Dobrý den,
mám na PC nainstalovaný Win7 a potřebuji nainstalovat také Win XP. Rozdělil jsem tedy disk, naformátoval, nabootoval z CD a začal jsem instalovat XP. Nakopírovaly se normálně na disk potřebné soubory, restartoval se PC, jako normálně, ale když měla začít samotná instalace, objevila se chybová hláška Chyba při spouštění systému a teď nespustím ani jeden systém. Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být?
Děkuji moc
Chyba při spouštění systému....
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- malca
- Začátečník

- malca
- Začátečník

Re: Chyba při spouštění systému....
Chtel jsem aspon ty XPecka odstranit, aby mi fungovaly alespon znovu Win 7, tak jsem nabootoval system z CD (live CD windowsů), naformátoval jsem ten disk, kam sem se předtím snažil XPčka nainstalovat a v msconfig jsem chtel odebrat tu řádku s těma XP, ale ani to nejde, hlásí to sice, že cesta k OS nebyla nalezena, ale tu řádku to nesmaže
Nevíte někdo prosim???
- Lukáš Strnad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlehčí bude přeinstalovat Win7, trvá to chvilku, teda podle HW.
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Opravit instalaci Win7,
Do budoucna použít možnost instalace dřívějšího OS, pak novějšího.
Děkuji.
Do budoucna použít možnost instalace dřívějšího OS, pak novějšího.
Děkuji.
- kocourleo
- Začátečník

Tipnul bych si na známý problém s tím, že máš v BIOSu přepnutý mód u disku na AHCI (a ne na emulaci IDE). To znamená, že Win XP neobsahují příslušný diskový řadič a po restartu prostě nedokážou na disk přistoupit. Zkusil bych přepnout na IDE mód a nainstalovat win XP. A potom win 7.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518