Chci si udělat domácí souborový server (hlavní účel).
Jelikož jsem absolutní linuxoví analfabet tak prvoplánově jsem chtěl použít win2003, později win home server. Nyní jsem zjistil že openSUSE má nastavení samba serveru v grafickém provedení, tudíž schůdném pro mě. Takže to je jasné ale co dál.
V NTB má v ExpresCard zvukovou kartu Creative X-FI a tu bych chtěl pomocí redukce do PCIe dát do serveru. A teď jak nasměrovat zvuk do serveru. To je to co potřebuju vědět.
Nejlepší by bylo kdyby to byla forma virtuální zvukové karty která se nastaví v mém winVista na NTB a nebo plug-in do winampu, protože to je můj nejoblíbenější přehrávač a mám v něm skvělý plug-in který rozvádí mé flacy a mp3 do 5.1 repro tak jak potřebuju. A samozřejmě tento přenos nesmí shoršovat kvalitu flaců a klasický streaming v nějakém bezztrátovém kodeku by jistě oplakal procesor NTB.
Úplný ideál by byl kdyby hudbu přehrával server a nějaký klient na NTB ve formě plug-inu ve winampu by jen serveru dal cestu co má přehrávat, se zachovním tagů a podobných věcí.
To ale neřeší třeba zvuk z videa v MPC.
Pověste mi prosím nějaké řešení s tím že na NTB bude jen winVista a na serveru jeden ze zmíněných OS.
Děkuji předem za rady