakaz pouzivat pocitace. Ty si jeden z nich.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
RDan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RDan »

A to proč?
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“